Лезетот во силувањето

• Креатор на темата Креатор на темата Aceva
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Студентка силувана од професор. Бабичка силувана во некое забито село. Да не спомнувам поекстремни и поодвратни крајм сторис. Може ли некој да ми го објасни мотивот и профилот на силувачот?
Во некакви нормални ситуации функционира - твоето задоволство е мое задоволство. Убавината е во уживањето на партнерот.
Што им е во главата на тие луѓе кои се палат на одбивање, уцена, понижување, гадење, болка? Кој е лезетот?

Доминацијата пред се.Демек сега ке видиш кој е бос,сега си на мој терен и ке играш по мои правила.
90% од тие мањаци не ни можат да го дигнат ако не им се копрца нешто беспомошно пред нив.Заклучокот е тој,то све треба стрељати:violent1: :devil2:

Изопаченост, психички проблеми, немоќ да се справи со авторитетите во својот живот - ра се „храни” со бруталност над оние над кои може.
Гилотина за нив и за педофилите.

venera001 напиша:
Изопаченост, психички проблеми, немоќ да се справи со авторитетите во својот живот - ра се „храни” со бруталност над оние над кои може.
Гилотина за нив и за педофилите.
Точно. Плус, би додал животински „инстинкт“, како и немоќ да се справи со своите нагони.

Токму способноста да ги контролираме своите нагони е тоа што не прави различни од животнити, затоа силувачите би ги нарекол проклети животни.

[FONT=arial, Arial, Helvetica]Силувањето е сексуализирана форма на практикување сила и контрола, а не задоволување на сексуален нагон. Тоа е длабоко вкоренето во патријархалните култури. Така, претставувањето на силувања може да се најде уште во изворните митови и легенди. Силувањето служи за понижување и заплашување на жената. Сторителите најчесто не се нормални или се психички попречени. Целта е да се одземе личноста на жртвата, при што ќе се редуцира на својот род. Поради тоа, силувањата за жртвите се психички многу потешки од други агресивни дела.
[/FONT]

80% од силувачите се психички пореметени и забегани луѓе, за жал!!! Нема везе од покажување на моќ.

туку едноставно мозокот им е веќе хемиски изменет, без нивна воља. И тие луѓе се, за жал, зрели за затворање во ментална институција.

ja igral ( glumenje ) nekoj taa igra so svojot partner = siluvanje ??? nekoi navistina mnogu se palat na toa :lud:

schtranga напиша:
ja igral ( glumenje ) nekoj taa igra so svojot partner = siluvanje ??? nekoi navistina mnogu se palat na toa :lud:
Абе, тоа е сепак глумење. Нема никаква врска со вистинското силување. Не би рекол дека е толку :lud: и не треба да се прави таква споредба - иако јас лично никогаш не сум ја играл таа игра.

Bolest od individua do individua milion objasnuvanja. Tesko da se objasni, i da razbere od strana na nekoj na koj zickite u glava mu se na mesto.
Takvite fenomeni tesko deka ikogash ke se razberat - taman ke pomislat "eve zoshto e taka," ke udrat edna medicinsko/socioloska teorija, ke se najde nekoj drug so totalno drugi pozadini u glava i zivot. Da imashe objasnuvanje i definicii ke znaea kako da gi sredat -- vaka ...

Dolphin напиша:
80% од силувачите се психички пореметени и забегани луѓе, за жал!!! Нема везе од покажување на моќ.

туку едноставно мозокот им е веќе хемиски изменет, без нивна воља. И тие луѓе се, за жал, зрели за затворање во ментална институција.

Па тоа и е пореметувањето.

Тие луѓе обично, не знаат да се изразат поинаку, освен преку демонстрирање на моќ. Нив ги возбудува самата “игра“ пред сексуалниот чин. Исто како што нормален човек би се возбудил на нормална предигра, така овој може да се „најде себе си“ единствено во ситуација каде доминира и „зема она што сака“ без да ја почитува желбата на другиот. Обично тие луѓе имаат дисфункционален сексуален живот. И да имаат партнери, често не можат да општат со нив, бидејќи се исфрустрирани. Неретко извор на нивните фрустрации се непочитување од страна на околината, или некој ним близок човек. Па малку по малку, ќе собираат во себе, па на крај „ќе пукнат„.... Или пукаат веднаш, па стануваат сериски силувачи.

Имаше еден филм со Деми мур и Мајкл Даглас, кога Деми ќе го злоставува Мајкл. Гледај го.

yin yang напиша:
Па тоа и е пореметувањето.

Тие луѓе обично, не знаат да се изразат поинаку, освен преку демонстрирање на моќ. Нив ги возбудува самата “игра“ пред сексуалниот чин. Исто како што нормален човек би се возбудил на нормална предигра, така овој може да се „најде себе си“ единствено во ситуација каде доминира и „зема она што сака“ без да ја почитува желбата на другиот. Обично тие луѓе имаат дисфункционален сексуален живот. И да имаат партнери, често не можат да општат со нив, бидејќи се исфрустрирани. Неретко извор на нивните фрустрации се непочитување од страна на околината, или некој ним близок човек. Па малку по малку, ќе собираат во себе, па на крај „ќе пукнат„.... Или пукаат веднаш, па стануваат сериски силувачи.

Имаше еден филм со Деми мур и Мајкл Даглас, кога Деми ќе го злоставува Мајкл. Гледај го.

Da, ama mokjta ne e osnovata - ona e rezultat na neshto drugo shto e osnovata - a shto e toa, nitu sum psihijatar, nitu doktor, nitu pak imam primer pred mene da go analiziram. Ko shto rekov pogore, se e individualno. A ulogata na Demi Moore vo Disclosure sepak ne bi ja zela za primer - toa e vekje neshto treto tamu - toa e mokj, i psihicka sostojba koja moze da se kontrolira -- ne e deka bash otpocnuva so siluvanje. No ajde da ne navleguvame vo filmot - sepak ne se soglasuvam, i mislam deka stanuva zbor za mnogu razlicni raboti - da se frli se od seksualna frustracija, otfrlanje na okolinata, zelba za mokj itn itn u eden kos - eh, nemashe da ima od shto da pravat pari neuropsihijatrite i na niv slicni.

OBDN напиша:
Da, ama mokjta ne e osnovata - ona e rezultat na neshto drugo shto e osnovata

Па се обидов да појаснам, од она што знам.

Желбата за демонстрација на моќ, доаѓа од исфрустрираноста од неприфаќањето од околината или нереализираноста.

не треба да се дискутира за такви болни луѓе. Сега е барем лесно, пиштол, пушка, отров, инекција, нож. Да ти е мерак. Јас лично би предложил нешто многу гадно да им се прави на нив, но не пишувам што бидејки ке ме сметате за :lud:

Abe sea fakt e deka..... pravite "fraeri" nemaat potreba da siluvaat... osven mozebi ponekogash od inaet.... onaka nekoja celo vreme se "cesha" i posle na kraj legnati na spalnata ke mu rece "NE!".... pa vo toj "moment na ludilo" ke i go bapne nasila.... i ete ti problem....:raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom