Медицински и стоматолошки факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знае некој од каде може да изнајмам/купам череп ? (која цена одприлика)
Фала однапред :)

Дали знае некој каде можам подобро да се информирам за на медицински факултет во Софија, отсек физиотерапевт? :)
И ако има некој што учи или ја завршил вишата во Скопје за физиотерапевт, мислење и совет многу се двоумам сега сум 4та средно :)

Дали знае некој каде можам подобро да се информирам за на медицински факултет во Софија, отсек физиотерапевт? :)
И ако има некој што учи или ја завршил вишата во Скопје за физиотерапевт, мислење и совет многу се двоумам сега сум 4та средно :)
Јас сум таму апсолвент моментално.

Не се води во Скопје веќе за „виша школа“ сега се само тригодишни стручни студии, акредитирани , добиваш звање „дипломиран физиотерапевт“ .

http://mu-sofia.bg/en/node/381

Еве ја веб страната на медицинскиот факултет на Софија, па разгледај, не е ефтино и погодност ти е да знаеш бугарски и да имаш бугарски пасош.
Исто звање како кај нас добиваш, постдипломски студии немаат нит они - нит ние.
Е сега каде повеќе ќе научиш, незнам.

Психологија ми фалат уште 3 поени за 10ка, има шанси Ралева да ми ги даде без да одговарам? :oops:

Да не има некој материјал за Крвни заболувања и Орално здравје?

Имам едно прашање, мислам да се запишам на медицина, т.е. сигурен сум дека сакам да студирам медицина.
Од прилика колкав треба да ми е просекот и бодовите од матура за да ме примат?(Независно во државна квота или не)?

Имам едно прашање, мислам да се запишам на медицина, т.е. сигурен сум дека сакам да студирам медицина.
Од прилика колкав треба да ми е просекот и бодовите од матура за да ме примат?(Независно во државна квота или не)?
Зависи од конкуренцијата, ама обично последниот е со 92, 93... Ако си под таа граница на УКИМ тешко да влезеш.

Зависи од конкуренцијата, ама обично последниот е со 92, 93... Ако си под таа граница на УКИМ тешко да влезеш.

Извини вака :D ама малку бодовната скала не ми е јасна, 60% е од просекот од 1во одд до 4та година средно, а 40% од резултати од матура, така?

Извини вака :D ама малку бодовната скала не ми е јасна, 60% е од просекот од 1во одд до 4та година средно, а 40% од резултати од матура, така?

од прва до четврта средно успехот 60%
матура 40%

Дали некој продава череп, и од прилика шо цена? :D

Друштво здраво, книгата по судска медицина од Милосавлевиќ или како и да беше битно на М е, кај може да ја најдам? Да не ја има некој во ПДФ?

Quick question: дали на докторски студии може да се запишат само медицинари?

Каква е врската помеѓу диплома за медицинска сестра/техничар од работничкиот универзитетот Кочо Рацин и диплома од 3годишен факултет за медицинска сестра/техничар? Колку поголема плата зимаат тие со факултет што се?

Епа вака, планирав да се запишам на медицински факултет... Инаку моментално учам средно медицинско/фармацевтско лабораториски техничар, прашањето ми беше: Дали тоа што сум поразличен смер моментално, некако ќе ми се одрази врз факултетот (не во текот на запишвањето, туку во учење и совладување на материјалот)??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom