Тројца на вечера

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
FortunE напиша:
И дајте аман не ми пишувајте дека би му кажале на партнерот доколку сте договориле излегување со колега/колешка. Никогаш не сте/не ви дошло да скриете нешто?

FortunE напиша:
А јас би си кажала дека одам на таков состанок, за да нема недоразбирања.

Форчун ма? Кое од двете?

Одам јас на пијачка ама баш и не ми е сеедно,многу е љубоморен ,а и нервозен тип па баш дента пијачката низ нос ми излезе.Искрено се плашев како ќе изреагира кога ќе дознае дека сум си дозволила таков „излет”.За големо изненадување се помина мирно па така решив пак да одам ама овој пат тој да знае!
Сепак само за пијачка станува збор...

Ќе и кажам каде сум и со кого сум излегол на кафе, пијачка... Тоа не подразбира дека знае што се дешавало на тоа кафе, пијачка :) Не сум ја изневерил девојката до сега, не ни планирам, ако ептен не се укаже некоја "шанса" за која вреди да згрешиш...
Излегла со колега на кафе после факс... Па што??? Што е ова бе, 1920г???
Не мрчам за да не ми мрчат :) Во врска, барам и давам слобода...до одредени граници, нормално :)

Vo momentot koga vakvo nesto pocnuva da se krie togas ne e samo pijacka .Luge sme so obvrski so delovni sostanoci so ne zaboravajte drugari drugarki nikoj ne e rasten vo staklena tegla pa cel zivot sto go imall/a pred vrskata da
zapocela da mora da izchezni . Jas postovam da se cenat drugari , drugarki , izlez na baska se vo umereni dozi i so golem pocit i respekt sprema partnerot .

Епа неможеш цел век да се затвориш со партнерот.Ке си излезеш,ке си кажеш шо е работата и готово.нема потреба да имаш алиби од некој трет.Ако има слога у врската се е ОК.Ако пак сакаш нешто повеке од само една пијачка,ке се криеш,нема да одиш на јавни места и готово.

FortunE напиша:
И дајте аман не ми пишувајте дека би му кажале на партнерот доколку сте договориле излегување со колега/колешка. Никогаш не сте/не ви дошло да скриете нешто? Сега испаѓа дека во никој случај не би излегле со колега/колешка доколку ве привлекува физички.
Со која цел, Форчн? Да "пуштиш бубица", па чивија мава у глава па сомнеж па ово-оно... нема потреба. Сум искачал со колешки што многу ме привлекуваат ( Бугарки се, не е до мене ), и со другарки од средно. Не сум се најавил кај цурата дека ќе искачам со нив ама у цврста стабилна врска сум, имаме доверба еден у друг така да нема потреба од љубоморење и поднесување извештаи кој/каде/со кого бил.

Ako imam namera da pravam nesto so koleskata sto sum izlezen togas prvo nema da pokanam 3ta osoba za da mi izigrava sveknik, i ima mnogu mesta kaj sto mozam da ja odnesam taa osoba a da ne mi vidi nikoj ... a na kraj kraeva ako me vidi slobodno ... jebi ga ... toa e toa ... stom veke sum imal namera da pravam nesto znaci nemam istri cuvstva kako sto sum gi imal porano .. i sto i da se sluci ke si ostnam so kolekata.

A ako iskocam na kafe so nekoja osoba za koja nemam nikakvi cuvstva i planovi za so nejze (cisto dugarski) i ne ja informiram devojkata i da me vidi vo nekoj kafic, i ne moze da svati deka sum na kafe samo ... mislam sto poise

ThA-BiTcH напиша:
Of lele....
do koga so vakvi razmisluvanja?
Alooo malku sloboda vo vrska!Sepak e kolega od rabota!Istoto vazi i za drug ar od detstvoto ziti se?!
Mora da se javi i u wc da ide...izvini od koga nekoja licnost e tvoja sopstvenost?Mozebi ti e devojka, no ne i tvoj rob za da ti plaka smetki za sekoj cekor!:icon_mad::icon_mad:
Како можеш да кажеш слобода до кога со вакво размислување жити се сигурно нема да ја оставам да си флертува со него ц ц ц ц
Па не е мој роб ама ако иде со мене нема што со него да флертува нека стави крај со мене и што сака нека прави лол
А сигурно нема да направам како он што кажа дека ќе и направам нешто ама сигурно нема да дозволам да ми флертува со него или ќе седнам или ќе си отидам па ќе правам со нејзе муабет

Нема да напрам сцена во ресторанот, ама после дома...:pishtoldz

А доколку се најдам во таква ситуација, нормално, дека пред да излезам ќе му јавам на партнерот кај сум. За погледите, не мора ни да знае, не е ништо страшно. А доколку не знаел каде сум и ми дојди на маса, ќе го поканам да седни со нас.

kade ima treto lice , vrskata e klimava bidejki stolceto ne e stabilno so tri nogarki

Сте договориле излегување со колега/колешка без да знае партнерот. Дали би викнале уште некој со вас, за да не испадне после дека којзнае што се случило меѓу вас?
Или доколку не викнете никој со вас, седите онака во ресторан, си разменувате цело време по некој провокативен поглед и збор, се познава дека има некоја хемија меѓу вас, се смешкате и едно време приметите дека вашиот партнер случајно се погодил во истиот ресторан. Како би реагирале доколку дојде до масата, ве поздрави или направи скандал со викање? Дали во таа непријатна ситуација би го поканиле партнерот да седне со вас, па да се објаснувате дека ништо не е како што изгледа?

Или како би реагирале доколку сте вие тие кои начекале таква ситуација?

Ako odam ke mu kazam, ili ke viknam treta osoba da ne bidam somnitelna, ili pak ke otidam pa posle nekoe vreme ce mu se javam demek ja so kolegata/drugarot ke bidam tamu i tamu aj doj i ti. Pogledi i nasmevki ne razmenuvam na javno mesto, za takva rabota bi sedele u kola ili na nekoe skrisno mesto. Ako doe partnerot ke sedime onka mrtvi ladni i nema nisto da mu bide somnitelno. Koga sedam u kafeterija imam takva losa navika postojano so pogledot da snimam se, taka da ke go zabelezam uste pred toj da me vidi mene, pa so osmeh na liceto ke mu recam:srce dojdi, ova mi e kolega bla bla bla i pak nema da ima nisto somnitelno. A ako nego go nacekam nekade so nekoja so ne ja poznavam i ne mi kazal za toa, ke se skrijam nekade i ce cekam da vidam so ke se sluci, kako ke se odviva natamu situacijata, ako sedat i razgovarat mirno onda nikomu nisto, ali ako ima pogledi, nasmevki, dopiri za raka e togas smesta raskinuvam i ne cekam objasnuvanje ili ce mu se pojavam pred nego ako ima nesto da krie ke se stapisa koga ke me vidi, ako nema so da krie fino lepo ke mi rece dojdi te ve zapoznaam, ke kaze koj sum, koja e ona itn. Ama dolgo vreme posle toa ke bidat sledeni ne moze da pominat tuku taka, so sekoj ne se ode an kafe, mora da imalo nekoja pricina zs izlegle zaedno.

Of lele....
Alooo malku sloboda vo vrska!Sepak e kolega od rabota!Istoto vazi i za drug ar od detstvoto ziti se?!
Mora da se javi i u wc da ide...izvini od koga nekoja licnost e tvoja sopstvenost?Mozebi ti e devojka, no ne i tvoj rob za da ti plaka smetki za sekoj cekor!:icon_mad::icon_mad:

А со какви размислувања да бидеме????
И која е таа слобода ја да седам дома а она со колегата ке иделе на вечера, шо на деловен ручек да не се :pos2::pos2:.
Е кај ке ни биде тогај крајо бе душо, ја дома она на вечера со колега?
Ај де е со некоја колешка никому ништо ама со колега има цел живот само со него да вечера (ако ме разбираш шо сакам да кажам).
И не ми кажува твој роб мој роб ако ти мислиш дека времето поминато со твојо љубен е како робство тогаш шо бараш со него?

Alooo malku sloboda vo vrska!Sepak e kolega od rabota!
:pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2::pos::pos2:

едноставно јас само сакам да знам дека е излезена и дека не е дома,како што имаше неколку поста погоре кај што викале дека се дома,мене тоа ме нервира па добро бе мајката стара вие жените што мислите бе дека ние пиеме нафта па ќе не возите не бе мили тоа не проаѓа кај повеќето нас но што е тука е,а доколку ја видам а не ми кажала е тогаш доаѓаме до пат ситуација нормално дека нема ама баш никако да изреагирам да ѓе отидам да ги поздравам и да не ме види немам зашто да се кријам и да гледам што ќе прави бидејќи веќе е станата сомнителна и само да и дадам на знаење дека не пијам нафта,а доколку мене ми се случува покана за кафе или сл. тогаш дотичната си е информирана па на неа оставам што и како ќе прави

Сите лажеме сите имаме маневри вон врската меЏутим во зависност од сериозноста на врската така и би пристапил кон ова.

Посесивен сум и би ми сметало доколку без мое знаење или со помош на лажги издејствувала вечера/средба со некој тип.

Доколку се погодам во истиот ресторан, случајно ја начекам нели, ќе ја проценам ситуацијата според изразот на нејзиното лице и ќе знам што е играно.
Во секој случај доколку јас “не сум требал“ да дознам за тоа, нема да отидам да се поздравам туку ќе и пишам порака или ќе и се јавам и ќе ја замолам да дојде до тоалетот.
Ќе ја ставам во кабина и користејќи го нејзиното чувство на вина “злобно“ ќе ја изе*ам и ќе ја пуштам да му се врати на маса.

И ќе ја чекам дома за репете :wink: знам дека ќе мисли на тоа што ја чека дома и типот ќе биде збришан за секунда.
А дома...дома ја чекаат Олимписки играриии хахах

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom