Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Охрид не сум бидена цело лето,ак се погодам со колешкава можит да дојме некој ден,па да се искапам во езероно,да оставам ова пантоливе да си облечам кратки пантоли,овде Тетовово од шиптаришчана не можит да се мрднит,а не по кратки пантоли.

Well,I tried :)

Инаку,обожавам Охридски акцент :)
Мојт
Остам
Мрнит

Досега најдобар обид. Congrats.:)

убо си имаше напишано мрднит... инаку овералл ок е.. ;)

Убо си имаше напишано мрднит.. така требит да е.. иначе овералл е баш успешно ;)

Потешко е да речиш мрднит него мрнит. Зато, по линија на помал отпор, ќе си речиш мрнит.

Fantom_oh;156136.1 напиша:
Потешко е да речиш мрднит него мрнит. Зато, по линија на помал отпор, ќе си речиш мрнит.
е да бе... шо значит „мрнит“, мене ко да врнит ми звучит, а ево гледам надвор не врнит. Линија на помал отпор, ама морат да се задржит вистинската смисла на зборот. Немат врска, „мрднит“ си е о кеј. :)

Абе ева ева...еднаш во годината гледеT езеро скопјаниве и ќе ни кажет како сме го викале...:tapp:

Леле како ме нервирате :tapp:

Никој не викат енѕеро, бар не во Охридов. Тук кењате нешо и мислите јаки сте :helou: А ние охриѓаниве си кратиме зборчиња,(секогаш - секош) па да не се буните.

И уш нешо.... Ак не ви чинит затвете ги ушите ко ќе идате Охрид :)

Море Фантом кога ќе ја тропне на некоја тема "Ак не ви чинит не идајте" е тоа е транс смеа.

П.С Добар монолог на профилот на Точкест, се убив од смеа. :pos:

Леле како ме нервирате :tapp:

Никој не викат енѕеро, бар не во Охридов. Тук кењате нешо и мислите јаки сте :helou: А ние охриѓаниве си кратиме зборчиња,(секогаш - секош) па да не се буните.

И уш нешо.... Ак не ви чинит затвете ги ушите ко ќе идате Охрид :)
Смири се.:)

Ама пак немИт наместо немат? Од кај по ѓаволите ви текна?:pipi:

Да бе, и недај Боже ко ќе прочитам че место ќе, ми се враќат гравот од петокот в гс и ми идат да прнам од муабетот. Ебати.

Немит?Е леле колку би те тепала да те видам за ова еј...Во цел мој живот во Охрид никој не суш слушнала така да кажит,а и да сме кажеле не мислиш дека валда се срамиме па нема да признајме...страшно

Абе Охриѓани, многу убо зборате. На чоек да му е милина да ве слушат и читат.

:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom