Eстетското

• Креатор на темата Креатор на темата anfilohija
  • Време на започнување Време на започнување
Потполно се сложувам ама не е естетски да се копира некој и да му се присвојува стилот. Секој артист е уникатен па какво и да било неговото творештво - секој освен копиите што во дадена мера би било плагијат.

A koj ve lazel deka za vkusovite ne se diskutira? Ako ne se diskutira sto togash na pazarot go prashuvate prodavacot dali jabolkata se delises ili inakvi (ova inakvi zatoa shto ne mi teknuva na druga sorta jabolka vo momentot) ?:pos:
Dali komsijata go saka kafeto so sheker ili ne? Aj da gi sopreme site diskusii na forumot za shto vie mislite deka e podobro, po ova po ona, ako za vkusovite ne se diskutira? Sto e so opsto prifatenite vrednosti za sto e toa shto e estetsko? Za vkusovite ne se tepa i rasprava, sekako deka se diskutira :) I just had to make that point!

Букаро напиша:
“"Bad taste creates many more millionaires than good taste."

Ljubopitno da prasam, koga ke ti ja izdadat prvata kniga ke se setish na ovoj citat ? :)

OBDN напиша:
Ljubopitno da prasam, koga ke ti ja izdadat prvata kniga ke se setish na ovoj citat ? :)

Секако. Па и на овој.
На колегата Лебовски од Хрватска исто така блог-писател, имено деновиве ќе му издаваат збирка со раскази, и тој по тој повод изјави (слободен цитат)

“Ужасно е да си способен да знаеш да допреш до сржта на најуниверзалните теми за животот, љубовта или смртта, а сепак да си принуден да пишуваш некои површни гомненици, само за да просперираш од медиокритетите од кои сите, па дури и ние писателите, во најголема мера, зависиме“

Букаро напиша:
Секако. Па и на овој.
На колегата Лебовски од Хрватска исто така блог-писател, имено деновиве ќе му издаваат збирка со раскази, и тој по тој повод изјави (слободен цитат)

”Ужасно е да си способен да знаеш да допреш до сржта на најуниверзалните теми за животот, љубовта или смртта, а сепак да си принуден да пишуваш некои површни гомненици, само за да просперираш од медиокритетите од кои сите, па дури и ние писателите, во најголема мера, зависиме”

It's been my point ever since you first read me, samo koj me razbral. ;) Drago mi e da se soglasuvame vo odnos na ona shto ti i idol ti Lebovski go pisuvate. Jebi ga, zivot preplaven so mediokritetnost koja neznae da se divi na nishto drugo, sem univerzalnite temi - gomnenicite. Nikoj ne se proslavil i naprail pari na drug nacin, Bunin skapa ko u samica; i mnogu pored nego - Dan Brown zivee vo palata; posle ova, nema da mi bide mrsko ako mu se pridruzis. Od mene, so palcevi stegnati. Nemoj samo od keif na naslovna da me stavish pak, edvaj se otkaciv od udvaraci :icon_lol:

Cheers!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom