Политичката припадност како пречка

• Креатор на темата Креатор на темата B. Boop
  • Време на започнување Време на започнување
Политика не ми е омилена тема. Не разговарам со моите пријатели на тема политика ниту пак сум преангажирана за да знам кој за која партија гласа. Ниту пак ме интересира.
Љубов и политика не сакам да мешам. Ако другиот сака не е за со мене.:smir:

znaci sum imala situacija kade deckoto mi ima raskinato radi razlicen stav,razlicna politicka partija!:vozbud::vozbud::vozbud:e da ne vi se veruva svasta ima,inace mene mi e sasvim sveedno

znaci sum imala situacija kade deckoto mi ima raskinato radi razlicen stav,razlicna politicka partija!:vozbud::vozbud::vozbud:e da ne vi se veruva svasta ima,inace mene mi e sasvim sveedno

Тешко дека ти раскинал заради партија. Попрво би рекол зашто си била премногу “sexi“ за него, па не сакал да го руши просекот. :wink:

bi mi precelo ako e od druga patrija a najmonogu ke mi preci ako e od sds ako saka da prodolzime ke se prefrli vo Vmro ako ne auff.i da i vikam niso na pr sama ke si izbega koga doma na sekoj zid ke vidi lavce 16krakoto sonce zname od VMRO:toe:nekoi ke si recat lele ovoj zabegal ama toa e:kafe:

ма воопшто политиката не треба да се меша во љубовта политиката е нешто што од нејзе можеш и да изгубиш а од љубовта можеш да добиештоплина нежност затоа луѓе љубете се и не мешајте политика политиката е курва

Една работа.... не сум многу по политиката така да ова со припадност на партија ни најмалку не ме засега. Сеедно ми е од која е, се` додека ме сака таков каков што сум.

Каква пречка луѓе божји,па тоа е предност невидена,тоа значи дека семејството ќе ти цвета и со двете опции. :)
Се додека и се деците и јас пред партијата и не е полтрон плакатолепачки не e проблем.
Ако е некоја фалинка пр. женска верзија на пио и месија ќе си иде тепана кај мајка ее :icon_lol:

Имаше едно време некои срчкувања. Јас не сум за ниедна партија и не гласам од принципи :)) Ама он е симпатизер на една партија која мене... Да кажеме не ми е омилена:) Ама не било во ниеден момент до сега тоа вистинска пречка.

bi mi precelo ako e od druga patrija a najmonogu ke mi preci ako e od sds ako saka da prodolzime ke se prefrli vo Vmro ako ne auff.i da i vikam niso na pr sama ke si izbega koga doma na sekoj zid ke vidi lavce 16krakoto sonce zname od VMRO:toe:nekoi ke si recat lele ovoj zabegal ama toa e:kafe:
Пиеше ли бе ти апче од сабајле?
Ој еби нешто додека ти е време, не тука забегувај...

Инаку...не би ми пречело, ама знам дека би ја „јадел“ за глупостите на „нејзините“.

Инспирирана од "жешките" дискусии во Политика и вести меѓу симпатизерите на двете спротивставени партии во државава ме интересира дали политичката припадност (доколку ја има) на вашиот потенцијален патнер би ви пречела за отпочнување на врска или во понатамошниот развој на истата?
Пример, вие сте симпатизери/членови на едната партија и цврсто си стоите позади целите и идеите на вашата партија, а партнерот/ката е припадник на другиот табор и исто толку цврсто стои позади својата страна. Во дискусиите секој ќе си ја држи својата страна, дел од луѓето со кои ќе се движите може да бидат припадници на другиот табор кој е плукан од ваша страна и ред други ствари...
Мислите ли дека, со оглед на тоа што пола од времето го трошиме на политички теми било со партнерот, било со друштвото, дека би претставувало реален проблем? И дали воопшто би требало да биде проблем?
јас си реков некој го разглобил проблемот на поделба и распад на нашето општество на политичка основа
ама се излажав
штета:toe:

јас си реков некој го разглобил проблемот на поделба и распад на нашето општество на политичка основа
ама се излажав
штета:toe:

Сега ми е криво што воопшто ја поставив темава. Знам, лошо е чувството на излажаност. Во иднина, ветувам, нема да напишам ниту еден збор што би ти го предизвикал истото чувство. :jaj:

Ако, нека е од друга политичка партија. Не дека тоа би претставувало некој проблем, политика во врска не мешам, ама ако веке дојде до тоа, ке има за што да ја нервирам. :)

Не дека би било голем проблем со мене, но би искрснувале доста кавги, оти политика ми е омилена тема. На самиот крај за вистинска љубов и тоа ќе надминам и ќе се помирам, но фамилијата нема да сака очи да ми види ако им донесам контра симпатизер или не дај Боже член на опозитната партија од нивната, има да ми речат парталите земај и крши глава.:vozbud:

Никад не сум ни помислил на политичка определеност на партнерката,а коа ќе размислам,ни ја неам некоја.
Али ако некад најдам девојка шо ја интересира политика,би сакал да е наклонета на десно,така ќе можам да и докажуам дека не е у право.:):)

Љубов и политика не сакам да мешам. Ако другиот сака не е за со мене.:smir:

За воа се сложувам со тебе:helou:
Искрено не сум политички определена а и рано ми е за со тоа да се замарам,а не ни планирам да се замарам.Се чудам како на некои им е тоа битно не ги свакам .Мислам дека ако и двајцата се сакаат и немаат задни намери и најдат компромис ке успее врската.Но ако политиката и политичките партии им се поважни од нивната срека тогаш не верувам дека ке успеат.А тоа исто така зависи од средината во која живеат и од нивното домашно воспитување.:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom