Која банка дава најголеми камати?

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
Пари ставени `под перница` значи дека инфлацијата ќе ти ги изеде за година дена барем десет посто.
Пари орочени во банка значи дека ти нема да добиеш ефективно камата,туку само ќе избегнеш инфлацијата да ти ги изеде.
Нема да ти дадат ни денар повеќе од тоа што била вредноста на твоите пари.

Чајре?
Никој на запад не дава пари под камата веќе во банка.
Има подобри и поефикасни методи за да оставиш парите да `работат` за тебе. :wink:

e како де?

:)
Пишувам веќе два дена еден `материјал`,и нажалост ради утакмицата нема да стигнам да го `закачам` и денеска.
Али таму има се...од-до...
и нејќум да го ставам дел по дел баш за да одбегнам поголем дел од прашањата кои што се веќе... преразгледани.

:)
Пишувам веќе два дена еден `материјал`,и нажалост ради утакмицата нема да стигнам да го `закачам` и денеска.
Али таму има се...од-до...
и нејќум да го ставам дел по дел баш за да одбегнам поголем дел од прашањата кои што се веќе... преразгледани.

Ај бре брат..да не се разочара толку од утакмицата...
или чекаше прво да фатиш спортска за победа па во пракса да го провериш материјалот :):pos2::pos2:
Ајде те чекаме!

Сакав да отварам нова тема, но барајќи, налетав на оваа.
и бидејќи постовите се постари од година и пол, сакав да прашам како стојат работите моментално?
- кај да ги оставам парите на чување, за да ми се размножат за некој период?
- дали е подобро да ги оставам во денари или некоја странска валута (девизи)?

и бидејќи постовите се постари од година и пол, сакав да прашам како стојат работите моментално?

Стопанска банка
Денари - Наши пари

.

Јас ти предлагам да си отидеш ти лично од банка до банка,и да си земеш брошури за нивните услуги,таму се убаво си имат банките објаснето,па ке си одберес која мислиш дека ти е нај поволна.Инаку дефинитивно да ги оставиш во денари,бидејки каматата е поголема,и јас би ти ја препорачал комерцијална.Таму имам свои пари и лично сум задоволен и од каматата и од односот на вработените кон мене лично.

Во зависност од сумата која што сакаш да ја вложиш можеш да добиеш и многу подобра каматна сапка од онаа која ја пишува на брошурите, затоа ако имаш повеќе пари оди банка по банка и ПРЕГОВАРАЈ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Штедење во Стопанска Банка Битола со камати од над 7 %!

stopanska-bitola-564x272.jpg

По почетната консолидација откако Стопанска Банка Битола доби нови сопственици, сега почнува во акција за привлекување на што повеќе коминтенти од населението со најава за серија нови услуги и продукти. Еден од тие деновиве е лансиран, а станува збор за граѓански депозити, денарски и девизни, со камати кои стасуваат и над 7 % годишно.
Станува збор за долгорочен денарски и девизен депозит со фиксен стимулативен додаток.
Постои опција за долгорочни влогови кои се орочуваат на 24 и 36 месеци, со променлива основна каматна стапка и исплата на каматата по завршување на периодот на орочување, или во моментот на предвремено разрочување.

Во зависност од сумата која што сакаш да ја вложиш можеш да добиеш и многу подобра каматна сапка од онаа која ја пишува на брошурите, затоа ако имаш повеќе пари оди банка по банка и ПРЕГОВАРАЈ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако има повеќе пари ( повеќе не значи 20000 евра), нека ги стави во повеќе банки чисто заради сигурност. А, со повластена каматна стапка, влогот не ти е осигуран кај фондот за осигурување на депозити.

Mislam deka i prokredit gi zgolemi kamatnite stapki vo evra davaat 5.5

Da i jas mislam deka sega STB dava najgolemi kamati vo evra
-----------------------------------------------------------------------
STB presmetuvaat i 13 del od kamatata kako bonus!

Mislam deka ova go nema kaj niedna banka sega za sega ako zemes da racunas kolku ce dobies ovde i vo drugite banki mislam deka STB e najdobra .Iskreno ne sum znaeldeka e 5.7% interesantno
STB - СТопанска Банка или СТопанска банка Битола?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom