Еврејството и другите религии

• Креатор на темата Креатор на темата Van Helsing
  • Време на започнување Време на започнување
U TALMUDU se o Isusu dosta piše, i to na najgori način: počevši od njegovog rođenja, pa do hvaljenja njegovog mučenja i smrti. Talmud uči da je Isusa začeo demonski duh, koji je imao seksualni odnos sa njegovom majkom Marijom i to kada je ona imala menstruaciju, pošto njenom mužu Josifu nije bilo dozvoljeno da je tada dodiruje (jer je po jevrejskom običaju žena tada nečista). O ovom jevrejsko-talmudskom tvrđenju pisao je ruski sveštenik I.B. PRANAITIS u svojoj knjizi “Talmud razmaskiran” koja je bila objavljena još 1892. godine u Petrogradu.

Sledeći navodi su iz TALMUDA, uz kratki OPIS o čemu se u njima radi i na koji način se opisuje Isus:

-Sanhedrin, 67A: Isus Hristos se opisuje kao sin PANDIRA, rimskog vojnika.

Kallah, 1B (18B): Začet tokom Marijinog menstrualnog ciklusa.

-Toldath Jeschu: Hristovo rođenje se opisuje najsramnijim izrazima.

-Abhodah Zarah, II: Pominje se kao sin Rimljanina Pandira.

-Schabbath XIV: Opet se opisuje kao kopile rimskog vojnika.

-Sanhedrin, 43A: Opis Isusovog ubistva tako što je obešen.

-Schabbath, 104B: Hristos se naziva budalom i napominje se da niko ne treba da obraća pažnju na njega.

-Sanhedrin, 103A: Opis Isusa kao nečasnog i niskog morala.

-Sanhedrin, 107B: Isus je zaveo, korumpirao i uništio Izrael.

-Zohar III, 282: Tvrdi se da je umreo kao zver i da je zakopan u gomili životinjskog izmeta.

-Abhodah Zarah, 21A: Napominje se da je obožavanje Isusa po kućama nepoželjno.

-Iore Dea, 150, 2: Naredba da se ni slučajno niko ne pojavljuje tamo gde se odaje poštovanje Isusu Hristu.

Dragi moi Hristijani ovie raboti mora da gi znaete, za da videte kakvo mislenje za vas imaat evreite. Inshallah ce imate moznost da procitate sto mislat tie i za drugite, muslimanite i site ne evrei voopsto.

Bas bi sakal ako ima nekoj evrein na forumov da gi prokomentira gornite citati do Talmudot.

Лично сметам дека сите зла произлегуваат од нив. Е, само кога би знаеле во нивниот Талмуд што пишува за Христијаните и другите не евреи,едноставно ќе се запрепастите.
Не би ме зачудило што и да пишува..Центарот на секоја религија е нејзиниот Бог..центарот на јудеизмот е еврејскиот народ..апсурдно е малце.
Сепак секоја религија се смета себе си за праведна...што значи дека во нејзините очи другите се безбожници...и како такви треба да горат во пеколот..На нас самите е да откриеме која е вистинската..Мене искрено не ми е потребна религија која бара освета...во стилот никогаш да не заборавиш никогаш да не простиш..
Затоа вреојатно и разните поглавари на црквите барале Талмудот да се запали.

Овој таканаречен ОДБРАН НАРОД е причината за сите сплетки,интриги и нереди кои се појавувале и појавуваат во човечката историја. Овој народ за нас муслиманите е ПРОКЛЕТ НАРОД и како таков ќе биде и причина за СУДНИОТ ДЕН. Овој народ не признава други народи,оваа вера има крајно радикален став во своето учење:

-тие се одбрани и супериорни над другите
-миленици на Јахве
-не смеат да се женат и мажат со никој не Евреин
-ги мразат Христијаните
-ги мразат Муслиманите
-работаат и припремаат терен за својот Месија - Антихристот кој ќе ги поведе во одлучувачката битка против НЕ ЕВРЕИТЕ

итн,итн.....

Ова не се никакви измислици,ова е реалност на еврејската нација и вера која овие критериуми и учења ги црпи,погодувате ,токму од ТАЛМУДОТ.

Мислам дека нивното слепило кон Исус како Месија(иако некои не би се сложиле)...е всушност спас за нас "паганските народи"..кои Евреите ги сметале за ѕверови оти според нив само тие се луѓе..
Да не биле толку засепени самите сосебе..вреојатно би го преопзнале Исус како божји син...и приказната би завршила тука..
Дефинитивно најчудна религија..пазете го стихот..
"Кога нашиот Месија ќе стигне на овој свет, секој Евреин ќе има По 100 робови-гои да го служат"
Инаку Гои, значи и стока се користело за Христијаните..

и после зашто сакал Хитлер да ги екстерминира?
запрашајте се кои се зла ги имаат сторено на светов?
без никакви претензии , но сега е доцна нешто да се смени ....

Добро како што Евреите немаат право да ги нарекуваат Христијаните ѕверови и стоки така немал право ни Хитлер да посегува по туѓи животи..или нема право денес Ахмадинеџад..да дава изјави од типот бришење..од лицето на земјата...Антисемитизмот..не е ништо подалеку од она што го застапуваат..евреите..
Izlij svoj bes, o Bože, nad Goyimima koji te ne poznaju i nad kraljevima koji ne prizivaju tvoje ime. Proganjaj ih sa besom i neka nestanu ispod Božijeg raja..
Сори за српскиот..

bree gnasotiluci se ova kako moze nekoj da go cita toj talmud

Овој таканаречен ОДБРАН НАРОД е причината за сите сплетки,интриги и нереди кои се појавувале и појавуваат во човечката историја. Овој народ за нас муслиманите е ПРОКЛЕТ НАРОД и како таков ќе биде и причина за СУДНИОТ ДЕН. Овој народ не признава други народи,оваа вера има крајно радикален став во своето учење:

-тие се одбрани и супериорни над другите
-миленици на Јахве
-не смеат да се женат и мажат со никој не Евреин
-ги мразат Христијаните
-ги мразат Муслиманите
-работаат и припремаат терен за својот Месија - Антихристот кој ќе ги поведе во одлучувачката битка против НЕ ЕВРЕИТЕ

итн,итн.....

Ова не се никакви измислици,ова е реалност на еврејската нација и вера која овие критериуми и учења ги црпи,погодувате ,токму од ТАЛМУДОТ.

Ова кое го пишуваш за јудаизмот, начелно е точно. Она кое не е точно, тоа е дека евреите не се проклет народ, туку, според православието, народ кој ја има изгубено својата ексклузивност за „одбран народ„ пред лицето Божјо, така да евреите се сметаат за народ кој е отпаднат/оддалечен од Бога, но никако дека е проклет.
Повеќе е од јасно дека јудеите, т.е. само мал дел, неколку фамилии од нив, го управуваат светов во целина. Точно е дека тоа и такво управување со светот е подготовка за доаѓањето на нивниот Месија, оти вистинскиот Месија Го дочекаа, не Му поверува дека е Он Месијата па го распнаа на крст.
Екслузивноста на одбран народ, за јудеите е завршена работа откако Христос го воведе Новиот Завет и ја формира својата Црква, во овој, материјалнов свет. Но јудеите и понатаму „тераат„ по Стариот Завет, ја напишаа Тората (дел од Стариот Завет), го нашишаа и Талмудот со сите негови бласфемии во однос на Христа и мајката Божја.
А Суниот ден е суден ден за целиот род човечки а не само за јудеите.

A shto mislat Evreite za Muslimanite?
Znae li nekoj?

Мислам дека нивното слепило кон Исус како Месија(иако некои не би се сложиле)...е всушност спас за нас "паганските народи"..кои Евреите ги сметале за ѕверови оти според нив само тие се луѓе..

Ја, лично, денес би била пресреќна ако не оставиле нас, паганските народи од Европа на раат, не го гледам како да ни било спас тоа што они не го препознале Исус како Месија па дошле наака да не опраат нас кога не можеле својот сопствен народ

Ја, лично, денес би била пресреќна ако не оставиле нас, паганските народи од Европа на раат, не го гледам како да ни било спас тоа што они не го препознале Исус како Месија па дошле наака да не опраат нас кога не можеле својот сопствен народ
Тоа што не го препознале Месијата е само дел од Божијот план за спасение...а што се однесува до паганизмот....сега ќе дискутиравме за Триглав...а јас ќе бев атеист..

Тоа што не го препознале Месијата е само дел од Божијот план за спасение...а што се однесува до паганизмот....сега ќе дискутиравме за Триглав...а јас ќе бев атеист..

ја не гледам кај е тука проблемот :smir:

Ne posocuvam.
Prashuvam.

Sigurno Evreite ne se zlockovci prema Hristijanite samo, nego i Muslimanite neguvaat negativna prizma od Evreite:)

Пак ќе кажам: посочи ми/ни. Јас незнам се, па затоа и велам-посочи, објасни, коменирај, за каков став се работи.
Тоа што јудеите не ги љубат христијаните, поеќе е од јасно.
Каков е јудејскиот однос и кон нехристијаните...очекувам коментар на таа тема, која воедно е и твое прашање.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom