Излегување посебно

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Сосема го почитувам нејзиниот приватен живот. Не сакам да и се наметнувам со заедничко излегување, ако сака сама да оди нека оди... Но ако забележам зачестени самостојни искачања (скоро секоја вечер) можеби малку ќе се посомневам, но нема одма да одам кон уништивање на врската... Сериозниот разговор не е никогаш на одмет.

нема проблем може да излегува и сам и да има слобода сепак во границите на нормалата и некогаш може да се погоди да одиме на исто место и така да се најме иначе невервам дек би го следела некогаш...

Колку имате разбирање околу тоа што партнерот сака да излезе и со другарите/другарките? Дали ви пречи тоа? Дали и покрај тоа што имате доверба во него/нејзе, би ве јадела јанѕа што би правел/а ако е без вас?
Дали "случајно" би отишле на местото кај што е излезен/а, колку да проверите како се однесува без вас? Дали скришно би посматрале што прави?
:icon_lol:

Никогаш не се противам кога сака да испадне со другарките и да ја помине вечерта со нив.. па сепак они и се друштвото, нејзиниот потесен круг на луѓе, нормално дека ќе сака да испадне и да се види со нив....Има доволно време и за да бидеме заедно и да си бидеме одделно, односно со друштвото,а сигурно не можеме да бидеме ние двајца постојано и да се изолираме од се, а имам и целосна доверба во неа така да никогаш не би отишол да проверам каде е што прави и со кого е...
Тоа го знам и без да ми каже, исто како шо и она знае каде и со кого одам кога не сум со неа :)

Колку имате разбирање околу тоа што партнерот сака да излезе и со другарите/другарките? Дали ви пречи тоа? Дали и покрај тоа што имате доверба во него/нејзе, би ве јадела јанѕа што би правел/а ако е без вас?
Дали "случајно" би отишле на местото кај што е излезен/а, колку да проверите како се однесува без вас? Дали скришно би посматрале што прави?
Ич не ми пречи! Ни јанѕа ме јаде, ни мува не ме лази :)
И не ми паѓа напамет да се правам Hercules Poirot!

Не му бранам ако сака да излезе нема проблем.Ако сум сигурна нема потреба да се нервирам или да се замарам околу тоа.Никогаш не ми се случило и никогаш нема да ми се случи да го шпиунирам партнерот.Тоа е недоверба со што се руши целата врска.

Излегувањата посебно се здрави нешта за врската и од нив најпрегледно се гледа дали ќе пукне ради љубомора или ќе цвета од доверба и взаемна љубов.

Ма нека излегува кој му брани, :pos2: не гледам проблем во тоа, некогаш и мене ми се излегува само со другарки, разбирам ја се така да зашто да не се излегува одделно.

Се согласувам со Батерфлај. И јас си сакам да си излезам со другарките, да си направиме Ladies Night и да си поминеме супер. Покрај тоа, постојаното излегување заедно, слепеноста како сијамски близнаци, некогаш може да предизвика презаситеност. Партнерите треба и посебно да си излегуваат. Нормално не треба ич да не се гледаат, но сепак треба и малку простор.

Многу јасно треба да се има простор, да се биде слободен на некој начин во врската и на тој начин уште повеќе ќе сакам да го видам. Од премногу заедно не е на добро, заситување што би кажала Крејзи :helou: а и ја така мислам:helou:

Uste na pocetokot na mojata vrska pa i sega ( po negde poveke od 5 godini) e isto znaci bez razlika dali e pocetok na vrskata ili nesto poseriozno normalno e partnerite da izleguvaat posebno, bilo toj vo masko ili mesano drustvo, bilo jas vo zensko ili mesano drustvo!!! ne e bitno kaj odi so kogo odi ako ima doverba, i ako taa doverba nikogas ja nema zloupotrebeno.
znaci da rezimiram....bas mi e kef koga se druzi so drugarite i so drugarkite i znam deka i nego ne mu preci koga go pravam istoto

Вака сега:ако имам доверба во партнерот значи имам доверба,а штом имам доверба тогаш имам доверба и нема зошто да го следам
,шпионирам и испитувам.Ако немам доверба дури до тој степен да почнам да го следам и сл. тогаш најверојатно и нема да ми биде партнер.А дали имам против тоа да излегува со другарите-немам но во одредени граници.Ако понекогаш сака да се види со другарите насамо тогаш треба само да ме извести и слободно може да оди,но ако повеќе преферира излегување со другарите отколку со мене и тоа се повторува веќе некое време е тогаш...

Па немам ништо против тоа тој да излегува со другарите како ни тој што нема ништо против тоа јас да излегувам со другарките. Додуше ние скоро секоја вечер излегуваме заедно,но секако има и случаи каде што јас сум со другарки а тој со другари. Понекогаш излегуваме заедно со неговите другари а понекогаш заедно со моите другарки а понекогаш и сите заедно.:43:
А што се однесува на шпиунирањето... не би го направила тоа. Секако додека не е со мене ќе помислам на него,што прави и каде е,но секако нема да одам и да го шпиунирам :lud:

da da sloboda toa e se ok i se e mnogu ubavo... licno imav mnogu sloboda i iskacav so kogo sakav i kaj sakav ali seto toa pridonese do kraj na vrska od 2ipol godini pri bidejki pocna da se gubi poverenje i slicno... taka da ok e da se ima sloboda i pravenje so se saka ali do odredeni granici da ne se pretera

Има желба да шета сама, со другарките, на кафе, диско и сл, слободно нека шета, лошо е ако ја стегаш, па да се доведе у ситуација да почне да лаже да се крие, и скришум да искача,
Врска си е врска , но и во неа доволно рамнотежна контрола и слобода треба да има, На место каде што е излезена не би отишол, ни би се осудил да ја шпиунирам, сакала слобода ја добила , нека шета
со ум во глава ’’’’ грешките се плаќаат ‘‘‘‘ :wink:

Никогаш не сум му забранила да излегува со другари, ниту пак некогаш ќе го направам тоа. Ни пак тој ми забранил да излегувам со моите другарки.
Нормално секој сака малце слобода, нема потреба цело време да сме залепени еден до друг.
Што се однесува до следењето, тоа е најглупото нешто што може некој да му го направи на партнерот. Значи дека немаат доверба еден во друг и може да создаде дополнителни проблеми во врската.
bk.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom