Пропуштени шанси...

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Жалите ли за некоја пропуштена шанса?

Sigurna sum deka sekoj od vas, barem ednash, naletal na nekoja shansa( ljubov, kariera, vrabotuvanje, shkoluvanje i sl) i istata ja propushtil od x-pricini...Kako gledate na toa i dali izvlekuvate pouka?
Ajde da ve vratam malku vo vremeto:helou:

Највеќе пропуштени шанси за кариера, ама не жалам. Кога не си роден пушикурович и тастер, не можеш да станеш. Не можам да јадам и пијам со колега на работа, а горе да го кодошам. Жално е што многу фирми денес така функционираат, удба инкорпорејтед. Кој повеќе ќе издудла, тој ќе оди погоре.

Дали сум извлекол поука? Да. Дека мирно спијам.

Обично се каам за работи кои што не сум ги кажала ,а сум требала или работи кои што сум требала да ги направам ама не сум.Обично за љубов се работи.

Имало многу пропуштени шанси но не се каам за ниту една,затоа што мислам дека се се случува со некоја причина!Можеби ако сум тргнела по друг пат,немало да бидам ова што сум денес,а задоволна сум со тоа што го имам моментално,но нели секогаш можеме и повеќе!

понекогаш жалам за некои работи што не ги направив дури можев, ама сега касно е, па не можам ништо да направам, ама затоа ум за друг пат

Ехеее, пропуштени шанси- еден тон. На секое поле (освен кариера :icon_lol:). Сум можела нешто да направам, да речам, да прифатам, да одбијам, некаква акција да превземам... Ама од х-причини, не сум направила ништо од тоа.
И тоа е.:) Не сум го направила тоа што сум можела, ама сум направила нешто друго. Друг тек на настаните. Нема каење.:) Што и да пропаднало, сама сум си крива што не сум донела поинаква одлука или што не сум ја прифатила шансата. Може ќе било подобро да сум постапела поинаку, може и не. Никогаш нема да дознаам. :)

ех да можам да го вратам времетооо... убаво си пее Ламбе... и јас сакам да го вратам времето. Имам повеќе пропуштени шанси во животов што се каам што ги пропуштив... И извлеков поука од тоа... Многу ми користеа во мојот живот хехе значи сепак биле и тие од корист :)

Не жалам за ништо, се што сум посакал сум направил, а би се надоврзал на Мистичен во врска со кариерата, и за тоа пак, воопшто не ми е мака. Напротив, горд сум на себе!

Тоа и не го сакам кај мене,што многу жалам за пропуштени шанси,си мислам како би било да сум постапел подруго,ама ќе се поработи на тоа.

До сега не жалам за ништо што сум пропуштила. Ретко нешто што многу сакам да пропуштам, а и ако од некоја јака причина го направам тоа не се враќам веќе со мисли, што и како би можело да биде. Супер ми е вака и нема зошто да се каам за нешто.

Мистичен напиша:
Највеќе пропуштени шанси за кариера, ама не жалам. Кога не си роден пушикурович и тастер, не можеш да станеш. Не можам да јадам и пијам со колега на работа, а горе да го кодошам. Жално е што многу фирми денес така функционираат, удба инкорпорејтед. Кој повеќе ќе издудла, тој ќе оди погоре.

Дали сум извлекол поука? Да. Дека мирно спијам.

story of my life i na ova bi nadovrzal edna misla od Nikolaj Velimirovic

Ako e tvoeto bogatstvo ona sto molcite moze da go izedat ,a kradcite ukradat,sto ke ti ostane eden den ako navistina molcite go izedat ,a kradcite ukradat?

Може ли да се извлече „поука„ од пропуштени шанси?
cs.gif

Јас не можам. Едноставно, немам способност да предвидувам ( на претпоставки не се базирам ) каков би бил крајот на пропуштените прилики, не знам каква би била „поуката„ од тоа :toe:

За некои работи никогаш нема да престанам да жалам

За една шанса што пред некое време ја испуштив НИКОГАШ нема да престанам да жалам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom