Мода...

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
na sto pomisluvate prvo koga ke vi spomne nekoj za MODA?Na sto prvo ve asocira zborot? eve mene:

MODA-stil na ziveenje

Goddess of Chaos напиша:
На луѓе шо глава ќе даат само да го купат и последниот партал по најнова мода.*off to puke*

Зелено квадратче секако, дека апсолутно делиш мое мислење ... не дека поштовам безвезно облечени и накитени луѓе, ал не да се стави на себе тоа што е во мода по секоја цена ...:music3:

divine напиша:
Зелено квадратче секако, дека апсолутно делиш мое мислење ... не дека поштовам безвезно облечени и накитени луѓе, ал не да се стави на себе тоа што е во мода по секоја цена ...:music3:
Зошто да не? Ако имаат можности, зошто да не се „китат“?

Бидејќи не секогаш кога ќе облечеш парче гардероба на себе ти стои како на некоја манекенка или на некој друг кој си го видел. Модата ја почитувам но си ја преуредувам за моите можности и стил на облекување. Мразам да носам работи за кој некој друг потоа би ми рекол еј колку си кул у ова. Сакам да го носам она во кое во моментот се чувствувам најкомотно и најчежерно.

Anonymus1 напиша:
Бидејќи не секогаш кога ќе облечеш парче гардероба на себе ти стои како на некоја манекенка или на некој друг кој си го видел. Модата ја почитувам но си ја преуредувам за моите можности и стил на облекување. Мразам да носам работи за кој некој друг потоа би ми рекол еј колку си кул у ова. Сакам да го носам она во кое во моментот се чувствувам најкомотно и најчежерно.
Добро, затоа се вели дека секој има свој вкус. Ако на него му се допаѓа и може да си дозволи, зошто да не биде „во мода“? Тоа беше прашањето.

Goddess of Chaos напиша:
На луѓе шо глава ќе даат само да го купат и последниот партал по најнова мода.*off to puke*

mmmm greska si :)
Ne e moda, da odis i da iznakupis eden kup partali sto ne ti se ni svigjaat samo zatoa sto se posledni parcinja garderoba izlezeni vo prodazba.
sekoj covek si ima svoja moda, znaci sekoja moda e razlicna.
Jas nosam edna moda, ti druga.
Vikas najnova modA?
epa ako e taka, zasto seuste se nosat parcinja od 70tite i 80tite godini ?
poso pod "moda" ne se podrazbira samo obleka, celosno se soglasuvam so ragazza koga rece deka moda e life style:wink:

Acid напиша:
Зошто да не? Ако имаат можности, зошто да не се „китат”?

На тоа "по секоја цена" мислев одговарало неодговарало ставај на тебе ... :wink:

Ne e moda, da odis i da iznakupis eden kup partali sto ne ti se ni svigjaat samo zatoa sto se posledni parcinja garderoba izlezeni vo prodazba.
Муабетот е на што не потсеќа зборот мода ... а баш од таквите примери се гадам што се болни по тоа што е ново и модерно, и како што кажав го носат само ради мода без оглед дали одговара тоа на нив.:)

Мода - да искористиш дел од тоа што е трендовско за да изградиш свој личен стил. Значи креативност, никако униформност (кај нас за жал многу поприсутно е ова второто)

MarthaGraham напиша:
Мода - да искористиш дел од тоа што е трендовско за да изградиш свој личен стил. Значи креативност, никако униформност (кај нас за жал многу поприсутно е ова второто)

Баш така, тоа би требало да е модата:music3:

ThA-BiTcH напиша:
mmmm greska si :)
sekoj covek si ima svoja moda, znaci sekoja moda e razlicna.
Jas nosam edna moda, ti druga.
Vikas najnova modA?
epa ako e taka, zasto seuste se nosat parcinja od 70tite i 80tite godini ?
poso pod "moda" ne se podrazbira samo obleka, celosno se soglasuvam so ragazza koga rece deka moda e life style:wink:

Ама не е скроз истата мода од 70 и 80.Денешниве дизајнери си ја преуредиле малце по нивно ама сепак е факт дека модава се враќа :) Точно дека не е мода да се изнакупиш партали само затоашто се модерни ама многу луѓе го прават тоа! И го сметаат за мода.А тоа дека секој човек има своја мода не е баш така,секој си има свој стил а модата е променлива.Многу од денешниве на пр девојки немаат свој стил на облекување,копираат една од друга и ако рече незнам таму кој дека зимово најмодерно е да носиш тегет,сакаат нејќат ќе носат тегет за после да не се зборува "глеј ја онаа на шо личи па кој носи сега такви бои"
У секој случај дефинитивно е дека ја и ти иаме различни стилови :wink:

Мене зборот мода ме асоцира на .......
Немоќ, инпотенција, затапеност, сивило, медиокритет, безгласност......
И уште миљион такви други епитети....

:):)

стилот е поважен од модата, која е релативна работа. на пример, ако една сезона се носит рок облека (пример), а другата кантри, или некои цветни дезени, ти нема да го смениш стилот на носење само заради модата, туку ќе се облеквиш во она што најмногу го сакаш и ти се допаѓа, а истовремено се осеќаш удобно во него. така секој ќе те сметат за своја, уникатна личност со свој цврст став.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom