Кратка или долга врска пред брак?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам зш толку ја продлабочивте дискусијата ова е лично за секој индивидуално некому му треба повеќе време за да биде сигурен/а, релативно е ова никој неможе да каже.Ако има љубов, разбирање и врската и бракот ќе потраат.

Како што реков порано,љубовта не е секогаш правопропорционална со времетраењето на врската.

Може врската да трае 5 месеци и да биде со поголем интензитет од онаа која трае 10 години.

Во брак се стапува кога и двајцата партнери ќе се осеќаат спремни.Можеби ќе згрешат,можеби не.Но битното е да го направат она што го осеќаат.

mozebi, no edno e sigurno, statistikata pokazuve deka tokmu tie brakovi od idenje po 5-6 meseca se dezintegriraat, sepak

"a good love-must stand a test of time, for, love does not come and goes as a game, a true love it is a real thing in a real life":baeh:

dolga veruvajte poveke se znaete potoa e kasno koga ke go zapoznaes.mozebi dolgata vrska e dosadna no veruvajte podobra e vi kazuvam od iskustvo.

Подолга врска и по можност заедничко живеење, заедничко одење на одмори, заедничко излегување итн.

Ако некоја ти е другарка и ја знаеш со години, а дури отпосле се фатите, теоретски одма би можел брак. Но, заедничкиот живот (па и бракот) се состои од чистење, фрлање ѓубре, готвење, пеглање, купување итн. па е згодно да се има заедничка пракса.

Знам за случаи кога луѓето оделе 10 години заедно, а откога се вселиле заедно под ист кров, за 2 месеци раскинале. Затоа, заедничкиот живот пред брак е многу важен елемент.

долга...малце подолга...па може и ултра долга...мислам дека само бракот ќе им ја расипе среќата на љубените...плус..иако бракот е доста важен, бракот ти е само еден договор на ливче хартија....

за да се стапи во брак не е важна должината на врската помеѓу партнерите туку колку доволно се познаваат и дали си одговараат еден за друг како што за многу постои љубов на прв поглед така може и веднаш да се осети дали сте еден за друг но сепак не избрзувајте да не се покаете

Немам конкретно правило, дали морало долго или кратко. Меѓутоа потребно е времето за да запознаеш некого доволно добро.

Се осеќа напредокот во една врска, сето време поминато заедно низ кое се учиме и двајцата еден за друг, па нормално е со текот на времето да се јави потреба да се оди степен подалеку.

Не ми е мерило должината на врската колку што ми е мерило должината на заедничкото живеење.
Ако успееш "да ја трпиш" година, две, три, под исти покрив по некоја логика ќе можеш и до пензија. Иако и ова не би го земал како 100% точен показател ама мислам дека е најмеродавен.

подолга за да видеш и покрај све дали ке биде океј....:tv:

Најпрво да кажам дека се сложувам со мислењето на Крусер. Не е важно и да си со некого десет години, се` додека не се запознаете како функционирате под еден кров. Тогаш доста работи изгледаат многу поинаку и само тогаш може точно да знаете дали сакате да останете со таа личност засекогаш. Секој има свои предности и мани по дома, па не е лесно двајца, истите тие нешта да си ги прифатат без проблем, доколку не си одговараат ептен.
Но секако, и во тој случај мислам дека постабилен брак би произлегол од малку подолга врска. Сепак, колку и да се најдеш на исто ниво со некого, ти треба време подобро да го запознаеш и донесеш таква одлука. Иако не ми изгледа добро и некоја врска која трае цел живот да се круниса со брак. Најчесто таквите бракови се склучуваат махинално, дека нели тоа се очекува после се`. Е после тоа следува тоа стандардното кукање, како и двајцата се заедно цел живот, ништо друго не виделе и не искусиле и бла бла бла.
Значи, нема една добитна комбинација или точна дефиниција за тоа кога е најдобро да се стапи во брак. Секој случај си е приказна за себе ... најважно е партнерите да го направат тоа свесно и со цело срце.

more, izglea tie brakoine od interes se najloshi

ja imav eden drugar, misleshe deka ke pechali so onakvoto, pa na kraj dobi kloca u gz na sud, go namestiva ko mlad majmun pred zooloshka so banancheto u ruki

zatoa praite sho ke praite, so takvoto ne se pechali, sakam da kazam deka ako ne se sakate ne se ni zimajte bolje, zasho posle glaata boli a apchinja ne pomagaat

не ми се сфатливи врските од типот одиш со некого со години па да се земеш.. имав братучетка која одеше 13 години со дечкото и сега се зедоа.. и што? бессмислено ми е
повеќе сум за брак каде што врската траела некаде околу една година и тоа заедничко живеење барем месец два пред бракот отколку да одиш со некого дооолги години..
да се мафташ со некој за рака низ град некои 10 тина години не е исто како да му ги переш смрдливите чорапи или да сфатиш дека кретенот нејќе да направи едно кафе

после долга врска од 4,5,6,7..г сите викаат и очекуваат да се земете,а и тоа најчесто се случува,доволно се познавате,се сакате и сл,но познавам личности кои после доолга врска,се скаруваат,и понеколку месеци си наогаат друг/а и за пола година свадба!па имаат складен и убав брак!не е услов,строго долга врска-успешен брак или обратно кратка врска-поуспешен брак,секој со среката!

Мислам дека не е важно дали долга или кратка врска, ако се чувсвуваш дека треба да одиш на тој чекор зошто да не, само треба добро да размислиш за да не се покаеш подоцна, ионака времето ќе си покаже дали сте створени еден за друг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom