Пошто гледам цело време прашувате дали има некој искуство со отстранување на бемки, да ви кажам дека јас имам такво искуство пред 3години. Имав бемка на десниот образ и имаше еден лекар неможам да се сетам како се викаше само знам дека оди низ повеќето градови низ државата и отстранува бемки. Ја мачка бемката со некаква течност и после тоа може да се мие лице или каде и да е бемката и после недела или 2 недели бемката се одлепува постепено и паѓа. Кај мене се одлепи и немав никаков белег а знам луѓе кои неможеле да истраат самата да се одлепи и ја тргале и сами ја одлепиле нив им се познава мало црвенило. Инаку докторот мене ми наплати 500денари а наплаќа во зависност од големинта на бемката. Се надевам дека помогнав:helou:
Имам,ама не многу.
Имам една во вид на мала точкичка е,на долниот дел од вилицата,имам една на раката кај лактот и имам една мааалку поголема на грб.Неа ја има татко ми и ваљда си дошло како наследно нешто.
Ол ин ол,воопшто не ми сметаат и не би сакала да ги отстранам или слично.
хахаха немам бемки...
ама имам еден другар...има бемка до цицките... и у собелкувална коа го видов...се измочав од смеење и го викам три цицки :ha::ha::ha:
Pa nekoj se opasni a nekoj ne ,na nekoj ne mu se dopagaat kako izgledaat na kozata a pak na nekoj ne,jas imam bemki verovatno posto imam mnogu bela koza pa od sonce mi se pojavuva ,imam edna bemka sto mnogu si ja sakam do desnoto oko mi e od strana i mnogu si ja sakam...mi dava poseben sarm
Мој совет е да не ги чепкате бемките. Иако се многу уникатна работа, се појавуваат во зависност од типот на кожата, односно колку осетлива кожа имате. Оние кои имаат поосетлива кожа, бемките им се почести, а причината за тоа е изложеноста на сонце, предолга и тоа. Доколку имате некакви проблеми со бемките, обратете се кај дерматолог. Ако некоја бемка ве чеша, не ја чешајте. Тоа значи дека бемката се проширува, но без паника, тоа не е некое забележливо проширување. Ако при овој процес, кој трае 2-3 дена, ја чешате, шансите да од таа бемка произлезе канцерогено заболување се големи.
П.С.
Имам на левото маде. Еднаш една типка ми рече дека значело дека сум бил сексуално хиперактивен :pos2::pos2:. Искрено, не ми смета.
Мајка ми вели дека се знак на убавина :wink:
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.