Windows ХP верификување на серискиот број

• Креатор на темата Креатор на темата TrOtOaRka
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ја подржувам тротоарка до бандаж.

Сите оние што сакаат genuine фикс солуција, и кај мене на пп, ќе им испратам два фајла и упаство кој што тоа го решаваат.
Влезете и вие во листата на регистрирани корисници, и користете ги "благодетите" на мс што сега не ви се достапни, само затоа што немате пари да го купите ХП-то оригинално.

Апдејтите за Виндоус се во 90% жива глупост.Најголем дел се однесуваат на безбедносни апдејтувања на системот, но за таа намена постои широка палета на друг софтвер кој е насекаде достапен како слободен. Во некој период го имав вклучено аутоматик апдејт на Виндоусот, но моето искуство е дека непотребно само го „гои” оперативниот систем кој како резултат на своето секојдневно зголемување станува се побавен!

И те како си во право.
Critical Updates не се ништо критикал. Имам ОЕМ верзија на Windows и си направив имиџ со најнеопходните апдејти. Сигурносните закрпи на понекогаш се повторуваат до недоглед. Се десило да слегнеш закрпа број „тој и тој” што е закрпа на број „тој и тој”.
Сепак, за понеискусни „шофери” на Windows не ќе да е лошо да ги прават тие апдејти.
И една мала исправка до Ацид. Јава скриптата која овозможува заобиколување на Genuine Validation не е илегална работа воопшто.
И не е воопшто невин сигурносен пропуст. Постои цела палета причини зошто постои. Постои од истата причина поради која дозволија SP2 да се инсталира и на пиратски верзии на Windows. Ако се сеќавате имаше широка полемика на тоа поле откако излезе сервис пак 2.
За крај: не ви е потребно никакво заобиколување на Genuine Validation. Оставете само Automatic Update On и надградувањата сами ќе се слегнат без никаква проверка.

Во секој случај со верификуван XP може да се симне Антиспајвер на мајкрософт :)

А тоа е позитивно

moTaro напиша:
Во секој случај со верификуван XP може да се симне Антиспајвер на мајкрософт :)

А тоа е позитивно

-А што јак програм е антиспајверот на Microsoft, „држ` ме мајко”:pos:
нема што, пуштил чичко Били срце како пајак...-таквите де!

Mandrak напиша:
Апдејтите за Виндоус се во 90% жива глупост.Најголем дел се однесуваат на безбедносни апдејтувања на системот, но за таа намена постои широка палета на друг софтвер кој е насекаде достапен како слободен. Во некој период го имав вклучено аутоматик апдејт на Виндоусот, но моето искуство е дека непотребно само го „гои” оперативниот систем кој како резултат на своето секојдневно зголемување станува се побавен!
Ти момак си уште една Linux будала која што прочитала нешто за Linux и пробува да ги разубеди другите дека MS е булшит. Риплајов ти е држ ме мајко се посрав!
Mandrak напиша:
-А што јак програм е антиспајверот на Microsoft, „држ` ме мајко”:pos:
нема што, пуштил чичко Били срце како пајак...-таквите де!
Да беше малку упатен и да читаше IT news ќе знаеше дека тропаш глупости а јас немам време да ти објаснувам колкави глупости тропаш.

Инаку дали е тоа моТаро од ПроЛинеа и ПЦ Инфо+?

vardarce напиша:
Antispyware mantispyware, баталете тоа требен ви е златен format c: :).

Бравос машко, кажи му го тоа на некој у серверска околина со АД минимум 30 узери и ISA сервер дигнати на еден систем. Форматирај им го на нив, и ќе решиш голема работа. :)

А па тие користат Windows XP со Microsoft Antispyware за да се заштитат, ај не заебавај :). Тука е муабетот за обични корисници што имаат пиратска верзија на Windows.

Па и за обични корисници, ја имам инсталирано 20 апликации, ќе ми го фомратираш C:?

и плус имам една партиција, буквално се ми е на C:

Немој да си толку радикален, да ја еем:)

na koj mu treba windows :D
ako nekoj najde dupka vo zakonot ne znaci deka treba da bide osuden :D
mislam deka brisenjeto na postot e diktatura
ako tolku go branes microsoft togas koristi .asp i windows server brat (bez navreda) ama open source e sozdaden od lugeto koj mu se neprijateli na microsoft lugeto koj gi navagaat greskite na winXP

za kraj
Ne e kriv toj sto go pravi oruzjeto tuku toj sto puka so nego i ubiva zatoa bidi razumen razmisluvi slobodno ?
imam i winxp no "za zal" site parametri
mi smeneti vo licencata pise deka ako menam nesto vo parmetrite i ako si igram so opertivniot sistem gubam nekoj prava pa si vikam ic da ne se zamaram so prava go ostavih winXP orginalnata kopija neka fake prasina so nejziniot cd-key inace imam poveke orginalni kopiii na winxp ako sakas ke ti gi dadam gratis :D

Dr_ViRuS напиша:
na koj mu treba windows :D
ako nekoj najde dupka vo zakonot ne znaci deka treba da bide osuden :D
mislam deka brisenjeto na postot e diktatura
ako tolku go branes microsoft togas koristi .asp i windows server brat (bez navreda) ama open source e sozdaden od lugeto koj mu se neprijateli na microsoft lugeto koj gi navagaat greskite na winXP
Без разлика колку дрндаше, не користам ASP зошто платформата на форумот е на PHP. Софтверот е лиценциран, а лиценцата е платена. Да беше на ASP - ASP ќе користев. Не сум јас крив што најдобрата форумска платформа решиле да ја куцаат во PHP ;)

Башка, читај ги правилата. Размена на сериски броеви и лиценциран материјал не е дозволен на форумот. Ако веќе сакате и толку ви е неопходно - правете го тоа преку е-пошта или приватни пораки.

Dr Vinica, ќе го најдам сајтот каде имаше статистика за закрпи направени за Windows и Linux во последнава година.
Од прилика Linux имаше околу 2500 закрпи, додека Windows само 800.
Јас сакам гратис копија на Windows XP, oд мене имаш Slackware Linux оригинал за возврат.
Kога бев млад си гаев ентузијастичка илузи во врска со Linux и Assembler, исто како некои дискутанти на колумнава.
Едноставно не вреди...имам љута машина со големи хардови и многу рам, сoфтверот кој го работам го имам во Windows, а го немам во Linux, повеќе од 20 task threads никогаш не ми трчаат, имам хардверски firewall, имам antispyware и аntivirus(не ни ги приметувам дека се активни) и последен пат компјутерот ми беше изгасен пред месеципол....
Ај нека ми каже некој 1 причина зашто да инсталирам Linux?

Јок каков Linux златен Windows стааш цедето со програмата или играта инсталираш и немаш мака си играш или си работиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom