Rammstein

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
имам слушнато само неколку песни, и не се лоши, имаат добра музика, не ми се допаѓа многу гласот на тој што пее, и тексовите не се баш најдобри(од тоа што разбирам), ама ок се.
Overall, pretty good band.

Перфекција која што може да се достигне. . . да бидеш мејнстрим ама и доволно метал. Јасно се одделени од метал бендовите со мејнстрим нишката, и јасно штрчат од сите други мејнстрим бендови со метал нишката. Не се ни индастриал. . . имаат нешто во себе од индастриалот во првите албуми, ама ја тоа го нарекувам перфекција на мејнстрим метал, кој што не ебава нити една критика на метал пуристите.

Погледнете го ова, мислам дека е ненормален ако е тоа што мислам сега да не се изразувам на форумов, погледнете само и коментар оставејте, инаку песната е многу добра, гледајте до крај клипов.

За мене се ОК. Ich Will им е страшна, а имаат и некои добри песничиња :helou:

Sonne & Ich Will

Лудница иако не разбирам баш многу :wink:

Ај нека ми каже некој кој од другиве бендови може да свири солажа на пинбал машина?:vozbud:

ееееееј луѓе не личи оваа тема да лежи бе море колку се смао јаки
се збореше дека за таксират007 и 008 ќе дојдат во Македонија ама свирки само лажат народо...а колку јаки концерти праат јаоо
во еден босански весник пишува дека за еден настап имат истрошено 30 килограми експлозив... колку сакам тој концерт да го доживеам па макар и на 50 години:):)
иначе сите ми се убави песни вака ако треба да одвојам први 3 би рекол
asche zu asche
feuer fei
mutter
pozzz

Хохо дефинитивно еден од најдобрите бендови што некогаш постоеле. Гледам коментари дека се срање и тоа не чини, нели за вкус не се дискутира? За некого срање, за мене перфекција. Одлични композиции, моќен глас, вокали во позадина...Ги имам скоро сите песни од нив и тешко е да одвојам омилена. Околу јазикот, па сигурно вие не знаевте англиски како мали, па пак слушавте песни на тој јазик. Не е тешко да се најде превод на песните, а впрочем Rammstein се еден од најомилените бендови во светот, не само Германија. Еве некои од моите омилени песни од нив:

Reise Reise

Mutter

Rosenrot

Wo Bist Du

еден од подобрите бендови!

прочитав некаде погоре дека се што е добро дошло од Америка!!! И се изнасмеав. Од Америка доаѓаат само комерцијални повраќаници! Светската музичка сцена отсекогаш ја диктирала Англија и Европа!

еве ја Америка на англиски!:vozbud::vozbud:

Еден од моите омилени бендови. Им ги имам сите албуми. Имаат 5 студиски албуми (последниот го издадиоа во 2005) и одлични песни. Последните два, Reise и Rosenrot се разликуват од првите 3, не се толку енергични песните, но затоа има неколку одлични балади во тие два албума.

ај да се надеваме дека ќе дојдат во Македонија
ќе биде многу јако!!!

Еден од моите омилени бендови, на чив концерт се решив да идам.... само да дојде тој ден а иначе како што памтам треба нов албум да вадат наскоро.

Еден од моите омилени бендови, на чив концерт се решив да идам.... само да дојде тој ден а иначе како што памтам треба нов албум да вадат наскоро.
кога...? каде...?

не не зборев као некат у иднина.... а иначе за албумот викаат дека после есен 2009 ќе се планира вадење а прв сингл ќе пуштеле пред летово.:vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom