Лезетот во силувањето

• Креатор на темата Креатор на темата Aceva
  • Време на започнување Време на започнување
Ако има лезет во лижењето сладолед преку стакло тогаш ке има и лезет во силувањето? :raz:

Неуспешни мажи :tapp: разочарани од животот.

Примерче:на еден војник му ги прекинуваат сите задачи (и оние во коишто бил политички инволвиран) и ги даваат на постарите војници сметајќи ги за поискусни.Војникот се чувствува искористен и неможе да сфати зошто е отфрлен на овој начин и затоа одлучува заедно со уште шестмина војници да формира организација којашто ќе ја попречи работата на постарите војници Guess What :vozbud: [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]We formed the South African Rapist Association (Sara).
Силувале жени НА КОИ ШТО ИМ ТРЕБАЛА ДИСЦИПЛИНА (види мајката незнаев дека и вака може жена да се воспита).Причината била да се дисциплинира жената за да може да ги исполнува критериумите на организацијата а воедно и да и се одмаздат на владата за тоа што ги шутнала :bravo:

Значи според сето ова како што кажаа и сите членови над мене тоа се ненормални луѓе со сериозни пореметувања во психичкиот развој.Мажите силуваат затоа што веруваат дека тие го имаат правото да ги контролираат и да ги казнуваат жените кои не им се покоруваат на нивните правила.
Силувањето е израз на нееднаквоста на моќта помеѓу мажот и жената.Израз на нездраво општество,страв на мажот према жената и нејзино непочитување.Не е поттикнато од желба и страст туку од потреба за доминирање и контрола.
[/FONT]

Пропалици.
Нормален маж не може да ужива во туѓа болка,односно може,ама само во случај како мал да бил „пријателски преубедуван“ од страна на неговите родители,па да се развила во него потсвесна агресија која денес доминира со неговата свест и тој не е во состојба да се одбрани.

Најчесто тоа се мажи кои како мали трпеле голема агресија од околината,гледано од психолошка страна.
За нив тоа си е нормално

Болни луѓе....сечење пенисите и марш у 3 лепе...само што кај нас или со условно проаѓаат или ги пуштаат ради добро понашање, или па не пријавуваат воопшто од пусти срам, да не пука сеир комшиката....само царот турски, никој друг!
И не, немам разбирање ни милост спрема вакви "јаки" говеда...како што и тие немале во моментот кога блудничеле и се изживувале врз некоја несреќница...

Лезетот? Не знам, некој што го напраил тоа треба да каже.. тоа се болни луѓе што треба да се отстранат од светов на страна некаде.. ментално заостанати или пропаднати луѓе, некои што немаат ништо или слично.

А лезетот би можел да биде токму тоа ослободување на гнев, задоволувањето, агресијата, ваљда им е убаво и бидејќи се пружа отпор.. врска неам...

Поставување на приоритети и до каде човек може да оди за да ги задоволи своите приоритети. Пример:

Тој: „Дај ми!“
Таа: „Не ти даам!“
Тој: „Дај ми, толку ми се сака, што ќе те истепам ако треба, ама ќе те #&@м!“
Таа: „Не бе, нема теорија. Треба да се потрудиш на малку поромантичен начин, не вака животински.“
Тој: „Ок, претера веќе. Ми се сака и тоа ти е, макар тебе и да не ти се сакало!“
*ЌОТЕК*
Тој: „ТОА! У, што убаво! Ете гледаш дека не е лошо со мене... Еј! Будна ли си?“

Со други зборови, ако на силувачот му се сака да иа сексуален однос, а е во можност тоа да го добие во секој случај, макар и на жртвата да не и` се сака, се игнорира тој небитен детаљ во животот на силувачот и тој си ја задоволува својата потреба, бидејќи тоа е битно; жртвата е небитна и не се разгледува како човечко суштество туку како средство за постигнување на целта.

Со трети зборови, оној кој може да го добие она што го сака, со помош на сила, ако не му е битно да има почит кон останатиот, туку само неговата сопствена потреба е на прво место, логички (не збориме за етички) е правилно да силува, бидејќи тоа му е решение на неговиот проблем.

Со четврти зборови, помислете зошто на Грција и` е дозволено да ги прави сите оние тешки глупости во нејзиниот однос кон нас - зашто и` се може, т.е. се наоѓа во положба на сила во однос на нас.

Со петти зборови, помислете дали кравата/свињата/... сакала да умре и доброволно да го понуди нејзиното месо во бифтекот/плескавицата/... што го/ја/... јадевте вчера/завчера/некогаш/...

Студентка силувана од професор. Бабичка силувана во некое забито село. Да не спомнувам поекстремни и поодвратни крајм сторис. Може ли некој да ми го објасни мотивот и профилот на силувачот?
Во некакви нормални ситуации функционира - твоето задоволство е мое задоволство. Убавината е во уживањето на партнерот.
Што им е во главата на тие луѓе кои се палат на одбивање, уцена, понижување, гадење, болка? Кој е лезетот?
bolni luge,sto drugo da kazam.

Студентка силувана од професор. Бабичка силувана во некое забито село. Да не спомнувам поекстремни и поодвратни крајм сторис. Може ли некој да ми го објасни мотивот и профилот на силувачот?
Во некакви нормални ситуации функционира - твоето задоволство е мое задоволство. Убавината е во уживањето на партнерот.
Што им е во главата на тие луѓе кои се палат на одбивање, уцена, понижување, гадење, болка? Кој е лезетот?
,,Лезетот" е во моменталната состојба на супериорност. Не би можела со сигурност да тврдам, со оглед на тоа што не сум силувала никого. Но од она што го читав, силувачите се најчесто профили со трауми од детството, своевидни психички пореметувања кои доведуваат до тоа, туѓата болка и немоќ, да ја доживуваат како своја сатисфакција. Мотивите се нивната неприфатеност во некој аспект од живеењето, постојаната периферна улога која ја играат на сите сцени од животот, та барем моментално сакаат да се стават во центарот на вниманието. За жал овој начин е најмалку соодветниот за да се постигне таа цел.

Ами нели ја силуе ќе и праи шо сака! Надмоќ, секс, болест???

Поставување на приоритети и до каде човек може да оди за да ги задоволи своите приоритети. Пример:

Тој: „Дај ми!“
Таа: „Не ти даам!“
Тој: „Дај ми, толку ми се сака, што ќе те истепам ако треба, ама ќе те #&@м!“
Таа: „Не бе, нема теорија. Треба да се потрудиш на малку поромантичен начин, не вака животински.“
Тој: „Ок, претера веќе. Ми се сака и тоа ти е, макар тебе и да не ти се сакало!“
*ЌОТЕК*
Тој: „ТОА! У, што убаво! Ете гледаш дека не е лошо со мене... Еј! Будна ли си?“

Со други зборови, ако на силувачот му се сака да иа сексуален однос, а е во можност тоа да го добие во секој случај, макар и на жртвата да не и` се сака, се игнорира тој небитен детаљ во животот на силувачот и тој си ја задоволува својата потреба, бидејќи тоа е битно; жртвата е небитна и не се разгледува како човечко суштество туку како средство за постигнување на целта.

Со трети зборови, оној кој може да го добие она што го сака, со помош на сила, ако не му е битно да има почит кон останатиот, туку само неговата сопствена потреба е на прво место, логички (не збориме за етички) е правилно да силува, бидејќи тоа му е решение на неговиот проблем.

Со четврти зборови, помислете зошто на Грција и` е дозволено да ги прави сите оние тешки глупости во нејзиниот однос кон нас - зашто и` се може, т.е. се наоѓа во положба на сила во однос на нас.

Со петти зборови, помислете дали кравата/свињата/... сакала да умре и доброволно да го понуди нејзиното месо во бифтекот/плескавицата/... што го/ја/... јадевте вчера/завчера/некогаш/...

Те поддржувам само да напоменам дека НЕ СЕКОГАШ силувањето е резултат на сексуалниот нагон,значи иако има сексуална потреба сепак не е пресудна.Најчесто се силува од многу други разни и необјасниви причини...барем за нас нормалните :toe:

Чувтство на надмоќ, контрола...И задоволството од фактот дека ипак си го добил она што си го сакал.

Јес да е малку покомплексна работава, и сериските силувачи имаат и други придружни моменти, али упростено се сведуе на моќ и задоволство од "добиената битка"

И не дека као ги оправдувам, али совршено ги сфаќам.
Сите ние силуваме луѓе, вака или онака.
Не обично преку насилна сексуална пенетрација, али на други начини, итекако.
И црпиме задоволство од истото.

психопати со одкачени жици во мозокот кои неможат да се справат со својот аворитет имаа психички проблеми очигледно можеби од детсвото патат заради некоја неубава случка нив што им се десило сепак изопачени личности нема оправдување за такви

da siluvas nekoja 20 godisna devojka ili nad 20 godisna devojka taka i taka ima barem so da vidis vo nea,ama nekoj bolni lugje so siluvaat 13 14 godisni devojcinja neznam so ke vidis vo niv

Доминација, супериорност, чуство на надмоќ. Туе е ,,лезетот,, .

Но тоа го прават луѓе кои имаат недостиг на љубов. Пропалице. Слабци. Губитници. Болни луѓе.

Тоа не го прават здрави луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom