Која е вистинската вера/религија?

• Креатор на темата Креатор на темата ludoto_pop4e
  • Време на започнување Време на започнување
Sekoj za svojata religija ke rece deka taa e vistinskata. Vo skoro site slucaevi religijata se prifaka od roditelite, a ne kako licna odluka. Taa stanala kako oznaka na plemenska pripadnost. Sega so tapani ke trubime deka nasata e ok, a ostanatite se zabluda. Proucete gi malku podobro religiite, pa potoa, ako imate hrabrost (da gi snosite prisitocite od vasata sredina i familija) izberete ja vistinskasta za sebe !
Jas licno za sebe go izbrav Islamot.

Jas licno za sebe go izbrav Islamot.

А колку имаше избори, мислам меѓу колку религии бираше и по кој критериум го избра исламот, дали си пробал од другите религии или одма ојде на ислам ?

само сакам да кажам нешто и ако може без глупави напади:smir:
нели сите ралигии кажуваат дека само еден е бог епа како тој бог сите го нарекуваат различно и зашто (по предпоставка дека постои) он не пратил 1 претставник на земјата туку пратил многу и сите го претставуваат различно???

Во Стариот Завет, постоеја пророци, кои го пренесуваат зборот Божји помеѓу луѓето. Тие пророци беа смртни.

Бог испрати само Еден бесмртен, а тоа е Синот Негов, Единороден. Така, помеѓу луѓето и Бога има само Еден посредник.

Аха христијаните ке ти кажат дека тоа е Исус а муслиманите Мухамед другите пророци не ги знам ама доста се и двајца за ова што си го напишал да не биде точно

Веројатно, ти си праведникот? Дај, кажи ми/ни нешто од твојата правдина.

Нема што тука јас и ти да се правиме многу паметни ама мислам дека прашањето беше на место, така?
И ако може да ми одговориш зошто има повеке пророци и сите различно го представуваат господ?
П.С. не сум јас праведникот

Веројатно, ти си праведникот? Дај, кажи ми/ни нешто од твојата правдина.

Римјани 1 - ред 17...цитат

"Бидејќи во него се открива Божјата ПРАВЕДНОСТ , ОД ВЕРА ВО ВЕРА , како што е напишано "ПРАВЕДНИКОТ ЌЕ ЖИВЕЕ ПО ВЕРА " -затворен цитат

Се е кажано јасно и недвосмислено .Значи верник не е некој што нагаѓа постои непостои ...и само тоа и го вергла..........ТУКУ мора да се изјасни преку еден заокружен систем на праведност во кој верува и го практикува .
Затоа и вели "Христ е крајот на Законот на праведноста"...."Слово на праведноста"..."Законот на праведноста"...итн

Е за да не се види целата лажност кај религиите овие фино лепо НИКОГАШ не се изјаснуваат што подразбираат под праведност и за каков заокружен вредносен систем на праведност се залагат а нелиииии како би се оправдала догмата "Црквата е вечна"..........оти ако било кога се изјаснеа....оооооодамна и ќе ги немаше .

Уствари после 300-тата год кога састанчеле на тие васељенски собири...тогаш за пари и статус кај Римјаните ....христијанството го прогласиле насила за религија ..иако ова било идеологија. Успешно ширена идеологија која многу личела на комунизам

MIKI1
СТО ПАТИ Е ПРОЗВАВ ДА ДЕФИНИРАТЕ И ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕТЕ
ПО ПРАШАЊЕТО НА ПРАВЕДНОСТА А ВИЕ СЕ КРИЕТЕ БЕГАТЕ

а од другите барате да се изјаснат

измамници бевте тоа до крајот и ќе си останете

Праведност, т.е. праведен е само оној поединец/поединка, личност, кој/а потполно ја исполнува волјата Божја, без додавање или кратење, туку онака како Бог ја изложил во своите Заповеди.

Таа полнота ја има постигнато само Исус и затоа Он е урнек за сите кои Го следат Неговото учење и однесување.

Ете, нема повеќе бегање а ете го и одговорот.

Праведност, т.е. праведен е само оној поединец/поединка, личност, кој/а потполно ја исполнува волјата Божја, без додавање или кратење, туку онака како Бог ја изложил во своите Заповеди.

Таа полнота ја има постигнато само Исус и затоа Он е урнек за сите кои Го следат Неговото учење и однесување.

Ете, нема повеќе бегање а ете го и одговорот.

ХАЛЕЛУЈАХ! Елхамдулилах! Алилуја!

Нема друг бог освен БОГА
Во ИСУС постана човек
Неговата чиста ВОЛЈА, неговата МУДРОСТ, неговото вечно СЛОВО
Тоа е Неговото вечно СЕМЕ, Неговата десница РАКА, Неговата НОГА
Преку Него БОГ се создаде, преку Него ќе направи повторно се НОВО!

АМИН

да бе муслиманите ке ти кажат дека тоа е алах,будистите буда итн.

и тоа они си верувале во друг бог многу години пред да ги измислат хринстијанството

sekoja vera e vistinska dokolku ne prerasne vo fanatizam i zloupotreba na vernicite i
verskite vodaci.
ja sakam relegijata no ne gi sakam popovite.
ja sakam medicinata no ne gi sakam bolnicite i lekarite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom