Првиот впечаток

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување
Уф...мора тогаш да оставам лош впечаток,затоа што секогаш сум директна и резервирана,без разлика дали се работи за прва,втора средба,прв,втор впечаток.Мразам куропецање,ласкање,упикување и слично.Се ежам на фрази од типот-маче,мило,сонце...без разлика дали го кажува машко или женско,особено ако прв пат во живот ме гледа,е тука веќе смрди...

Првиот впечаток кој го стекнувам за луѓето и покрај онаа маска што ја ставаат е по начинот на кој ги кажуваат работите,се пикаат(или не),дали се трудат да се истакнат да зборат повеќе за себе или да сакаат да дознаат нешто за мене и слично,многу откриваат.Многу забележувам,анализирам,мерам и најчесто ги провалувам *неранимајковците*,така да првиот впечаток најчесто ми е базиран на она што го чувствувам од другата страна и говор на телото.По многу катастрофални познанства и зезнувања се научив да бидам таква.Што е најинтересно никогаш не сум погрешила и друга една работа,првиот впечаток никогаш,ама никогаш никој неможе да го смени.Добро,единствено ако се смени навистина личноста.
Баш сега имам едно такво искуство,за среќа не сум кретенот кој верува во приказната,го чекам со задоволство крајот:back:

Првиот впечаток се памти и има минимална улога, но воопшто не и пресудна.
Може некој да запознаеш кој што е толку фин и одлично ви оди муабетот и си велите прекрасна личност дека е, а веќе на следните видување откривате огромни промени и негативности кај таа личност. Тогаш го увидувате лажниот прв впечаток и неговата маска.
Или обратно да се запознае личност која што не е комуникативна, нерасположена и за која ќе оформите не толку добро мислење, а веќе на останатите видувања ги откривате неговите добри страни. Па секој има лоши денови и не можеме секој што ќе го запознаеме веднаш добро да му се претставиме. Од едно видување не се открива личноста, потребно е време за тоа.
Така што при втора, трета ... средба ситуацијата е многу пореална и подобра слика може да се направи за личноста.

Prv vpecatok se detski raboti , dur ne padne prvo pusenje od kaj da znam dal ke mi se dopadne devojkata ili ne ? Ova dokazuva deka sum zrel covek i ne pagam na finti kako prv vpecatok ! Mada i toj e biten da bideme realni

Хм...па не дека не е битен...Барем јас како сум проценила човек од прва,така излегувал.Ама тоа за другите,за себеси секогаш грешам.:icon_lol:
Односно го игнорирам она внатрешното чувство и впечатокот што го имам за особата.

Ама ако се одеше од прв впечаток,ќе си останев веројатно до крај на животот сама,затоа што прв впечаток не оставам баш најдобар.Или барем така мислам.

Првиот впечаток, она прво мислење кое ќе го стекнеме за некој/а мислам дека е недоволно.
Од искуство за некој луѓе од почеток сум имал добро мислење на пример, но по подолго време дошло до промена на тоа мислење зависно од начинот на однесувањето и обратно, истото се случува и врз мене и врз вас, како ние градиме мислење за некој така паралелно некој гради мислење за нас.
Ако зборуваме за целосно откривање на карактерот, однесувањето и барањата на некоја личнос започнувајќи од тотално непознавање потребно е време и време.

п.с Зборувам општо човечки.

Првиот впечаток дефинитивно е многу битен може да се каже дека е најбитен зошто тоа се запишува во посвеста и еден мал дел од личноста ја прикажува во востинско светло

Не викам да се сложите со ова јас што сум го напишал
Има различни луге:nesvest:

Na site ni e biten prviot vpecatok, od nego steknuvame mislenje za licnosta, no recisi nikogas ne e tocen. Kakov vpecatok ke stekneme zavisi vo kakva situcija sme go zapoznale doticniot. Ako go zapoznaeme vo situacija kaj so se bara serioznost normalno deka za nego ke imame pretstava deka e seriozen covek, koj ne znae da se nasmee, koj deluva ladno itn. Na primer profesorite mora da se odnesuvaat seriozno, strogo, da pokazat avtoritet i zatoa za niv se misli deka se namkjori koi ni a mrtvo placat ni za zivo se raduvaat, nikoj ne moze da go zamilsi profesorot kako se seguva, se smee ili pee na nekoja svadba. No koa ke i zapoznaeme privatno odma vpecatokot se menuva, odma svkas deka tie namkjori se mnoogu poinakvi.

Да дека е важен првиот впечаток ама сепак како и што наведоа некои членови не е секогаш точен. Пример за тоа ќе дадам со три слики.

На првата можеме да видиме убава куќа со убава фасада и убаво место.
1.jpg

Но откако ќе влеземе во неа може да го видиме ова

IMG_0550.JPG

Празна внатрешност или пак убавина како на следнава куќа.

living-room1.jpg

Сето ова е баш многу добар пример за првиот впечаток и за тоа колку и тој прв впечаток може да биде измамлив.

Prv vpecatok se detski raboti , dur ne padne prvo pusenje od kaj da znam dal ke mi se dopadne devojkata ili ne ? Ova dokazuva deka sum zrel covek i ne pagam na finti kako prv vpecatok ! Mada i toj e biten da bideme realni
абре аман од вакви мачо размислувања како може да знаеш после пушењето дали била добра типката јаооооо ќе се обесам а што ако е психопат или курва или има куре меѓу нозе или и фали некоја даска у мозок дај бе више еднаш со муабетиве за како шо си кажал за дечиња ова фолирање темата е супер поставена ... така да дали од првите секунди имам впечатк за личноста каква е шо е добра лоша .....лично сметам дека од првиот впечаток се сознава многу али може многу да погрешиме пошо почесто почнаа да ги кријат вистинските лица луѓето, така да немам многу доверба од прв поглед оставам времето да покаже повеќе со каква личност имам работа

Prviot vpecatok vsusnost e cista biohemija,i toa prvo sto ke go pomislite za taa licnost,pokasno ili porano kako takva i ke se pokaze,cudno no vistinito,zatoa veruvajte im na prvite misli,koga ke se zapoznaete so nekoja nova licnost :)

Многу тешко проценувам луѓе...Така да никогаш не се потпирам на првиот впечаток.
Личноста може да се покаже многу фина,дружељубива,а уствари да прави само лице.А може и да ти се претстави ко по догната а уствари да е срцка.Исто така може и како што се поставила така и да остане.:toe:

Нормално дека е важен... Па всушност според првиот впечаток проценувам како понатаму и со кој интензитет да се одвива ситуацијата, зашто истиот може да биде во облик на (ин)директен флерт, најобичен поздрав, јасно искажување интерес... Е сега, се' понатаму е само надоградување на првиот впечаток за личноста, па дури и после да испадне дека таа е сосема различна, начинот на кој сме ја запознале и првиот впечаток при тоа запознавање остануваат засекогаш врежани во нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom