Vnuce напиша:
Програмер не те прави јазикот ниту framework-от што ќе го користиш. Програмер те прави начинот на размислување.
Сакаш RAD! Нема проблем... Delphi ! Не те гуши, како што те гуши VB! Delphi е светлосни години од VB, а е во исто време и поедноставен !
А, ти ... докторе... научи нешто повеќе од VB... само немој да преминеш на Flash па да ми викаш како тоа е чудо науке... па после мрчи и курцај се со програмерска филозофија!
за првото со тебе сум ... донекаде. ипак, џабе ти е добро размислување и градење концепти ако незнаеш подоцна најдобра реализација за истите.
Во моментов ми треба да си направам едно програмиче кое што ке ми испроцесира едно 450 сорс фајлови од VB и во нив да ми направи директни промени и на интерфејсот и на кодот, и не само додај, одземи или промени, туку навистина комплицирани ствари. Ајде сега преку што ќе го правиш ти? Јас се мислам за да си искористам Java, ама ако не биде со неа идам директно на VB. C++ не чепкам тука пошто не сум workoholic за blowjob-чиња
Второ, за користење на Delphi или VB, ма воопшто не зборам тука. јас реков дека VB е добар а не дека Delphi-то е заникаде(за разлика твоето). Јесте да нема можности за правење комплицирани ствари и е бавен програмски јазик, сепак е многу природен за разбирање од страна на просечен корисник кој појма немал од програмирање, има моќ за многу едноставно управување со се и како што реков незамарање со многу пропратни ствари. Delphi сум немал можност да го прегледам онака длабински, пошто не ме привлече, на знам зошто, изгледа заради сопствен вкус.
Трето, да не се вреѓаме. Да не излезе сега како што вели Dex, па да дојде до ситуација да си ги мериме, али: Pascal, Basic, VB, VB.net( има разлика од VB6) , C/C++, VC++.net, VC#.net, Java. Кој повеќе кој помалку.