Можат ли стриите да бидат отстранети?

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Како и повеќето жени, најверојатно и вие сте навикнати да им се воодушевувате на идеалните тела од модните ревии и насловните страници на познатите модни магазини. Но можеби не знаете дека поголемиот дел од жените, девојките па дури и мажите имаат стрии. Зошто? Поради тоа што тие се неизоставен белег на растењето. Доколку процесот на растење за време на адолесценцијата не ги предизвика овие тенки лузни на кожата, тие можат да се формираат во било кој период од вашиот живот доколку одеднаш се проширите, без оглед на тоа дали станува збор за зголемување на мускулната маса, здебелување или пак бременост. (90% од жените добиваат стрии за време на бременоста).

Што можете да направите во врска со стриите?
Најпрво, бидете стрпливи. Вашите розеви стрии евентуално со текот на времето ќе избледеат. Дали ќе исчезнат или не стриите во голема мера зависи и од видот на вашата кожа; длабочината на стриите и вашата решителност за нивното третирање. Доколку сакате веродостоен барометар за тоа како вашата кожа ќе се однесува кон стриите, присетете се колку брзо бледеат вашите лузни. Стриите всушност се бледи лузни, формирани со истегнувањето на долните слоеви на кожата, со оглед на тоа дека тие не се враќаат во првобитната положба со исто брзина како горните слоеви.
На некои луѓе им се потребни месеци или години за избледување на стриите со едвај видливи линии. Кај некои други пак стриите можат да бидат тенки и да останат на кожата како лузни или вдлабнатини. Докторите велат дека е можно посебните креми за оваа намена да го помогнат избледувањето на стриите но не постои гаранција дека нивните траги ќе станат невидливи. Доколку го изберете овој пат за нивното третирање најдобро е да започнете најрано што можете, посебно добри резултати ќе добиете доколку започнете со третманот веднаш по формирањето на стриите. Бидете истрајни. Повеќето произвоиди треба да се нанесуваат два пати или три пати дневно.

абе вие ги пишувате текстовиве или ги крадете?

ова ко реклама за медерма и цепалин и сл. ми личи..

ЗА СТРИИ ТИГРОВА МАСТ, ОД УШЕТО НА ТИГАРОТ И КО НОВ СИ..

И СТРИИ И БРЧКИ И СВЕ..

Препев на македонски мислам дека е.
Еден билдер кај мене имаше стрии и пред натпревар се мачкаше со некоја маст после некој месец СРЧА.

Ок ете го сменав постот, да не биде реклама, секако дека е преведено али во секој случај корисно. Мислев дека треба да го споделам со вас. Ако толку ви смета и ви боде очи ке го избришиме :wink:

Devilish Angel напиша:
Ок ете го сменав постот, да не биде реклама, секако дека е преведено али во секој случај корисно. Мислев дека треба да го споделам со вас. Ако толку ви смета и ви боде очи ке го избришиме :wink:

Таман работа , твој труд сеа да го побациме :pos:

Ако немаш нешто да додадеш во врска со темата не ја упропастувај, ако имаш повели.

ЕВЕ ВАКА
НЕ ДЕКА СУМ НЕШТО СТРУЧЕН ВО ТЕМАВА
АМА ЗНАМ ДЕКА ОД АВОН ИМА НЕКОЈА КРЕМА КОЈА БИЛА ТАТА МАТА ЗА ТИЕ РАБОТИ
ПА ПРОБАЈТЕ

Во ред Зоки, само можеш тоа големите букви да ги смалиш во иднина.

А за кремите, па од сите фирми што се занимаваат со производство на козметика има такви креми, само кои делуваат кои не ..

Фала за предлогот околу буквите
Капсот стално го заборавам
Инаку Авон го цариниме
па така некој работи наслушнувам

Само со редовно мачкање со крема за тело која што треба да биде доста масна и на база на природни екстракти и со редовни ласерски третмани за измазнување на кожата -под редовни мислам секојдневни што е доста комплицирано.А најкомплицирано е тоа што уствари никад не треба да прекинеш со третманите зошто при првиот прекин стриите пак се враќаат-не толку изразени но пак ги има..

Ne mozat da bidat otstraneti so kremi i slicni kozmeticki gluposti.
Kozata na toa mesto e rastegnata, od prenaglo slabeenje ili debeleenje.Na toa mesto taa puka, i ostava beli linii prosledeni so resicki.Kremata ne moze da napravi tie da isceznat, tuku na nekoj period da se zategne na toa mesto kozata, i da ne se poznavaat.
U sekoj slucaj, najbolje e da vezbas poso taka kje ja zategnes mnogu kozata i kje go oblikuvas teloto.
I vodata mnogu pomaga.Do 10 casi voda zadolzitelno za ubava koza:wink:

ne postoi takva krema ,toa e individualno i zavisi SAMO od elasticitetot na kozata,kolku taa e sposobna da se rastegne ,povtorno vrati,a da ne ostavi traga.jas rodiv dve deca , se zdebeluvav, slabeev,nemam nitu edna ,dodeka drugarka moja nosi ednodelen kupaci zosto stomakot i gradite i se celite so strii a ne ragala.mozebi moze nesto da pomogne vezbanjeto ama ne mnogu.kremite se gola voda sigurno,ne veruvam vo kozmetika za strii,tuka mislam samo plasticna hirurgija moze da zavrsi rabota.

мене ми треба последниве 2 месеци ми се појавија стрии. ко ке одберите крема кажете која да одам да си ја купам

Јас дека нагло вежбав веќе 5 месеци во теретана и ми се појавија стрии на рацете на надлактиците и позади на рамената! така да кажувајте помош ако има!

ViRuS напиша:
Јас дека нагло вежбав веќе 5 месеци во теретана и ми се појавија стрии на рацете на надлактиците и позади на рамената! така да кажувајте помош ако има!
Нема помош. You`re screwed. И јас имам стрии, ама тоа е тоа. Стрии не можат да се отстранат никако, освен со ласерска интервенција, што е тешко и скапо. Се друго што вклучува креми, лосиони, вежбање- е џабе труд и пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom