PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако некој може да ми помогне. Значи акаунтот е верифициран, има пари во него плус има пари и на Висата (картичката што ми е поврзана со пејпел). Значи се е како што треба но кога ќе дојде за плаќање ми го дава ова. Знае ли некој во што е проблемот ?
EbEWG9G.png
пробај од мобилен да видиш, исчисти history и cashe на пребарувачот па пробај пак, ако имаш добиено пари на акаунтот скоро остај ги 2-3 дена па пробај

Ха,како ти успеа?

Мене ми беше регистриран со англиска адреса, а после у италија ми го лимитираа.сеа коа се вратив у англија си го средив одма.им ги пратив сите документи потребни за да докажам дека живеам тука.

Ми истече картичката што ја имав верификувано , сега ќе можам оваа што ми е новава да ја ставам пак ??? Истите 16 бројки се напред само рокот и трите бројки од позади се сменати .

Значи ми пратија пари на пејпал и треба да се префрлат на визата, поминаа 4 дена и нема ни денар проверувам на нлб тутунска банка на нет.. Знае некој што е работата ?

Значи ми пратија пари на пејпал и треба да се префрлат на визата, поминаа 4 дена и нема ни денар проверувам на нлб тутунска банка на нет.. Знае некој што е работата ?
Го фати викендот почекај до понеделник :rolleyes:

Дечки, се извинувам, можеби има одговор на моево прашање во некоја од овие 148 страни, ама помалу време ќе потрошам ако прашам, отколку да ги листам:
Дали конечно профункционира PayPal во Македонија и ако да, како функционира? Фала однапред :)

Дечки, се извинувам, можеби има одговор на моево прашање во некоја од овие 148 страни, ама помалу време ќе потрошам ако прашам, отколку да ги листам:
Дали конечно профункционира PayPal во Македонија и ако да, како функционира? Фала однапред :)

Не мораш да ги листаш претходните 148 страни за да дојдеш до одговор на твоето прашање.

Се што треба да направиш, е да го отвориш официјалниот веб сајт на PayPal, кон кој можеш да пристапиш и преку кликнување на наредниот линк, и во горниот десен дел од веб сајтот каде што дава да одбереш држава да кликнеш на стрелката свртена надолу и да видиш дали во листата држави ја има Македонија.

https://www.paypal.com/

Одговорот на твоето прашање, заклучно со 15:20 часот на денешен ден, понеделник, 16 јуни 2014 e:

Не.

Последно уредено:
Не мораш да ги листаш претходните 148 страни за да дојдеш до одговор на твоето прашање.

Се што треба да направиш, е да го отвориш официјалниот веб сајт на PayPal, кон кој можеш да пристапиш и преку кликнување на наредниот линк, и во горниот десен дел од веб сајтот каде што дава да одбереш држава да кликнеш на стрелката свртена надолу и да видиш дали во листата држави ја има Македонија.

https://www.paypal.com/

Одговорот на твоето прашање, заклучно со 15:20 часот на денешен ден, понеделник, 15 јуни 2014 e:

Не.
Благодарам за твојот исцрпен одговор.

Internet payment company PayPal is opening for business in 10 new countries this week, bringing the total number in which it operates to 203.

he original promise behind PayPal was to give people more direct control over their money. This wasn’t a promise we were making to a few. Our mission was to change the way the world thought about and used money. Over the years, hundreds of millions of people have come to share in that promise. This week we reached a major milestone on our global journey. Starting from today we will be rolling out PayPal to ten new markets, taking the total number of markets we serve to 203.

Over 200 markets now enjoy a safer and easier way to pay online.
PayPal is expanding into the following countries: Belarus, Macedonia, Moldova, Montenegro, Monaco, Cameroon, Ivory Coast, Zimbabwe, Paraguay and Nigeria. The latter has the largest potential marketplace for PayPal with 60 million Internet users, according to measurements by Euromonitor International.

https://www.paypal-community.com/t5...Now-Available-in-Over-200-Markets/ba-p/826536

*Забелешка од модератор:*

Трошоци при порачување преку Интернет:

0-22 евра (со вклучени транспортни и манипулативни трошоци) - не се плаќа царина и ДДВ
22-45 евра - се плаќа само ДДВ

45+ евра - се плаќа ДДВ и царина

Данокот на додадена вредност е 18%. Даночната основица ја сочинува царинската основица зголемена за износот на пресметаната царина.
Царинската вредност на стоката ја сочинува фактурната вредност на која се додадени транспортните и други манипулативни трошоци кои настануваат до влезот на стоката на царинското подрачје на Република Македонија. (Кај поштенските пратки, износот на поштарината влегува во царинската вредност на стоката).

Последно уредено од модератор:
Имало господ :cuc::cuc: само да не е ова некој фејк, ама штом го има на страната на paypal не би требало :vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom