Протести за независна Македонија, САД, 1922 г.

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Добра песен , но написана от пловдивчанина о.з. Александ'р Морфов и като слушам изпјата на Б'лгарски език.Зашто ли?
Дали ти то тврдиш дека денешна болварија сакала да биди независна Македонија?

Уствари не, напразно лафаш.
Туку гитла, зошто дури сега ќе пукнете од мака.

Јасно е кажано МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ, дури и во видеото..

`Не`...`не`...
сачувај Боже...`не е`!

И Каракачанов `не` ја користи за химна на неговата партија....
И од членовите на Бугарската комунистичка партија `не ` била користена....
Всичко това си е нали...едно сьшто.
:toe::kesa:
А било бьлгарско...а македонско...
една и сьшта работа.

Драги читатели...
полека искачаат вистинските лица на бугарашите од ДПМНЕ.
(ДПМНЕ е огромно,да нема неспоразуми-овие се само фракција,дел кој е силно инкорпориран во таа партија).
И јас се се надевам дека по машки барем еднаш ќе кажат:
-Ние сметаме дека македонците се дел од `бьлгарската велика нација`.

За после тоа сместа да бидат прегазени од членството на партијата и сите други кои што не се согласуваат со нивното ....
`видување` на работите.
Смрт за предавниците !
п.с Гевгелија и Солун...
т`ва са стари бьлгарски градове...
Само сьлушајте го вие Тьрна.
(предлагам да си го смениш никот у Тьрн в окото)
По `старомакедонски`,едноставно нали....
:toe:
:pos2::pos2::pos2:

Srbomanite i bugarasite se stresoa oti vidoa vo 1922 g. MACEDONIA FOR THE MACEDONIANS i im padna vo voda kvazitezata deka Tito gi sozdal Makedoncite.

A kakva vrska ima DPMNE so protestite od 1922 g.? I zosto ti smetaat bugarasite, a ne ti smetaat srbomanine od SDSM koi i javno se deklariraat kako srbi?! Zosto dvojni standardi ili pak nekoj tuka e srboman? :tapp:

''Izgrej zoro na slobodata'' e ruski komunisticki mars i nema nikakva vrska so bugarite, isto kako sto Makedonskata POLITICKA Organizacija nema vrska so makedonskata Patrioticeska Organizacija. Bugarite sekogas sozdavale dvojnici za zabuna, pa dve VMROa (promakedonsko i probugarsko), dve MPOa (promakedonsko i probugarsko), dve Makedonski Tribuni itn.

Друже, дај бе одмори.
И не ми ги објаснувај на мене бугарите жити се. Пет години живеев во Бугарија.
Се сум видел, се сум прочитал, скоро се сум прошетал...до коти од значење им знам наизуст од спиење да ме станеш.

Еднаш оној попот (Прван) кога ме нервираше пред некоја година му пишав дека за да му ја поробам милата му родина ми требаат само 500 автобуси, 250 тенка, транспортери и 40 батерии топови. (општо, со 50.000 луѓе сум завршил работа:vozbud:).
Дур се свестиле они на блиезкриег сум ги `обезбедил` сите коти од важност со тоа автобусите у рамки на само една ноќ, После е лесно-само напредуваш со борните коли и држиш обрачи и прашаш дали ќе капитулираат или да пукам уште со топовите околу Софија и Пловдив. Така да ич не ми збори, се знам.

Само што нивното делување како и секогаш и сега е страшно перфидно и пресметано и работат на асимилација на Македонците. И им успева,затоа што многу врховисти сакаат да си ги оправдаат дедовците кои што всушност им биле-предавници.
И немој одма по селски на контра да ми одиш-срби,дрн-дрн...србите од СДСМ. :tapp:
Чукни ја малку од малку пепелницата. Мисли.

Никој во Македонија не побарал да се изврши редефинирање на историјата по основ на `херојските дела` на четниците тука. Се знае и тоа е така и секогаш и засекогаш ќе остане исто: -Довезенски,Трбич,Бабунски,Војвода Спаса Гарда, Јован Долгач и компанија се предавници и одродници. И за нив нема ни помилување ниту пак помен у историјата.Шљам обичен.

Ама многу загрижува што разно-разни структури промислено и перфидно на мала врата сакат да ги `вратат во игра` како херои Александров,Михајлов,Черноземски и остала багра. ТОА е НЕДОЗВОЛИВО.

Што па сега ти смета Черноземски???Го отепал српскиот крал кој ги убивал Македонците.
И полека со изјави дека ќе палиш уште неизградени музеи.Сепак е ова јавен форум.

Што па сега ти смета Черноземски???Го отепал српскиот крал кој ги убивал Македонците.
И полека со изјави дека ќе палиш уште неизградени музеи.Сепак е ова јавен форум.
Читај бе мали малку, читај па коментирај и гласно размислувај. :tapp:
Книгите се прават од убава хартија за да се читаат,иначе би ги правеле од г`з папир.

Черноземски е од Велинград (Велинград никогаш не влегувал во Македонија).
Никогаш за себе не рекол дека е Македонец. Он си е бугарин кој што се борел за Бугарија. Пред да го убие Крал Александар убил пола ВМРО, се под наредба на Ванчо Михајлов. Се смета за неговото најпоуздано и најсилно оружје.

Ванче Михајлов по приказна го сметаат за Македонец од Штип. Никој не се сеќава дека во неговото маало имало таква фамилија, идел на школо со Ванче или го знае од момчешките години. Никој во Штип незнае дека постоел таков човек.

Ванче Михајлов е бугарска Државна Сигурност (безбедност).
До смрт го плаќаа во Рим.
Уфрлен во редовите на ВМРО за да ги разнебити и уништи.
Што рака на срце и добро го сработил.

Појасно малку зошто имам толку многу против да се пробува да се рехабилитираат такви личности? И да, јас не викам дека ќе го палам. Јас ќе го запалам.

Ванчо Михајлов е еден од најголемите крвници во македонската историја, не знам како некои можат да ги оправдуваат неговите постапки, кога отворено се декларирал како македонски бугарин и убивал македонци за бугарската кауза, цело време на платниот список од бугарската влада.

А Тодор Александров хммммм.... Има многу прашалници кога тој е во прашање. Сатанизиран, но во исто време и величан. Со некои свои изјави и постапки се декларирал како најголем македонец, а од друга страна како убиец на македонските револуционери. Тодор не е ни црн ни бел, ни лев, ни десен, тој е сив. Затоа дај тоа да го разрешиме еднаш и да се отворат сите карти на маса...

Но да се навратам на темата, како ден се гледа дека тоа е Македонска Политичка, а не Патриотическа организација. На видеото јасно се гледа дека Македонци, а НЕ Бугари, се борат за независна Македонија и точка.

Но да се навратам на темата, како ден се гледа дека тоа е Македонска Политичка, а не Патриотическа организација. На видеото јасно се гледа дека Македонци, а НЕ Бугари, се борат за независна Македонија и точка.

Точно, тоа е поентата на темава.

пошо некои изгледа споро сваќаат, ќе се обидеме да им објасниме, ако треба и ќе се нацрта :)

1. седни си комотно во столчето
2. фати го глушецот од компјутерот, и кликни плеј на видеото
3. гледај и амузирај се до 1 мин и 50 секунди , и тогаш кликни пауза
4. испули му се убо на напишаното
5. притисни повторно плеј, и гледај до 2 минути и 10 секунди, и повоторно пауза
6. испули му се па на напишаното
7. притисни повторно плеј, и доколку ти смета музиката, исклјучи го звукот, до 2 минути и 45 / 46 секунди, и тогаш, знајш веќе, притисни пауза
8. испули му се
9. притисни плеј
10. прашај се зошто немаме во фолклорот - преданијата приказни и муабети за некакво идење, пливање по дунав или војување заедно со блгарските ханове, или скоро вродена антипатија кон атињаните :classic:

мој одговор на број 10 - зато шо сме по род Македон(ц)и, а не синови и слуги на ханови и канови, зато шо идиме ние и ден денес во Македонија, кај има поарно место за одмор и да поминиш староста (а и младоста :)) , ако живееш во јабана?

мое прашање: гледа некој да се бара / спомнува Македонија кон Бугарија или кон некого на Видеото? :toe:

Јас Македонија на Македонците видов , и Независност за Македонија...

До вчера викаа дајте ми докази дека сте постоеле пред 1945, сега кога им даваме видни докази за тоа ти викат дајте ни докази дека сте постоеле пред 1987 (мислам тој датум беше)...Грциве и Бугариве ова...2рас-и

Кои са МПО?
Да видиме...

Македонска организација с 17 клона в Северна и јужна Америка.
Два от клоновете се казват:

Toronto, Ontario, MPO " Switzerland of the Balkans" !!!
(Запазена мaрка на Ванчо Махајлов)

Youngstown, Ohio, MPO "Todor Alexandroff" !!!
http://www.macedonian.org/About/structure.asp

МПО протестира срешту ОМО (George Mladenoff, Chairperson):
http://www.vardar.name/node/52

МПО прати поздравително писмо за паметника на Тодор Александров дето го потрошихте.

Значи МПО са си проб'лгарска организација.

Поздрав!

Кои са МПО?
Да видиме...

Ќе се цитирам:
Kако ден се гледа дека тоа е Македонска Политичка, а не Патриотическа организација. На видеото јасно се гледа дека Македонци, а НЕ Бугари, се борат за независна Македонија и точка.

И прво прочитај ги претходните постови па после провоцирај.
Башка, темата НЕ е МПО, коментирај го видеото, болгар еден...

Море болвар татар: Македонија на Македонците има на видеото и Независност на Македонија!

Вие татариве или сте глупи или така се чешлате (ама сте глупи изгледа) пошто слабо сваќате а сега и ќори се правите.

Поздрав,

Двата идеали на ВМРО за автономија на Македонија са:

Македонија на Македонците
и
Македонија - Швејцарија на Балканите

Гоце както и последователите му са искали д'ржава Македонија на всички етнически обштности на географската област Македонија - като всички биха били свободни с равни права и биха чувствали тази нова д'ржава като своја!

Това се разминава с вашите представи днес!

Вашето разбиране е фашистко и крајно шовинистично: Македонија на "етническите" Македонци? Така ли? И какво става с другите народи в Македонија - власи, цигани, турци, г'рци, евреи, б'лгари, Албанци и т.н.? Ке ги трепате или ке ги гоните от Македонија? Населението на цјалата географска област Македонија не е хомогенно и никога не е било!

Та какво доказвате с видеото? :toe:

1. Сите Македонски револуционери се бореле под девизата Македониај на Македонците, Бугарија на Бугарите, Србија на Србите! Кога видовте дека не можете да го искорените тој идеал, го разнебитивте ВМРО и внесовте луѓе како Ванчо Михајлов и некаков лозунг “Швајцарија на Балканот“

Сите Македонци наеме за што се борел Гоце Дечев и ние уште се бориме за остварување на неговите идеи. Немој само да ми кажеш дека вие Бугарите се борите за идеите од Гоце.

2. Нашите сваќања биле фашистички и шовинистички, а вие бевте најголемите Хитлерови измечари до пред педесетина години?!? Демек ние сме фашисти зш не прифаќаме дека сме болгари-монголци??? А пак во Болгарија се е хомогено исто ко во Грција.

3.Во Македонија денес права имаат сите малцинства, за разлика од кај вас каде што Македонците од ОМО Илинден и други македонски организации нонстоп се репресирани.

Гледај си го видеото и уживај, се е тука кажано.

.

И не с'м татар - монголец с'м! Нјама да ме обиждаш.:nenene:

Исти к.., битно етнички турко-монголски бугари не сте, но затоа што сте вештачка творба д прособрани народи во некаква балканската татарија. 3а разлика од нас Македонците, кои знаеме од каде потекнуваме и од кога.

Инаку ако треба за Македонија и шовинисти ќе бидеме.
Туку што те занима тебе болвар какви ќе сме си ние во наша држава?!
И оние Македонци што се на клипот не се само од сегашнава територија на Реопублика Македонија туку од цела етничка Македонија и тие за таа се бореле да ја ослободат од вакви како тебе болвари и оние долу гнидари кои ни ја узурпиравте земјата ни го негирате секое право. И уште пак ние ви сметаме.

Ма гонисе на ваши болварски форуми и тамо јадете какви л....а сакате (пардон на израз).

Не пробувај да ја свртиш темата, монгол еден.

Убаво ти пишува во клипот:

MACEDONIA FOR THE MACEDONIANS!

INDEPENDENCE FOR MACEDONIA!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom