Дали мастурбирањето е грев?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Во православието, попот не ни може да биде поп, ако не е женет. И секако дека треба да има деца, оти така станува пример и за другите од заедницата, а воедно ја исполнува и логиката од брачното живеење но и благословот Божји за „...плодење и множење...„.

Точно, и тоа е исправно... и се надевам дека секој еден поп ќе потврди дека сексот пред брак е грев!

А оралното водење љубов дали е грев?
А да постираш малку по озбилно..
Добро бе сите имаат секс, и попови и све живо па дури и ти Марина, како сега одденаш грев? М?
Никој не рекол дека секот е грев...читај ги предходните постови..убаво е објаснето кога и што се смета за грев..

Добро бе сите имаат секс, и попови и све живо па дури и ти Марина, како сега одденаш грев? М?

Пред брак сум немала секс, а сега сум во брак и имам...така да не е грев во брак кажав!

Пред брак сум немала секс, а сега сум во брак и имам...така да не е грев во брак кажав!

Добро бе Марина не се нервирај пробувам да општам...
А тие што имаат секс пред брак, ама на крај завршуваат во брак соистиот партнер, тоа грев е?

Ај да прашам нешто може?

Дали оралниот секс е грев? :nesvest:

Е грев.

Точно, и тоа е исправно... и се надевам дека секој еден поп ќе потврди дека сексот пред брак е грев!

Секако, оти што поп би бил тој ако нема солидни познавања од верата која ја исповеда?

А оралното водење љубов дали е грев?

Е грев.

И перверзии во брак се дозволени? или?:pipi:

Не се дозволени. Бракот не е покритие за перверзии.

Добро бе Марина не се нервирај пробувам да општам...
А тие што имаат секс пред брак, ама на крај завршуваат во брак соистиот партнер, тоа грев е?

Воопшто не се нервирам, само те побивам! Е грев, зашто пак не е испочитувано тоа што Бог го бара од нас, а тоа е сексот да го резервираме само за во брак.
А за перверзиите, мислам дека нема потреба од коментирање.

А дал е грев на друг да му маструбираш?
И ако е тогаш чиј е гревот на маструбаторот или на маструбираниот ?

Воопшто не се нервирам, само те побивам! Е грев, зашто пак не е испочитувано тоа што Бог го бара од нас, а тоа е сексот да го резервираме само за во брак.
А за перверзиите, мислам дека нема потреба од коментирање.

Која е логиката на ова?!? Ако земеме во предвид дека бракот е измислена институција.....од луѓето

Greseeevv .. Oce greeseevvv ... mnogu pati .... pred 15 min pogresiv ...

Drn, drn .. drkanjeto kaj maski e grev , a kaj zenski ?

grev e i da se zatvorat seksualnite nagoni , toa moze da ima sprotiven efekt ..

јас мислам дека мастурбацијата (и за двата пола) е сосема природна и исправна
можеби според некои побожни луѓе тоа е грев
но според истите побожни луѓе - сите сме грешници
значи се вртиме во круг
лично не верувам дека на судниот ден Господ ке ти рече: ти ке одиш во пекол оти мастурбираше

А дал е грев на друг да му маструбираш?
И ако е тогаш чиј е гревот на маструбаторот или на маструбираниот ?

Гревот е ист и за двете особи-и двете чинат грев

јас мислам дека мастурбацијата (и за двата пола) е сосема природна и исправна
можеби според некои побожни луѓе тоа е грев
но според истите побожни луѓе - сите сме грешници
значи се вртиме во круг
лично не верувам дека на судниот ден Господ ке ти рече: ти ке одиш во пекол оти мастурбираше

А во што веруваш? Од каде знаеш како
ќе изгледа Судниот ден и за што све Христос ќе ни суди? Ќе ни суди и за наведеното...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom