Медицински и стоматолошки факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Барам цимерка од стоматологија или општа медицина во досега невселен двособен стан кај Веро Џамбо од 1 септември,станот е на 3 кат со лифт и сопствено парно.Контакт: 072 225 203

Сакам да прашам нешто.

Титулата Докор по Општа Медицина како се стекнува?
Со средно или со факултет?

Ако може малку повеќе информации.
хахахаххаха колку неписмени и неупатени луѓе има во државава за таа диплома треба мака мака мака мака голема мака не паѓа од небо :facepalm:

Дали струката за физиотерапевт е висока школа,или редовна струка на факултет? мислам за овој факултет во Скопје што е?

Дали ако немам полагано матура биологија,хемија и тоа остало што треба можам да се запишам на физиотерапија,имам слушнато дека се кратат бодови или воопшто неможе?

Ќе може некој да ми каже дали има приемен испит по биологија на Стоматолошки факултет ? :)

Да прашам дали ми требаат некој плус документи за запишување како Хрват и дали потврдата за државјанство треба да биде најнова(мојата е од 2011), дали е проблем што на сведителствата од средно ми пишува дека сум државјанин на Р.М. и дали има посебни квоти за посебни државјани или постои квота странци
Фала

Значи вака, сега ќе треба да запишам прва година на факултет, па ако има овде некој што студира физеотерапија или ренгенологија на УГД нека ми каже што е подобро да изберам? И плус како е со предавања и сл.?

Значи не можев да најдам посоодветна тема за моево прашање, кое сепак не е баш лесно, затоа и пишувам овде, а тоа е дали некој што завршил од постарите генерации стоматологија го користел учебникот
Морфологија на заби од проф. др. Димитар Железаров ? Учебникот е мн стар а ми е потребен и неможам да го најдам нигде. Затоа ако некој го има а не му треба, да ми го продаде. Ќе си го платам не е проблем или евентуално да го исфотокопирам :( (ласт хоуп)

Здраво на сите,
Прва година сум на општа медицина и ме интересира доколку некој може да ми објасни како испрашуваат анатомија на прв колоквиум или што најмногу, а исто и миф и мед психологија, какви се тестовите, прашањата итн..
Ви благодарам.

Дали некој знае во Македонија дали постои продавница каде што би можел да купам скелет ?

Дали некој знае во Македонија дали постои продавница каде што би можел да купам скелет ?

Сега ако размислуваш за тоа каде и како да купиш скелет за 2-3 години тоа ќе ти биде најсмешната помисла...немаш потреба од дополнително финансиско оптоварување...побарај од постари генерација да најдеш коски...

Здраво.Сакам да прашам нешто за медицинскиот факултет во Тетово.Дали конкуренцијата е голема за запишување на тој факултет?Дали може само 1 семестар од првата година да се студира таму и потоа да се префрли во факултетот во Скопје?Дали на префрлувањето имаат значење оценките од средно или само факултет? 100% ли е загарантирано префрлувањето?

Чисто информативно:колкави знаат да бидат книгите на медицина во прва година? Бидејќи слушам дека со колоквиумите било доста олеснето.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom