Медицински и стоматолошки факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да каже колку примаа лани на стоматологија и со колку поени влегол последниот?

83.462 поени.

Дали имам шанси да ме примат со овие поени на медицински смер Физиотерапефт??!!
Да, мала заинтересираност имало последниве години за Физиотерапевти.

Ако прашуваш за општа медицина последниот во државна квота лани беше со 96 поени.
Со среќа на сите, да се запишете уште во првиот рок за да немате секирации после што ќе биде како ќе биде, не му ја мислете премногу приватна или државна квота, нормално секој сака да заштеди, има и други давачки, ама гледајте да ве примат ако толку сакате, макар и во приватна да сте, другото ќе дојде со ред.

П.С. Колеги, ние што завршивме прва година сега, болничко згрижување т.е. праксата може да се изведе во приватна здравствена установа или мора во државна?

Јас сум ти некои први генерации ЕКТС и тогаш не беше битно дали е државна/приватна установа.
Работава беше што мајките и татковците или бабата на стрикото или внукот на вујната на 90% од колегиве имат ПЗУ па си земаа печати за џабе.
Јас идев. На интерна.
Ако си дел од горенаведениот, првонаведениот састав и имаш густ скежуал земи си потпис за џабе.
Ако ти се прави и учи нешто иди си на/во државно ќе видиш и ќе научиш нешто и ќе го додадеш на нештото што со го научил/а до сега. Се шо ќе видиш и направиш ќе ти биде од корист.
Мада ни тоа не е совршено. Предметот е тешко недефиниран...

Ме интересира дали има некој на форумов што ќе се запишува оваа година на стоматологија и колку е голема конкуренцијата оваа година?

Некој да каже колку примаа лани на стоматологија и со колку поени влегол последниот?
До лани примаа 35 во државна и 35 во приватна квота плус тие вонредно. Од оваа година е проширена квотата на 45 државна и 45 во приватна. Прочитав некаде дека последниот што влегол имал или 92 или 87 поени, но не сум сигурна. Мене ме интересира и колку е голема конкуренцијата оваа година бидејќи планирам да се запишам таму, а претпоставувам и ти :)

Ај некој поупатен да ми каже за на забен техничар дали ке ме примат со 62 поени од матура и се таму :)

Дали некој знае каква документација е потребна за уписите на Стоматолошки факултет? Благодарам однапред

Што е финтава со електронскиве пријави за испит? Не треба да ставаме хартиени пријави на тоа сандачињата што се, ќе треба сега директ со нас на испит да ги носиме или што?

Ај баш пишете ме мрзи утре да станувам рано на факс да идам.

Дали некој знае каква документација е потребна за уписите на Стоматолошки факултет? Благодарам однапред
Kolku sto znam dokumentacijata za site fakulteti e ista...svidetelstva od site 4ri god sredno, diploma za zavrseno sredno obrazovani, drzavjanstvo i izvod ne postari od 6 meseci i nekoja uplatnica od 300 den

Како беше денес, има ептен конкуренција за стоматологија?

пред уопште да се запишете на медицина размислете добро дали ви се црнчи за 500 евра и тоа едвај со се дежурства! Од прва рака ви кажувам! ама љубов си е љубов така?!
А за стоматологија па да не зборам! Државно нема нигде освен на клиника а таму ќе се вработите утре сабајле! Приватно сам да отвориш требаат пари и да си име нормално а кај друг работиш за 12000денари. Па сеа видете!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom