Ѓорѓе Балашевиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Serdarot
  • Време на започнување Време на започнување
Го сакаме и двајцата,а "НЕДОСТАЈЕ МИ НАША ЉУБАВ" е пишувана како за нас.Го слушам мнооогу,и имам се од него.

Брат ми го слуша и колку што можам да заприметам има преубави песни, мелодии, текстови... немам зборови за типот... свака му част.

Edna od najubavite pesni na balasevic e ne volim januar nemam zborovi za pesnava mozam da ja slusam milion pati na den a balasevic ne e samo peac toj e poet!

omilena pesna mi e neki novi klinci a mirka(najsmeh pesna)koga ja slusam se kinam od smeeenje:pos2:

Балашевич е цар!такви текстови како што прави он немам слушнато никогаш!имам еден куп омилени песни од него!но само една е над сите:Галиција!

Не бил веќе 4та година мислам е ова... не знам зошто не прави веќе :toe: ама претпоставувам дека претпочита да свири онаму каде луѓето можат да си дозволат 10 евра карта. Ние не можеме. Последниот пат беше 500 денари карта и ја наполни универзална. Ама за втор концерт... потешко. А порано праеше по 5, кога картата беше нормална... :(

Не бил веќе 4та година мислам е ова... не знам зошто не прави веќе :toe: ама претпоставувам дека претпочита да свири онаму каде луѓето можат да си дозволат 10 евра карта. Ние не можеме. Последниот пат беше 500 денари карта и ја наполни универзална. Ама за втор концерт... потешко. А порано праеше по 5, кога картата беше нормална... :(

Бев јас на последниот концерт ама мислам дека беше 2005 тоа,и тогаш кажа дека ради филмот што го спрема ќерка му и ради обврските нема да може да дојде наредната година,ама еве поминаа две,па сигурно е тоа дека нема веке пари од концерти кај нас ама...

Оливера, Неки Нови Клинци, Свирајте Ми Јесен Стиже и Опрости Ми Катрин без конкуренција

Gorge e car kavi tekstovi toa e nevideno!!!
Rodjen pod sretnom zvjezdu magicnu al nad ovu zemju generalo tragicno!!!! taka neso bese mislam stihov........ako ne popravete me!!!

Татко ми ме зарази со Џорџе, секогаш в кола си потпевнува нешто од него. Многу интересни песни има, си ги читам текстојте од ново,од ново пак и пак... Посебно Божа звани Пуб

Sa svalerske strane nije spado u tarzane
Al' daleko o tog da je bio zec
Im'o je neki tu i tamo al' svi vrlo dobro znamo
Da kod zena igra neki peti kec
Ljubav je igra u kojoj cesto ne pali blef
Srce se otvara teze nego najbolji sef
Im'o je on svoje dame karo, pik, herc i tref
I bio im je veran sve do sudnjeg dana Boza zvani Pub

Џорџе Балашевиќ е легенда која зборвит сама за себе... 1 песна- 1 приказна... закон е...

Да не знае некој каде можам да спуштам негови концерти? Или има во колекција некој нека ми пише пп.фала:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom