Белгија се распаѓа (апдејт: победија сепаратистите на локалните избори 14-10-12)

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Многу чудна работа сварно ц ц ц аали јбг тоа ти е живот :S

Белгиската Fortis банка и осигурителна компанија е капут (речиси истовремено со британската Bradford & Bingley и американската Wachovia).

Во була се 540 милијарди фунти а се продаваат за 2 милијарди.

Холандската ING и француската BNP Paribas сакаат да ги купат.

Трулото во ЕУ излегува на површина, национализмот и негирањето на правото за слободно изразување на мајчин јазик и негирањето за етничка посебност ќе ја растури ЕУ, белгија е само најистакнатиот пример, каде е грција, каде се литванија, летонија и естонија со нивните големи руски популации, шпанија итн.

Или ќе има некоја револуција во ЕУ или ќе се распадне вака како што тргнала.

Stavi gi ovde Avstrija,severniot del e od Germanskoto govorno podracje odnosno Avstrijanci se,kaj e Germanija so 10% Turci so dokumenti i uste kojznae kolku bez dokumenti,kaj e Francija kaj sto veke sekoj tret zitel e crnec i da ne nabrojuvam uste...Fintata so nacionalizmot bese dobro odigrana vo Jugoslavija ama site zaboravija edno,deka site malcinstva gledaa sto i kako se slucuvase,koga moze na Kosovo da i dadat nezavisnost sto ke se sluci vo Amerika koga veke i tie ne znaat kolku malcinstva imat?Od nekade mora da se pocne,vo Evropa prva ke bide Belgija dokolku Spanija so Baskija ne gi raskinat odnosite pred niv?! Se sto treba e da pricekame samo do slednite izbori vo Belgija,minatite pominaa mirno iako ne bea kako sto treba,uste togas imase predlog za delenje a istiot muabet go slusnav i vo Holandija,sakaat i tie da se delat,receptot go imat,samo treba kotelot da pocne da im vrie!!!

Mene kolku so mi se cini nema da trgni na arno za Spanija Francija i Belgija.Neka mu se mislat.

а ме интересира дали врие работата во Швајварија, досега ништо такво не сум слушнал

и можеби Канада(Енглези и Французи) и Австралија да се делат
па ние може во Австралија да лапнеме парче:tapp:

Ај не си играј бајрам на паметот....... Какво делење

И мислисш дека ке има посебна покраина само од Македонци во Австралија?? И ќе се корсити МКД јазик како службен??

Фламанци и Валонци си ебаваат мајката, каде каде се бетер од нас:kesa: Кога ќе видиш ние имаме општество кое на ниедно друго место не успеало

Куриозитет:
Можеби наивно звучи но сепак ќе искажам една недодржана теза.

Кога се обедини Германија, таа стана најмоќна членка во ЕУ. Тогаш се распадна Југославија. Југославија беше непријател на Германија а Германците знаеме имаат многу за што да се лутат на Србите (за првата светска војна). Југославија се распадна... сега истото ја чека белгија. Истата белгија која што секогаш била во очите на германците... дали тука нешто се насетува, некој тренд на работите, или само на мене така ми се чини? Дали германија свири стара песна но на различен начин?

Тешко да поверувам за распад на Белгија. Во никој случај европа нема да дозволи распад.кога тоа би се случило ,тогаш знајте дека ке се случи распад на истата таа европа.

Во Белгија има само еден Белгиец....... Тоа е кралот, другите се Фламанци и Валонци...... Брисел има некако битна улога во Европска Унија, па тешко дека ќе дојде до распад

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom