Векторски програми

• Креатор на темата Креатор на темата le_leaa
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2005
Мислења
159
Поени од реакции
0
Гледам дека некој луге овде го совладуваат "солидно" PhotoShop. Но јас би додала, еден проект, задача, или цртеж не е комплетен без доработка во векторски програм. Кој векторски програм го користите, како, зошто...Вашите цртешки, логоа, картички..поделете ги со нас. Ако сакате да научите нешто побарајте помош...:raz:

п.с. Јас еве на пример 80% од денот го поминувам со CorelDraw..
али сакам и Аdobe Illustrator иако го сметам за послаб.

Користам се, корел, илустратор, маја 3д, АЦДсее....

CorelDraw и Adobe Illustrator никогаш немам користено.

Уствари лажам, еднаш имам користено Corel. :)

Незнам, повеќе сум Фотошопски човек.

Acid и мене ми е фејворит фотпшоп ама корел има некој работи кој ги нема фотошоп. Еве поконкретно транспаренс браш, за во фотошоп мораш да бараш плугин.

le_leaa напиша:
Гледам дека некој луге овде го совладуваат "солидно" PhotoShop. Но јас би додала, еден проект, задача, или цртеж не е комплетен без доработка во векторски програм. Кој векторски програм го користите, како, зошто...Вашите цртешки, логоа, картички..поделете ги со нас. Ако сакате да научите нешто побарајте помош...:raz:

п.с. Јас еве на пример 80% од денот го поминувам со CorelDraw..
али сакам и Аdobe Illustrator иако го сметам за послаб.

Како бе Илустратор послаб од Корел?
Како прво, во Корелот боите се ногу нереални во споредба со Илустратор.
Уствари ако илустратор со споредуваш со FreeHand, тогаш навистина е послаб :).
Ги работам сите векторски програми, но највеќе FreeHand, едноставно заљубен сум во него.

видиш, никад не сум го пробал фрихенд.

Па затоа е и темава, за да споделите мислења и искуства...

le_leaa ти графика работиш?

една од подобро платените работи во светот...мислам..целиот дизајн општо. Да не работиш нешто 3д? Заглавив кај еден вулкан, лаавта не ми искача ко што треба...во маја

Од 3D работам со Rhino ili Rhinoceros,маја искрено не сум ја сакала никогаш...

јас па прв пат слушам за другиве....може малце помош да ми дадеш по пп?

Dimitarc напиша:
јас па прв пат слушам за другиве....може малце помош да ми дадеш по пп?

Рино го користат архитектите повеќе.

Рино има широка примена во индустрискиот дизајн, освен за архитекти што сметам дека не е до толку применет (барем кај нас), се користи и е многу добар за помали модели, како на пример златарство...

Dimitarc напиша:
Acid и мене ми е фејворит фотпшоп ама корел има некој работи кој ги нема фотошоп. Еве поконкретно транспаренс браш, за во фотошоп мораш да бараш плугин.
Незнам, кај мене отсекогаш имало транспарент браш. Друго нешто што би ме натерало да ги користам овие програми наместо Фотошоп?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom