Доказ за љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Сме кажувале многу работи за љубовта и сите работи и чувства поврзани со неа, како и за нашите очекувања од партнерите кога се работи за врска или брак.
Но не сме кажале сеуште, како ние ја покажуваме и докажуваме нашата љубов кон партнерот.
Дали го правите тоа постојано (за секој случај) или по потреба?
Го чувствувате ли за одговорност тоа да секојдневно му ги докажувате на партнерот вашите чувства кон него или само кога нешто самиот тој ви забележува?
Како изгледа првото или второто докажување кај вас?
Кои се ситните или големи работи, кои партнерот најчесто ви ги прифаќа како доволен доказ за љубов?
И за крај, успешни сте во тоа, ви оди од рака или тешко наоѓате начини да убедите некого дека и колку го сакате?

Мислам дека ако се докажува љубов,не треба заради чувство на одговорност или мисла дека треба да докажуваме и покажуваме нешто.
Доколку се работи за љубов,тогаш самите ние несвесно ќе правиме постапки кои ќе ја покажуваат нашата љубов.Не треба да биде нешто големо, не треба да биде нешто спектакуларно,ниту пак мора да биде нешто материјално за да се покажат,докажат чувства или љубов.
Порака во ниедно време од денот,изненадно јавување,освен што прават човек да се осети убаво и дека некој го мисли,се малечки,незначајни,но за мене големи показатели.Убаво внимателно однесување,забележување детали и работи кои партнерот ги сака.

Најголем доказ е кога ќе му биде тешко на партнерот,другиот да биде покрај него.
Не да биде само покрај него,кога е се супер,него кога и има тешки моменти.За мене тоа е најголем дока за љубов.

Како и да е,јас сеуште сум млада,сериозна љубов сум немала,а уште помалку сериозна врска,така што некој големи показатели или докажувања на љубов сум немала,иако сум рекла дека за љубов би направила се,и би се трудела од дното на душата да направат таа секојдневно се повеќе и повеќе да се зацврстува.

Jas sepak mislam deka dokazite za ljubov doagaat so samata taa.Sakam da kazam:ako nekoko sakas ke sakas da mu bide ubavo dodeka e so tebe da se cuvstvuva sakano i ke sakas sekoj mig pominat so tebe da mu e nezaboraven.nema ni da razmisluvas na toa da mu dokazivas ili ne tuku toa ednostavno ke izvira od tebe,sekoja kletka na tvoeto telo ke zivee samo za da bide so nego/nea ke ja posakuva negovata blizina,ke go cuvstvuvas negoviot miriz duri i koga nema da e so tebe.decki ljubovta e prekrasna.:back:

vaka jas vo posledno vreme nemam navika na nekoj mnogu da mu objasnuvam tuku potrebno mi e da mu pokazam so delo i kako sto rekov vo posledno vreme jas retko velam TE SAKAM,i toa ke mi tekne od koga toj ke mi kaze TE SAKAM.
Neznam zosto e toa taka i cudno mi e da znaate=))

докажувањето на љубовта треб да биде спонтано и природно,без оние фрази ме сакаш ли итн,доказот е во ситните нешта,кога ми треба потпора да ми ја даде,кога ми треба совет да ме советува,кога не ми иде да е со мене кога ми иде тогаш да е порадосна и од мене ,кога не очекувам да ме изненади со што и да е мислам на позитивна и убава работа,да може да ме насмее кога тоа не би му успеало и на најдобриот комедијант,и на крај да ја почувствувам нејзината топлина и добрина нејзината милост и нежност на моите плеќи е тогаш ќе можам со сигурност да кажам дека е тоа љубав или приближно доказ на љубов:back:

Всушност љубовта се чувствува. Преку допир, преку поглед, преку банални довршувања на своите реченици...
Чувството на немоќ да објасните што всушност имате во себе за тој некој, и желбата истото да го кажете на светот со гордост, егоизмот кој расте и владее затоа што токму вие имате шанса да љубите искрено, бидејќи го знаете тоа, дека е вистинското... тоа е доволен доказ кон себе, а тоа е најважно.
Да покажеме на другиот дека го сакаме и не е толку битно. Вибрациите сами доаѓаат, па ако со сила сакаме да докажеме може да створиме и обратен ефект.
Стекнувањето љубов е тешка задача, губењето од друга страна... е како finger snap.

Dokaz za ljubov??? Stoznam... Se poznava koga nekoj te saka, ne mora postojano da ti trubi na glava TE SAKAM TE SAKAM ili da pravi natcovecki napori da ti dokazuva. Mene barem dovolen dokaz mi e toa sto sekogas se raduva koga me gleda, makar sto do pred eden saat sme bile zaedno, isto taka nekoe malo iznenaduvanje, sveki, cveke... Poveke se raduvam na sitnici i go cenam toa sto toj se obiduva sekoj pominat mig so nego da mi go napravi nezaboraven i prijaten.

Доказ за љубов??? Па не сме на судење некое! Не треба да го има, се знае љубов како изгледа.

И јас не сакам да ми докажува дека ме сака нити па се трудам да докажувам некому. Сакам само да ме сака и да ми дозволи да го осетам тоа.

Чувството на немоќ да објасните што всушност имате во себе за тој некој, и желбата истото да го кажете на светот со гордост, егоизмот кој расте и владее затоа што токму вие имате шанса да љубите искрено, бидејќи го знаете тоа, дека е вистинското... тоа е доволен доказ кон себе, а тоа е најважно.
Многу убав пост, Викторе, а посебно овој дел.
Ова е доволен доказ кон себе, но не може да не го почувствува и човекот што го љубиш.

Кога сакам не се прашувам дали треба да направам нешто или не. Според мене, таквите дилеми ги има кај луѓето во моменти на паника. Кога не си сигурен дали партнерот ти верува дека го сакаш, кога не си сигурен дали тој те сака. И ако не сакаш да го изгубиш, се концентрираш на тоа што би можел да направиш за да продолжи да чувствува дека е сакан. Кога е се` јасно, спонтано си доаѓа секакво дејствување.

Со вниманието кое му го посветуваме на партнерот и начинот на кој што му го посветуваме, со начинот на кој разговараме со него, како го гледаме, како го допираме, како го бакнуваме, како му се насмевнуваме, покажуваме многу. Сите сакаме внимание, сите сакаме да чувствуваме дека сме сакани. Ако не сакам некој, нема ни да му посветувам внимание.

Или сакам или не. Во зависност од тоа, тој ќе си почувствува што чувствувам јас за него.

Мирисот, само тоа ... моментот на потполно препуштање и доверба ми е најсилниот доказ за љубов, барем мене.
Кога ти верувам, те љубам, кога ме држиш за рака додека се качувам по Камени мост со можност дека ќе паднам, ме љубиш (метафорички секако). :)

доказ за љубов... хмм... штознам мислам дека нема нема доказ за љубов па и каква да е таа .... како може некој да ти докаже дека те сака ..... тоа е само нешто замислено .... ама добро замислено.

Доказ за љубов??? Па не сме на судење некое! Не треба да го има, се знае љубов како изгледа.

Од кај тоа се знае како изгледала љубовта? Има различни луѓе со различни карактери, кои на милион различни начини можат или не можат да докажат дека го сакаат партнерот. Според тоа, јас верувам дека секоја љубов т.е. секој заљубен пар тотално различно изгледа и функционира.

Туку друго сакав да ве допрашам.
Што ако вие сте позатворена личност и докажувате дека го сакате партнерот толку колку што можете, но тоа за него не е доволно и во еден момент полн со сомнежи ви го кажува тоа. Што ако ете ви каже дека се сомнева во вашата љубов и сака да му докажете некако дека навистина го сакате колку што му кажувате?
Како ќе изреагирате во тој случај?
Значи не дека некој пати од немање самодоверба или се плаши дека ќе ве изгуби и слични психолошки моменти, едноставно не му е доволно тоа што вие му го давате, па бара нешто повеќе. Што тогаш?

Љубовта не треба да се каже, таа треба да се почувствува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom