Какви се македонските деца од 11 до 15 години?

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
имам адолесцент дома...
има пробано алкохол, има пробано цигара... марихуана уште не... поразвиено од мене,... понапредно од пола овде што сме ко сме биле на таа возраст...
секс се надевам уште нема пробано ма да пред пола саат ме праша што е тоа кондом и зашто се користи....
хммм... ме стајвте во мислење со процентиве

Лигави и многу ме нервират :) :pos2:

Мислам дека анкетава е точна, зошто кога ја правевме немаше од што да се плашиме, не запишавме лични податоци и само заокружувавме, а на крајот сите листови беа заедно измешани....

Па фала богу дека нема да кажат дека пијат и пушат сите. Финтата им је пред пички да се праат манги,вака нигде ги нема.
анкетава шо ја праевме нашкола беше анонимна ама сите пак си мислеја демек класната ќе ни ги провервит по ракописите ќе не познајт па ќе им се јавит на мама и тато шо нормално немаше врска,а појќето како шо кажаја се правеја "идеални" деца со тоа што ни пушеле ни пијале туку дома само седеле и учеле:pos2:

Јас мислам дека секое дете...не бас секое дете ама 90% у македонија.Околу 13-14 години прв пат пробува алкохол и цигари.Не сите продолжуваат да конзумираат алкохол или да зимаат димови али на оваа возраст сите имаат пробано.Не се класични алкохоличари али пијат по забави и по родендени.Тешко кое дете би го признало сево воа ама вистина е..

Јас мислам дека секое дете...не бас секое дете ама 90% у македонија.Околу 13-14 години прв пат пробува алкохол и цигари.Не сите продолжуваат да конзумираат алкохол или да зимаат димови али на оваа возраст сите имаат пробано.Не се класични алкохоличари али пијат по забави и по родендени.Тешко кое дете би го признало сево воа ама вистина е..
Алкохоличари се, ама не признаваат. Правење "камен" секоја сабота и недела и секој друг ден кога не сме на училиште е алкохолизам. Неконтролирано пиење. Ама проблемите ќе дојдат подоцна, накај 40-тата година, тогаш долгот ќе се наплати.

Вистина е де...сите познаници што ги имам и што почнале да пушат, почнале тогаш.Сами си се криви:)

абе не е точно ова е кај мене ја коа бев на пр помал сите мафиаши никој не го сакаше школото или го сакавме ама само за глупости ,тепачки редовно ама сеа ретко и све манги низ ПЖС:vozbud:

..абе за разлика од децата на западот..мн подобри се нашиве но спеак(не дека сум нешо постара) ама еве тие на 12-13 години фаќаат дечко..а јас во тоа време единствено шо ме интересираше топкана и да гледам цртани...мн се понапредни но сепак во драстични мерки..хих тоа е...:pipi:

..абе за разлика од децата на западот..мн подобри се нашиве но спеак(не дека сум нешо постара) ама еве тие на 12-13 години фаќаат дечко..а јас во тоа време единствено шо ме интересираше топкана и да гледам цртани...мн се понапредни но сепак во драстични мерки..хих тоа е...:pipi:
taka dojde vremeto :) inace babami mi ima kazuvano za nejzinite baba i dedo deka na 15 godini deca cuvale i aj sega ???

Ова е просек правено врз испитаниците. Иначе од мое гледиште се: Лигави, размазени, инаетчии,кавгаџии од мали, се што лета се јаде за нив, пробуваат да се докажат дека се попаметни и од најпаметниот меѓу паметните, имаат компјутери игри фејсбук се зачленуваат по форуми тресат глупости....

п.с. дебелината веќе во мода е премината овде...

Некако процентиве не ми се веродостојни, пошто тие 15 годишници што ги знам јас, пробале многу повеќе од мене на 15, веќе имале по 2- 3 дечковци, цигари алкохол, ај да не почињам за тоа, за пример за напредна младина отидете у некоја дискотека и ќе видиш 15- 16 години мах девојчиња со миничи деколтиња и 15 ка штикла, абре човече незнаеш дали има 20 години или 15...

Македонските деца на возраст од 11 до 15 години најмногу од сите нивни врсници од 40 земји го сакаат училиштето и, исто така, се на врвот на листата според оцената дека училиштето добро им оди.

Со ова не се согласувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom