МРТ: Срам, брука...но...?

• Креатор на темата Креатор на темата fantomX
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека ова е најдобро решение..Исто како на компјутерите..Стискаш рестарт и чао..Треба да се направи телевизија со реноме, и почит, да се одржува..Ама и ние како претплатници треба редовно да си ги подмируваме таксите, бидејќи најмногу финансии добива од тоа.За незавидната положба на МРТ,сме и ние граѓаните виновни со своето неплаќање..Но повеќе виновни се сите крвопијци на МТВ, Стошичи, Сајовици и триста други мафии.Народот повеќе не плаќаше радиодифузна такса поради тоа што 90 проценти имаме кабловска, и сега 300 за кабловска, 300 такса.Убаво би било доколку имаме Национална Телевизија, која ќе воведе кабловска низ сите градови во Македонија, каде во својата понуда покрај своите програми, ќе пушта и други, еве да речеме 60 програми за 350 денари месечно..Мислам дека вака ќе се плаќа поредовно...Ова што го напишав малку личи на утопија, и не знам дали е реално остварливо но мислам дека е добра опција..
btw Ми се допаѓа името Радио Телевизија Македонија!

Абе само со среќа нека им е идејава. Не се надам сеуште многу зошто и порано имаше некои вакви телевизии ќе се одвоеле пари и слично па и приватизации па до дигитализација и хај дефинишн некои ствари ама ете до сега како да продаваа бомбони на мали деца. Баш да видам и ова дали е стварно или уште една бомбона.

Паметна идеја е да се ликвидира МРТ. Незнам зошто се малтретираат новинарите за џабе кога скоро никој не им ги гледа вестите (освен дедо ми и другите пензионери :icon_bigg). Иначе малце ми е жал за тоа 100 годишно лого кое никогаш не беше променето, ама ај може поубаво би изгледало она на РТМ :wink:. А ние си влеговме во филм, но има ли некој да потврди дека МРТ ќе се распадне? Па дури тогаш да славиме?:party3:

Eпа сеа кој си го бара ке си го добие....тоа е ...СОРИ МРТ

1 А ние си влеговме во филм, но има ли некој да потврди дека МРТ ќе се распадне? Па дури тогаш да славиме?:party3:

Стечајната постапка се очекува наскоро, бидејќи Македонското Собранието ги усвои измените на Законот за радиодифузија, со кои се предвидува стечај или ликвидација за јавното радиодифузно претпријатие и трговското радиодифузно друштво. Такво законско решение досега немаше. Се најавува дека и со ликвидацијата ќе се отпуштат околу 1.100 вработени. Потоа, по францускиот модел, во новоформираниот јавен РТВ сервис, најверојатно под името Радио-Телевизија Македонија, би се вработиле значително помалку луѓе, но со подобра технолошка опременост. Се надеваат и на ефикасна наплата на претплатата и буџетски освежувања.

И да, не е за славење да се растури еден МАКЕДОНСКИ НАЦИОНАЛЕН медиумски сервис !!! :nenene:
Ама ко се дошло до та ситуација, мора да се бара некакво чаре. :toe:

најдобро решение...
вака не може...

abe ve slusam site i se cudam kade vi e pametot izgleda neznete sto zboruvate. abe vie izgleda ne znete sto znci javen servis vo edna drzava pojma nemate. bez javen servis ke ne nema i nas toa e isto kako da nemas policija ili neznam drzaven arhiv. znaci ne znete sto treba da bide javen servis. prvo tamu e seta istori i klutura souvna ako ja socuvuvaat dobro steta da propadne toa. od pesni do do nastani do umetnost srii filmovi toa sto imame. znaci javnit servis treba da bide prv vo se da proizbveduva progama da promovira umetnost i klutura da vovede najnova tehnika i da ja selidi tehickikat od nejze se ocekuva da bide reper za se. potoa da dava najkvalitetna proghma pa makatr i ne bil gledan znaci mora da promovira umetnost i kluktura i obrazno emisii znaci da gi opbrazuva gledacite a ako tie ne znaat sto e sto toa niven problem. znaci treba da ima javen servis kako sto treba i potoa ako ima vece privtni mediumi mora da bidat priblizno do javiot servis znci ne da se dava kocesija na sekogo i sto tv i niedna ne cini. znaci naj strucite kadri treba da bidat vo javniot servis. kako zborite da ja nema imalo privatni mediumi pa ima posto im dale koncesii zanikade a da bidat. akako vtoro ako nikoju ne se najde da napravi tv togas sto pravi me. kako vo da ne odime podaleku vo hrvtasa ima malku tv 2il 3 so nacionlna fekvencija i vo sbija 5 nislam ali golemi tv po stadrdite. ima ebeu brod kastik koj ne koj sto vika kako terba i sto treba. a ima i nekoi progami sto ne moze nikoj da gi pravi ili emituva samo javen servis na primer olimpijada evrovizija e natprevav na javite servisii ustvari i mora oni da ja naprvat i nikoj drug ne moze i evropsko prvesvo do skoro bese samo javen servi da go prenesuv i drugi programi.taka e sekade javite servisi se prvi vo se a ako ima privti imai i toa kako sto treba bizu do javite servisi nemoze na sekogo da muz se dade koncesija. i ebu veli nemoze stecaj kako moze drzava bez javen servi ne dozvoluva da se zatvori. ako saka me vo evrop bez javen servis nema da ne primat. e sega sto ima nekoi vraboteni sto ne rabotele i iama sto gradele pari pokraj direktorite i sto nema me strucnjaci vo ta oblast audio vizuela da so cesni isklucoci i sto i na vremeto bila profesionlan ali ne bas do tolku da i deka ne proizveduvale progama so isklucoci da. moze treba pomlce vraboteni malce ali treba vraboteni za golema tv i moze da se opstane ako se raboti i proizveduva ke ima pari. a vo sklop na javen servis treba da ima i izdavastvo i okestar zabaven naroden se treba. kako site moze da opstanat i da idat napred samo nie ne, ne treba podaleku samo do bivsite zemji od bivsa jug da se ugledat pred se na rts i hrt ne treba podaleku.prvi se vo se vo zemjata. znaci ne znete sto zboruvate. a deka sami si ja rastura neko vraboteni pokraj pokraj diretorite. i treba da bide sitem samo diktor da se menuva i se da si tece kako sto treba a ne koj diretor da dojde da se menuva se i da propaga pa toa nikakto. na bbc da ne e ztalno isti diretor ne ni znaat lugeto koj e ama se si tece isto pari ima se raboti i taka. ako e nakoj spoben moze i da ne se menuva. imalo stari filmo pa i treba da ima ako nema kulutra i nagolemite genialci vo filmskat umetnost sto ke ima i ako treba da ima i movi ama nie vo mk ne sme gi videle starite serii i filmovi a ne novi. pa sto ima na rts i hrt aj kazete toa za sodrina da ne zborite. e taka .

Се надеваат и на ефикасна наплата на претплатата и буџетски освежувања.

Таа пуста надеж :uvo:
Треба да се спроведат мерки за да се плаќаат луѓето, а не да си седат само така, да го плескаат газот на тие столиците. Кој не плаќа, суд, па да видиме која песна ќе се свири после.

ABE NE ZNETE STO ZBORITE PAK. Abe ve slusam site i se cudam kade vi e pametot izgleda neznete sto zboruvate. Abe vie izgleda ne znete sto znci javen servis vo edna drzava pojma nemate. Bez javen servis ke ne nema i nas toa e isto kako da nemas policija ili neznam drzaven arhiv. Znaci ne znete sto treba da bide javen servis. Prvo tamu e seta istori i klutura souvna ako ja socuvuvaat dobro steta da propadne toa. Od pesni do do nastani do umetnost srii filmovi toa sto imame. Znaci javnit servis treba da bide prv vo se da proizbveduva progama da promovira umetnost i klutura da vovede najnova tehnika i da ja selidi tehickikat od nejze se ocekuva da bide reper za se. Potoa da dava najkvalitetna proghma pa makatr i ne bil gledan znaci mora da promovira umetnost i kluktura i obrazno emisii znaci da gi opbrazuva gledacite a ako tie ne znaat sto e sto toa niven problem. Znaci treba da ima javen servis kako sto treba i potoa ako ima vece privtni mediumi mora da bidat priblizno do javiot servis znci ne da se dava kocesija na sekogo i sto tv i niedna ne cini. Znaci naj strucite kadri treba da bidat vo javniot servis. Kako zborite da ja nema imalo privatni mediumi pa ima posto im dale koncesii zanikade a da bidat. Akako vtoro ako nikoju ne se najde da napravi tv togas sto pravi me. Kako vo da ne odime podaleku vo hrvtasa ima malku tv 2il 3 so nacionlna fekvencija i vo sbija 5 nislam ali golemi tv po stadrdite. Ima ebeu brod kastik koj ne koj sto vika kako terba i sto treba. A ima i nekoi progami sto ne moze nikoj da gi pravi ili emituva samo javen servis na primer olimpijada evrovizija e natprevav na javite servisii ustvari i mora oni da ja naprvat i nikoj drug ne moze i evropsko prvesvo do skoro bese samo javen servi da go prenesuv i drugi programi.taka e sekade javite servisi se prvi vo se a ako ima privti imai i toa kako sto treba bizu do javite servisi nemoze na sekogo da muz se dade koncesija. I ebu veli nemoze stecaj kako moze drzava bez javen servi ne dozvoluva da se zatvori. Ako saka me vo evrop bez javen servis nema da ne primat. E sega sto ima nekoi vraboteni sto ne rabotele i iama sto gradele pari pokraj direktorite i sto nema me strucnjaci vo ta oblast audio vizuela da so cesni isklucoci i sto i na vremeto bila profesionlan ali ne bas do tolku da i deka ne proizveduvale progama so isklucoci da. Moze treba pomlce vraboteni malce ali treba vraboteni za golema tv i moze da se opstane ako se raboti i proizveduva ke ima pari. A vo sklop na javen servis treba da ima i izdavastvo i okestar zabaven naroden se treba. Kako site moze da opstanat i da idat napred samo nie ne, ne treba podaleku samo do bivsite zemji od bivsa jug da se ugledat pred se na rts i hrt ne treba podaleku.prvi se vo se vo zemjata. Znaci ne znete sto zboruvate. A deka sami si ja rastura neko vraboteni pokraj pokraj diretorite. I treba da bide sitem samo diktor da se menuva i se da si tece kako sto treba a ne koj diretor da dojde da se menuva se i da propaga pa toa nikakto. Na bbc da ne e ztalno isti diretor ne ni znaat lugeto koj e ama se si tece isto pari ima se raboti i taka. Ako e nakoj spoben moze i da ne se menuva. Imalo stari filmo pa i treba da ima ako nema kulutra i nagolemite genialci vo filmskat umetnost sto ke ima i ako treba da ima i movi ama nie vo mk ne sme gi videle starite serii i filmovi a ne novi. Pa sto ima na rts i hrt aj kazete toa za sodrina da ne zborite. E taka .

ПИРАМИДА (најверојатно) од вечерва од 21:15 на МТВ 1

ОФ ТОПИК: ЗОШТО НЕ РАБОТЕШЕ ФОРУМОТ НЕКОЛКУ ДЕНА???

дали и во другиве градови има МТВ после полнок во прилеп прекинува програмата и така е се до 7 сатот позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom