AtoM-AnT
Dexter
Ако има лезет во лижењето сладолед преку стакло тогаш ке има и лезет во силувањето? :raz:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
bolni luge,sto drugo da kazam.Студентка силувана од професор. Бабичка силувана во некое забито село. Да не спомнувам поекстремни и поодвратни крајм сторис. Може ли некој да ми го објасни мотивот и профилот на силувачот?
Во некакви нормални ситуации функционира - твоето задоволство е мое задоволство. Убавината е во уживањето на партнерот.
Што им е во главата на тие луѓе кои се палат на одбивање, уцена, понижување, гадење, болка? Кој е лезетот?
,,Лезетот" е во моменталната состојба на супериорност. Не би можела со сигурност да тврдам, со оглед на тоа што не сум силувала никого. Но од она што го читав, силувачите се најчесто профили со трауми од детството, своевидни психички пореметувања кои доведуваат до тоа, туѓата болка и немоќ, да ја доживуваат како своја сатисфакција. Мотивите се нивната неприфатеност во некој аспект од живеењето, постојаната периферна улога која ја играат на сите сцени од животот, та барем моментално сакаат да се стават во центарот на вниманието. За жал овој начин е најмалку соодветниот за да се постигне таа цел.Студентка силувана од професор. Бабичка силувана во некое забито село. Да не спомнувам поекстремни и поодвратни крајм сторис. Може ли некој да ми го објасни мотивот и профилот на силувачот?
Во некакви нормални ситуации функционира - твоето задоволство е мое задоволство. Убавината е во уживањето на партнерот.
Што им е во главата на тие луѓе кои се палат на одбивање, уцена, понижување, гадење, болка? Кој е лезетот?
Поставување на приоритети и до каде човек може да оди за да ги задоволи своите приоритети. Пример:
Тој: „Дај ми!“
Таа: „Не ти даам!“
Тој: „Дај ми, толку ми се сака, што ќе те истепам ако треба, ама ќе те #&@м!“
Таа: „Не бе, нема теорија. Треба да се потрудиш на малку поромантичен начин, не вака животински.“
Тој: „Ок, претера веќе. Ми се сака и тоа ти е, макар тебе и да не ти се сакало!“
*ЌОТЕК*
Тој: „ТОА! У, што убаво! Ете гледаш дека не е лошо со мене... Еј! Будна ли си?“
Со други зборови, ако на силувачот му се сака да иа сексуален однос, а е во можност тоа да го добие во секој случај, макар и на жртвата да не и` се сака, се игнорира тој небитен детаљ во животот на силувачот и тој си ја задоволува својата потреба, бидејќи тоа е битно; жртвата е небитна и не се разгледува како човечко суштество туку како средство за постигнување на целта.
Со трети зборови, оној кој може да го добие она што го сака, со помош на сила, ако не му е битно да има почит кон останатиот, туку само неговата сопствена потреба е на прво место, логички (не збориме за етички) е правилно да силува, бидејќи тоа му е решение на неговиот проблем.
Со четврти зборови, помислете зошто на Грција и` е дозволено да ги прави сите оние тешки глупости во нејзиниот однос кон нас - зашто и` се може, т.е. се наоѓа во положба на сила во однос на нас.
Со петти зборови, помислете дали кравата/свињата/... сакала да умре и доброволно да го понуди нејзиното месо во бифтекот/плескавицата/... што го/ја/... јадевте вчера/завчера/некогаш/...