Запоставеност во друштво

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
често сум присувствувала на такви ситуациии, и обично кога сум во друштво се обидувам да не запоставам никого.....јас се трудам да не бидам никогаш запоставена:pos2::pipi:

Го сакате партнерот, сакате кога сте излезени сами со него, но ви недостасува и друштво понекогаш.
Но, кога сте во друштво, што ако партнерот не ви обрнува доволно внимание? Дали сте се почувствувале осамени и покрај тоа што е до вас? Како би го потсетиле партнерот на вашето присуство, дали би го фатиле за рака, можеби отворено би му рекле дека ви пречи таквото однесување или на друг начин?

Хм,можеби да сум се осетила осамено,сум почувствувала како да не постојам во моментот,ама сепак не пренаглувам или нешто така,во таков случај јас си наоѓам занимација некоја,си правам муабет со друг некој од друштвото,не го гњавам додека прави муабет со некој од луѓето во друштвото со кое сме излезени.
Нека си прави муабет со друштвото,нека се заборави,нема проблем,ама затоа кога ќе останаме на само...:zlo:
...ќе надоместам за целото време кога не ми обврнувал внимание.:pipi:

Го сакате партнерот, сакате кога сте излезени сами со него, но ви недостасува и друштво понекогаш.
Но, кога сте во друштво, што ако партнерот не ви обрнува доволно внимание? Дали сте се почувствувале осамени и покрај тоа што е до вас? Како би го потсетиле партнерот на вашето присуство, дали би го фатиле за рака, можеби отворено би му рекле дека ви пречи таквото однесување или на друг начин?
First thing first - убава тема.
Second.... Што ако се почувствува запоставена во друштво? Прво - ретко би се почувствувала, бидејќи кога сум во друштво повеќе сум активен слушач, поретко го истакнувам своето мислење. Но еве се случува (све е можно) и што би направил? Нормално би и` направил да се почувствува убаво - би отворил тема за разговор со останатите која знам дека би ја интересирало и би се вклучила во разговорот. А што ако не и` е до разговор? Би отишол до неа. Потоа сами кога ќе бидеме би ја прашал зошто се чувствувала така.

...затоа ќе си го испалнираш времето да си и со партнерот и со друштвото и да се обидеш и двете страни да не ги извисиш.
И двете работи се важни доколку многу ти значат

хмм во таква ситуација он да е размуабетен и не ме рецка многу па ништо неможам одма да му се налутам ќе го фатам за рака или гушнам ако се деешава тоа многу почесто т.е скоро на секое искачање е тогаш отворен муабет да ја знам причината за таквото понашање и ако не се подобри едноставно сум се лажела цело време (подолг период ) дека чуствува нешто за мене.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom