Фото конкурси

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Фала за фидбекот :)
Од сите што побарав помош, сите различни фотографии ми посочија... Ова вкусовиве се чудна работа, еј :)

Требаше да зголемат ограничувањето за број на фотографии (барем на 5-10) и решен проблем :)

Фала за фидбекот :)
Од сите што побарав помош, сите различни фотографии ми посочија... Ова вкусовиве се чудна работа, еј :)

Требаше да зголемат ограничувањето за број на фотографии (барем на 5-10) и решен проблем :)
Фотографија која ќе ти ја одбијат на еден конкурс, друго жири на друг конкурс ќе ја награди. Ова се е субјективно гледање и вкус.

Конкурс за најдобра фотографија од Скопски маратон 2013

Пријавувањето е до утре / 12 часот. Направив и јас фотки од маратонов, но, не можам да изберам кои 2 да ги пратам.
Помогнете ми околу изборот, албумот може да го погледнете тука :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/913837_10200425472253246_1282337184_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/967045_10200425466213095_544130147_o.jpg

ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА СО МОТИВИ ОД СКОПЈЕ
http://skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=6452&mid=482&tabId=1

"Секој кандидат своите фотографии треба да ги достави на ЦД, во затворен плик на кој на горниот лев агол треба да стои ознаката „не отворај”, а во средината треба да биде назначена точната адреса на примачот. Надворешноста на пликот не смее да содржи никакви ознаки за испраќачот. Во затворениот плик треба да има уште два затворени и запечатени плика, од кои едниот со ознака „предлог” под шифра, а другиот со документација со иста шифра ја содржи документацијата и идентификацијата на испраќачот."

- Добро што не бараат пликоа кои се самоуништуваат по отварање... Толку ли е тешко да се смисли и реализира некоја опција за он-лајн пријавување? Во 2014 година одбивам да учествувам на избори и наградни игри со „собирање капачиња“ и слични начини на пријавување.

ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА СО МОТИВИ ОД СКОПЈЕ
http://skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=6452&mid=482&tabId=1

"Секој кандидат своите фотографии треба да ги достави на ЦД, во затворен плик на кој на горниот лев агол треба да стои ознаката „не отворај”, а во средината треба да биде назначена точната адреса на примачот. Надворешноста на пликот не смее да содржи никакви ознаки за испраќачот. Во затворениот плик треба да има уште два затворени и запечатени плика, од кои едниот со ознака „предлог” под шифра, а другиот со документација со иста шифра ја содржи документацијата и идентификацијата на испраќачот."

- Добро што не бараат пликоа кои се самоуништуваат по отварање... Толку ли е тешко да се смисли и реализира некоја опција за он-лајн пријавување? Во 2014 година одбивам да учествувам на избори и наградни игри со „собирање капачиња“ и слични начини на пријавување.
До пред неколку години беше вака и смрт ми беше да праќам фотографии на конкурси во плик на ЦД (башка шо и пари за партиципација се праќаа во истиот плик) Денес веќе ретко кој вака бара останаа уште изложби на приинтови каде бараат да се прати фотографија испечатена со дадени димензии и пропишана подлога. Фото кино клуб от Куманово - Козјак има направено софтвер за фото кино клубови меѓу кои и за фото конкурси и уплоад на фотки, толку е добар што веќе стана стандард во многу клубови во светот а мислам дека и меѓународните фото организации го користат и препорачуваат.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom