Американско-Руски односи!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Ova znaci propast za Amerika.

0335007.4.jpg

Гледам Латас убаво те обработил тебе, кога со вакви глупави идеи се занимаваш цело време. Шангајска група, која глупост.

Rusite se nasi prijateli koj ne veruva vo ova treba da poceka ako Grujo ne go smeni imeto do pretsedatelski izbori vo Amerika togas da vidi sto ce se sluci

Ако не се смени името, Македонија дефинитивно влегува во криза, САД ќе започнат сценарио за поделба на Македонија.
Во тоа сесрдно ќе помогнат НАТО членките , Грција и Албанија.
Единствен партнер, Русија.

Ако не се смени името, Македонија дефинитивно влегува во криза, САД ќе започнат сценарио за поделба на Македонија.
Во тоа сесрдно ќе помогнат НАТО членките , Грција и Албанија.
Единствен партнер, Русија.

Civ partner?

Nas sigurno NE.

Тој ни е природен сојузник колку и да бегаме од него.
Славјани.

Nas sigurno NE.

ne be amerikancite ni se partner kako da ne

Koj ke si mava glavata za MAkedonija ako ne nie?Gi boli k.r i Amerika a uste povekje Rusija za Amerika.Ama ima razlika mala.Amerite imaat kes a ovie ne.Ne znaci ako se oporavile dovolno za da ne im moze nikoj nisto na nivna teritorija oti avtomatski se i svetksa sila.Prema toa Rusija ke si go pazi nivniot dvor.Za makedonija ko do sea ic ne se zamaraat.Aj kazi edna rabota so pridonele oni za vaa nasa drzava.Ko brakja Sloveni.Barem edna puska da dadea.Ili dolgot da si go vratat klirinski.Ili nisto drugo aj crkvata neka ja priznaat.Neli ni se brakja?A amerive barem moze da gi izmuzeme ako izigrame pravilno.Nikoj ne vika deka ke pocneme sea decav dzordz i hilari iminja da im davame.ednostavno prijateli od korist......

Русија не ни е никаков партнер, само слепец не гледа како Русија ја искористи Србија за свои потреби.

Во светот владеат интереси т.е. пари, а во моментов Русите се поголеми капиталисти од Американците.

Не се тртете таму каде што не ве бараат, оти кога ќе ви го опашат ќе ве боли како сега што ги боли Србиве.

Ум во глава.

Во поглед на Шангајската група силно ги кретикуваат Русите за тоа што се случува во Грузија и воопшто не ги поддржуваат. Затоа не трескајте глупости нема сојуз меѓу Русија, Кина, Индија и Иран.

Teneke ... a zasto si ti teneke ???

Aj zasto e ova glupost ?

Тенеке сум затоа што кога се зачленував знаев дека ќе губам време на глупи муабети на форумов, па да се знај дека сум глуп и будала што воопшто постирам во теми како Политика.

А за Шангајската група еве ти линк.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7586605.stm

Читај најдолу:

Earlier on Thursday, Russia failed to get strong backing from its Asian allies over the Georgia conflict.
The Shanghai Co-operation Organisation (SCO), comprising Russia, China and Central Asian nations, met in Dushanbe, Tajikistan, and spoke of its deep concern.
The group did not follow Russia in recognising the independence of South Ossetia and Abkhazia.

Поддршка на Русија од „Шангајската група“
МОСКВА - Русија вчера ја доби првата поддршка од други земји за неодамнешната воена интервенција во Јужна Осетија. Членките на „Шангајската организација за соработка“, кои вчера одржаа самит во Душанбе, главниот град на Таџикистан, се заложија за реализација на шестте принципи што ги договорија рускиот и францускиот претседател, Медведев и Саркози. Во таа организација членуваат Русија, Кина, Казахстан. Споменатите земји изразија загриженост од ситуацијата во Јужна Осетија и ја поддржаа улогата на Русија во намерата да се воспостави мир во тој регион. За Русија е особено важно тоа што Кина и Казахстан, како две големи соседни земји, ги разбраа причините поради кои таа мораше да интервенира во Јужна Осетија.

Рускиот претседател Медведев беше задоволен од тоа што членките на „Шангајската група“ ја поддржаа Русија во интервенцијата во Грузија. „Во разговорите дојдовме до заклучок дека мора да се почитува светскиот поредок и дека земјите кои ќе тргнат во агресија мора да одговараат за тоа “, изјави Медведев по состанокот.

Русија во Душанбе не очекуваше дека некоја од земјите ќе ги признае Јужна Осетија и Абхазија, важно и' беше да добие поддршка за својата акција.

Како бе не постоеше само ЦНН и ББЦ, цветот ќе беше најдемократски.
Овака, имаш различни информации за исти настани.
Недемократски.

Од Русија можеш да добиеш такви привилегии што Европа уште 1 милион години неможе да ти ги даде.
Ќе ти го отвори пазарот во кој можеш ко човек да извезуваш а не понижен и со милион процедури.
Нема да те тера оро да играш пред амбасада , зошто си Словен , стока од народ кој Британците ја сметата за второстепен народ.
И на крај кога ќе ја видам таа кирилица на нивните реклами, вести, новини, неможеш да не ги осеќаш блиски.
Говорот, убавината, топлината, искреноста, славјанска душа.
Наши сме си.

Нема во светот во моментов поголема ќешарица од Русија и Кина.

Nema djabe ni kod babe ... kasno e ...drzi si USA i vikaj Musa Husa :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom