Смешни имиња и необични ситуации

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Замислете се шетате низ гробишта. Поминувате покрај некој споменик на којшто е напишано “Тука почива Живко некојси или Живка некоја си“. Бог да чува - језа да те фати!!! Чоекот три метри под земја ама пусто име му стои па дури и на споменик!!!! Ако не е жив :pos:

Или, пак, уште понеобична ситуација : Прашуваш некоја жена “Како се викаш?“. Жената од земја не се гледа ама сепак е горда да ти каже дека нејзиното респективно име е Велика. :pos: :pos: :pos: :pos:

Ај сеа да ве видам како реагирате на оваа ситуација :wink:

Zamisli majka mi Limonka se vika.Ednas ni dosle gosti od Skopje( na moj skolski roditeli) i ne znaele adresa pa ne barale po seloto."Limenka da ne znaete kaj zivee",prasuvale po seloto.
Kolku sum se smeel

A tek pak "Ubavka".Toa ime e dosta cesta pojava vo Radoviska okolija

Мајката на една моја другарка се викаше Савета...девојката на еден другар се вика Офелија...неговата баба не може да ја запомни и ја вика фолија...:pos:

Dick - nikad ne bi bila jasno zoshto bi go krstil deteto Richard i posle ke go vikash na nadimak Dick. Baksuz od ragjanje rabotaa...

Благодушка
Смрека
Ефталија
Мојсеја
Вилмир
Трпимир
Царка
Кумрија
Безистенка
Гулапка

Baba mi se vikase Ilonka
Dedo mi se vika Vojo
So mene uci eden Erhan
Eden prijatel na moite se vika Zule
:pos:

ThA-BiTcH напиша:
Dedo mi se vika Vojo
Od preska se dumam shto e smesnoto so Vojo? Kratenka od Vojislav pretpostavuvam.
So mene uci eden Erhan
Mnogu cesto sretnato tursko ime, neznam shto ima smesno vo istoto?

[/quote]

De kazi.

Ja znam edna Bugarka, Trendafilka, uvek mi doagja na um dvorot na tatko mi ko ke ja vidam -- coekot e po trendafilite ne za drugo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom