Swedmilk доби дозвола за извоз во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
АЈдее темава се претворила во реклама за СВЕДМИЛК :)

Луѓе ја сваќате поентата дека е отворен европскиот пазар за МАКЕДОНСКОТО млеко... значи ова би требело да значи и крај на млечни кризи, зголемување на цените за откуп на млеко... крај на сточарските маки ... интересно интересно ...

Идеа за нов бизнис :)

Еднаш пробав од јогуртот прво истече едно пола кило вода па после капна и нешто јогурт,вкус имаше никаков,од тогаш чао,млекото не им го ни пипам уопште...а од друга страна па кој?!?! Џабе е добро она Битолсконо кога ти треба бонсек да отвориш еден тетрапак млеко :):)
druze ti si zbunet malce izgleda. pola voda u swedmilk?:uvo: ono e gusto kao kiselo mleko,bitolskoto e gola voda za nego..ccc:nenene:

druze ti si zbunet malce izgleda. pola voda u swedmilk?:uvo: ono e gusto kao kiselo mleko,bitolskoto e gola voda za nego..ccc:nenene:

Е густо е,со меламин секое млеко станува прилично густо,слично на она од Hedis & Swedmilk,по набавна се разбира.

Може малку оф топик е ..........
Сакам да ви кажам околу производството на млеко во Шведска.Имено све до пред 1 година во Шведска беше стого забрането производството и продажбата на долготрајно пастеризирано млеко.Со спогодбата која ја има Шведска со ЕУ влезе и ланецот на продавници ЛИДЛ кој почна да продава такво млеко а државата не можеше да направи ништо затоа што ке се најде на суд.Единствено нешто што направо е тоа да забрани да се вршат набавки во градинките и школите со вакво млеко , и донесе закон за употреба на еколошко млеко кое има рок на траење од 3 дена , а разликата во цената ја плаќа државата.

Ти не ја објасни разликата (не е критика) помеѓу пастеризација и стерилизација така да оние кои не знаат (90% од потрошувачите) нема да те разберат.

Свежото млеко е единствено корисно за консумација!

Пастеризираното е штетно но повеќе луѓе го толерираат без драматични последици по здравје (но сепак е штетно ако редовно се пие во поголеми количини).

Стерилизираното е вистински штетно и не би требало да се конзумира во поголеми количини.

Прашањето е какви млека се продаваат во МК?

Еднаш пробав од јогуртот прво истече едно пола кило вода па после капна и нешто јогурт,вкус имаше никаков,од тогаш чао,млекото не им го ни пипам уопште...а од друга страна па кој?!?! Џабе е добро она Битолсконо кога ти треба бонсек да отвориш еден тетрапак млеко :):)

Kolku sto sum zapoznaen a zapoznaen sum dobro so bitolskoto mleko..posto tamu rabotam, tetrapakot ima kapace a bonsek ako ne znaes da go otvoris ti treba za svezoto mleko. ......:baeh:

Swedmilk исполнуваат светски стандарди.
Максимално го покачија стандардот кај нас: за квалитет, цена, амбалажа...барем другиве млекари да се обидеа да ги следат.

Kolku sto sum zapoznaen a zapoznaen sum dobro so bitolskoto mleko..posto tamu rabotam, tetrapakot ima kapace a bonsek ako ne znaes da go otvoris ti treba za svezoto mleko. ......:baeh:
Дај не зебавај, што е право право е. Кога го отвараш мора да запнеш, а ако запнеш, обавезно после се прскаш со млеко.

Ебате амбалажата ако ти требаат магии и трикови за успешно да ја отвориш.

Дај не зебавај, што е право право е. Кога го отвараш мора да запнеш, а ако запнеш, обавезно после се прскаш со млеко.

Ебате амбалажата ако ти требаат магии и трикови за успешно да ја отвориш.

Или тие шо им се со капачиња го отвараш и цело искача после со тапа треба да го затвораш ако не го пиеш на екс..:uvo:

А свед милк до сега си се топ, и јогуртот и млекото поготово она новото за дечиња над 24 месеци за мерак, чоколадното млеко има вкус баш на чок. млеко а не растворена боја.

Стеване не ме учи,фино ти кажа и Мистичен цел процес е тоа тетрапакот дур го отвориш.
Да не бегаме од темава,најдобро е млекото ама озбилно размисли/те да си најдете некој за амбалажите :)

Сеуште не е докажано и не се знае кое млеко и какви ефекти има врз сите луѓе тоа само самите може да го испитате според состојбата од редовно конзумирање. Млекото од свед милк нема гаден мирис и вкус како останатите млека, поспоро се расипува и вкусот е многу подобар.
Не правам реклама туку ова е реалност, поставени се европски стандарди и затоа само свед милк доби дозвола за извоз. Ако европското млеко не е добро според тие стандарди тоа значи дека и од свед милк нечини. За останатото македонското млеко нема никогаш да знаеме какви стандарди има, а сигурно не се секираат какво ќе стаса до потрошувачот, па затоа најчесто од битолска млека во минатото купував расипано млеко, млеко кое по 2 дена се расипува, бидејќи веќе имало бактерии најверојатно.
И кај свед милк јогуртот знам да се испрскам колку и да сум претпазлив.

Супер! Нека извезуваат, ќе им треба повеќе млеко, повеќе ќе откупуваат.

Swedmilk исполнуваат светски стандарди.
Максимално го покачија стандардот кај нас: за квалитет, цена, амбалажа...барем другиве млекари да се обидеа да ги следат.

Абе некако како да се сегрегира барем на почетокот или на врвот од тетрапакот,малку ми е чудно затоа што Битолското е поеднолично,инаку со густината и вкусот се тука некаде.Единствен сомнеж ми остави ова што не е еднолично,или од густинот му е или од млекото во прав,треба да поработат на случајот.

Кои адитиви се дозволени да се додаваат во млекото?

Прашај кој не се дозволени,оти овде скоро сите се дозволени,скоро и пестициди.:toe:

Стеване не ме учи,фино ти кажа и Мистичен цел процес е тоа тетрапакот дур го отвориш.
Да не бегаме од темава,најдобро е млекото ама озбилно размисли/те да си најдете некој за амбалажите :)

Da ne ispadne deka sega go branam bitolskoto mleko oti tamu rabotam, samo me cudi sto tolku euforija vladee okolu toa svedsko mleko ili sweedmilk. I kako toa do vcera nemase podobro od bitolskoto mleko a sega odednas swedmilk e najdobar. Dali nekoj e zapoznaen so faktot deka swedmilk im nema plateno na kooperantite pari za mlekoto za 3 meseca i deka letovo istite tie frilija na gubriste najmalku stotina toni mleko? Koj e toj sto tolku gi forsira swedmilk? I toj sto voopsto ja pocna ovaa tema na forumov...se somnevam deka nema nekoja vrska so swedmilk! I sto toa administratorot mi kazuva "ozbilno da razmislam"....neka mi kaze zosto se ufrluva vo temava? :tapp:

Добро бе луѓе, млеко е млеко, сите се од крава или коза!

Ако е млекото природно како може едно да било убаво а друго не или едното погусто а другото поретко?

Освен ако не се напапкани со адитиви ЕЕЕЕЕ во најразлична форма па толку да се разликуваат.

1000 крави кај Сведемилк и 1000 крави кај било која друга млекарница би требало (барем на теорија) да дадат исто млеко!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom