Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
lol, ne.Тумор не е исто со карцином, карциномот е гранка на тумурот, постојат различни видови тумори. Додека карциномот се дели на малигнен и бенигнен и се лечат на различни начини, кога ќе имам повеќе време ќе напишам.
Rakot nastanuva od povekje pricini.Ракот е најужасната болест подмукла болест е..
Не настанува од пушење и нездрава исхрана
Мојата баба нека почива во мир се хранеше здраво никогаш паштета не пробала ни цигара .. а од тоа умре
се прави нервозата!
Ракот е најужасната болест подмукла болест е..
Не настанува од пушење и нездрава исхрана
Мојата баба нека почива во мир се хранеше здраво никогаш паштета не пробала ни цигара .. а од тоа умре
се прави нервозата!
Има многу вистина во тоа, само да не го сфати тоа некој погрешно тоа па да ги занемари и другите физички фактори.![]()
Rizikot za dobivanje na rak na belite drobovi(ne daj boze da e drobnokletocni koj e neverojatno invaziven) so pusenjeto se neverojatno zgolemeni vo sporedba so nepusac(do 100 pati poveke).Za nezdravata prehrana moze da se kaze deka e edna od glavnite priciniteli za pojava na ulcerozni kolitis pa na krajot kulminira so rak na debeloto crevo.
Ova se faktori koj sto ne mozeme da gi zanemarime.
A za ova so babati,pa normalno e star covek da zaboli od rak,ne zaradi toa sto ne pusi ili se hrani pravilno nego zaradi samata starost koja sama po sebe e dejavnik za pojava na rak.:smir:
На каков јазик зборуваш пријатељу?
Дробноклеточен, каков ли е? опиши за нас неуките :kesa:
не е во ред со јазикот нешто пријатељу, не може дробноклеточен да биде, во Бугарија да ама во Македонија тешко :pos2:
јасно ми е све само зборот не ми беше јасен :kesa: веројатно мислиш за малоклеточен пулмонарен карцином
абе breaker од кај ги најде вие 100 пати ? како ја кажа ваа сите до сега треба умрени да бидат со рак на градите , рак на градите не се баш и цигарите виновни тука се и генецкото наслество има ногу луѓе кој пушат по 50 години па не се разболеле, иначе нај честа возраст за рак на градите е 50-60 год нај више тие возрасти страдаат
или ја што би рекол ако ти е шртнато тоа така ке биде ако не ти е и да пушиш и да не пушиш па здрав ке бидеш