Запоставеност во друштво

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Го сакате партнерот, сакате кога сте излезени сами со него, но ви недостасува и друштво понекогаш.
Но, кога сте во друштво, што ако партнерот не ви обрнува доволно внимание? Дали сте се почувствувале осамени и покрај тоа што е до вас? Како би го потсетиле партнерот на вашето присуство, дали би го фатиле за рака, можеби отворено би му рекле дека ви пречи таквото однесување или на друг начин?

ja kako bi napraila:nema da ja pokazam deka me boli i deka mi smeta toa sto ne mi obrnuva vnimanie koga sme vo drustvo, t.e.-ne me ferma.epa i ja ke bidam kucka i ja ke se ponasam kako nego-i ja nema da go fermam,vrakam milo za drago.pa i da ne mi obrnuva vnimanie nema mnogu da se zamaram so toa zasto so nego mozam da izlezam koga sakam,a sobir so drustvoto...toa poretko bi se slucuvalo.zatoa sakam za tie nekolku saata,bez razlika sto toj e so mene da se zabavuvam i ubavo da si pominam so lugeto sto gi sakam,pa malce li vreme sum pominala i ke pominam so nego?:wink:

Во подолга врска мислам дека такво нешто не би требало да се осети или помисли, зашто веќе имаме и заеднички пријатели, па што ако не и посветам внимание за една вечер.Мое мислење.

Никогаш не се чувствувам запоставен во друштво, ни од друштвото ни од неа. Заеднички пријатели. Но, не знам, можеби таа се чувствува запоставена. Не е важно. Не е вред само на една да обрнувам внимание. Сите го заслужуваат моето. особено думите кои им ги словам, беседам.

осетлива тема. шо знам.. ако тоа недоволно внимание е седење по други скутови или чепатење во туѓи прегратки (гарфилд е крив шо почнав вака да се изразувам).. ондак дискретен поглед, а после тоа може и муабет, нормално не пред сите..

а ја нормално дека нема да почнам да дудлам наоколу ако сум со ПАРТНЕРКАТА.. првин од поштовање према себе, па после према неа.. и нормално нема да си обележувам територија нон стоп..

Никогаш не сум се почуствувал запоставен, а речиси сигурен сум дека таа се чувствувала така :(

Не е до мене. :wink:

Логично е девојката да се почуствува запоставена во машко друштво. Живти машкото друштво(или ебати девојката) ако може да најде место во него.

Никола напиша:
Логично е девојката да се почуствува запоставена во машко друштво. Живти машкото друштво(или ебати девојката) ако може да најде место во него.

Nikola, "zhivti mashkoto drushtvo" ako ne mozhe da se vozdrshi od vulgarizmi barem tie nekolku saati dodeka "gi druzhi" edna devojka, i da "ebati devojkata" ako mu se pridruzhi na takvo mashko drushtvo.

Ако се работи за излегување со друштво на партнерот, во кое ќе бидат сите мажи, ќе си го пуштам фино да си излезе сам со нив. А ако не, сигурно ќе најдам начин да си почнам муабет, нема шанси да се почувствувам осамена или да ми е досадно.

Е сега излезени со друштво и треба мене да ме дружи да не се осеќам осамена?!? Во тој случај ич не излагам. Ако сам не си ја направиш вечерта интересна, тогаш никој не ти помага. Или пак ќе те дружи еднаш, двапати ама третиот пат ќе си излезе сам.

Ќе се осетам запоставено доколку буквално ми го заврти грбот и цела вечер се чепати со некој од друштвото без да се сети дека сум до него!Па нормално е иако сме во друштво колку време да сме во врска не би сакала да се почувствувам „запоставено”.Што би направила!?Би си нарачала дупла сечена вотка и би си нашла соговорник и би си ја истерала вечерта на свој начин,а утредента ќе ја оправаме за начини на добро понашање!

Досега не сум се почувствувала запоставена.. многу пати сум направила ( несвесно ) тој да се чувствува запоставено дури и да сака да станеме и да заминеме на друго место. Кога сум во врска.. често пати ми се случува да го запоставам друштвото за него и тие да се налутат. Па обратно.. се додека не се најде некоја златна средина.:icon_lol:

Ако сум излегла сама со друштво, а дечко ми се најде на истото место, секако дека ќе се почувствува запоставено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom