Флипери

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Кога немаше компјутер,играв на флипери.Најмногу ја играв Streеt fighter.Сега со компјутериве тешко некој од малите деца,да игра флипери :toe:

по цел ден киснев, Мустафа беше хит, snow brows со 1 жетон ја вртев, мортал комбат омилени ми беа Sub Zero или Johny Cage....оној со откривањето на голи жени :pos2:...Punisher, Street Fighter...сега како шо напиша членот над мене тешко дека некој од малите ќе игра на флипери

ЈАс мортал комбат ја иим превртено со 1 жтон!

snow bros сме ја вртеле без жетони....со жици...... а и по цел ден сме киснеле во флиперница

abe imase edna so zombi...aj kako se vikase..SEGAA NA MAMET-to ke proveram:vozbud::vozbud:
a Night Slashers..dobra e:toe:

му текнува на некој како се викаше таа игричката што требаше да пукаш балони?????

му текнува на некој како се викаше таа игричката што требаше да пукаш балони?????
Bubble Trouble?? Иначе јас си плешам вакви по дома со емулатор за нинтендо....

Pang или Punk незнам како беше.
на панг ли се мисли :) да да, добро ти текна...
pang.png

Super%20Pang%20%282%29.gif

Игрите на моето Детство :
1.Tiger-Heli by Taito (супер игра со хеликоптер ...)
tigerheli.jpg

2.Snow bros
image18081.jpg

3.The New Zealand story (со пиленцето што фрла стрелицки)
NewZealandStory_ARC_Taito_205_361c0.PNG

4.Играта со каубоецот и индијанецот што пукаа
5.Wonder Boy (сите делови)
wonder_boy.jpg

6.Имаше една игра со фудбал на која екранот беше легнат и играа двајца истовремено ...
Е после дојде плејстејшнот ... и флиперите отидоа во историјата :toe:

Ах памтим цели денови поминував по флиперници, доаѓаа да ме викаат дома да јадем :)

Најмногу ги играв Панг, Сноу Брос, Мортал Комбат, Мустафа и оваа игра:

tumblep_2.png

(најомилена)

... тешко се забораваат тие денови :)

Ооо шо пари сум фрлил на овие ејј. Лошо е сега што многу ретко ги има таквите флиперници.

Уфф, целото детство го оставив на флипери. По цел ден киснев на нив...кога се немаше пари за жетон ќе чекавме некој да купи и да го гледаме како игра. :) Најмногу ги играв: Мустафа, Pang, Snow Bros, Spinmaster, Punisher, Metal Slug, Three Wonders, Street Hoop, Samurai Shadows, King of Fighters и уште многу други. Го играм и сега Маме32 понекогаш на компјутер, но филингот не е ист.

Инаку флипери сега не сум видел никаде, само знам дека Крани има на лето. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom