Што ве нервира во вашиот град?

• Креатор на темата Креатор на темата Kvendolin
  • Време на започнување Време на започнување

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Можи темата да се преименува во “Што ве нервира во вашиот град“ .
Не дека во спротивно не ми е дозволено да одговорам ама посоодветно ќе биде.

Инаку во мојот град ме нервираше шемаџилукот, кабадајлукот, неинвентивноста,по малку и изолираноста (малку чуден термин) монотоноста...ама после сите го гледавме “Кабадаја“ и сфативме дека во тоа е дел од шмекот на градот:potsmev:

Деновиве ме нервираат митинзите ... Посебно денешниот. Национална нетрпеливост? Да.

Инаку за другото, па добро, Медеа опфати скоро се'. И исто ќе завршам со тоа дека си го сакам градот. Стварно (emotional moment).

ме нервираат они што мислат дека се фаци во градот, а во мислите на друѓите излегуваат контра, тоа е резултат на нивната култура, јес да има фаци но културни и прифатливи за народот, а не такви недопирливи. ме нервира полицијата во градот :toe:

Ме нервира дивиот пазар пред ГТЦ шо е на влезот од кај плоштадот...порано коа поминував од таму беше чисто и на раат шмекав...сеа со циганелата таму не можам да шмекнам нишо!

итар пејо напиша:
аиииии уште тоа фали седи си мирна,малце ли е кај Тутунски оној одвратнион што се пали на 2 години еднаш

Леле ќути не сомнувај колку ме нервира тој еј.

*Едно барам сообраќајна култура бе луѓе, постои жмигавец, семафорите не светат за џабе бе.
*таксистите

Каков е - таков е, наш е. Се` си има свои маани и доблести.
Но како и да е, за мене Скопје е причилно добар град. Не само затоа што тука сум родена, иако се` е навика, туку и затоа што очигледно на сите им е најубаво тука, многу селани и луѓе од другите градови од Македонија се преселија во Скопје, зар не го докажува тоа метежот? :)
Немојте погрешно да ме сфатите, можеби е лошо кажано, ама јас мислев сосема друго, муабетот ми беше за Скопје. :)
Кај и да одам - убаво ми е, ама едвај чекам дома да си се вратам, во Скопје. Доказ за тоа е вчерашниот ден, кога бев во Куманово, убаво си поминав, ама едвај чекав во Скопје да се вратам. :icon_lol:

Неусогласениот сообраќај
Зградите и други диви градби изградени на секој кош
Истите диви градби само недовршени и така оставени!
Циганчињата кои ги има на секој чекор,питаат за пари зашто за да ги дадат на нивните мајка и татко за они да јадат и слично
Кафичите кои ги има премногу особено на кејот каде што се најнатрупани
Некулттурните продавачи во продавниците особено во гтц кои ти висат над глава и не те оставаат на раат ништо да разгледаш!
Некултурните граѓани на улица..секогаш се убрзани што не му е битно ако те турне додека поминува или те нагазне или слично
Кучињата скитници кои ги има на секој агол..некои се мирнички но некои коа ке почнат да лаат по некого(највеќе циганите)ме вадат од такт..дај бе нека се погрижи градов и нека ги здоми или се погрижи за нив и тие се живи суштества!
Нечистотијата во градот..задолжително мора да има повеке хартивчиња фрлени на улица или на тревата иако одма до нив има корпа!
Пренатрупаните контењери покрај кои секогаш мора да има дополнително ѓубре
Типките кои шетаат низ градов и кои си мислат дека ако се облечат што пократко толку повеке ке бидат привлечни!Не е точно!Баш така сте повеке антипатични(барем за мене)
Типците со брзи коли и мотори кои шибаат со ненормални брзини низ градот на најголемите и најопасните раскрсници и у мегувреме се фалат со тоа колку можат да ја кренат брзината!
Колите на тротоар покрај тротоар и слично..најдете си место за паркинг!
Тоа што има повеке асфалт во градов него ли повеке зелени површини
Децана кои седат во паркот и се глупираат навечер..добро бе никој не ви забранува седете..ама не кршете сијалици и не правете губре со вашите шишиња и остали работи зашо глетката сабајле коа ке поминеш од таму е ужасна!
Приватните автобуси кои се пред распагање и нема доволно провев во истите
Педофили кои на сред бел ден ке седнат некаде околу тебе ке те буљаат за да можат да си го извадат и да д*каат на тебе(женските)
Неосветленоста на градот,темните улички и сокачиња
Пијаниците кои се шетаат у градов препиени повракаат на секој чекор и едвај идат на нозе,прават претстави невидени
Дрогирашите кои ги има у моето маало(и во другите),кои ги има по влезовите и се занесуваат со нивното фиксање
Стакла од шишиња на секој чекор на кои малите деца кои искочиле да си играат можат да се набодат и да се случат непријатни работи
Игралиштата кои откако ке се изградат за еден месец се руинирани од страна на поголеми несвесни дечишта и така остануваат скоро цела година..па и да пробаат да превземат нешто лугето од таа населба ке им биде џабе затоа што "градоначалниците" имаат поважна работа од тоа несвесни дека со тоа им го уништуваат детството на најмалите!
Ту би контињуд..

Малечките „грaѓани“ . Толку.

Неколку ствари.
1. Рупите по цестите
2. Малограѓанско силеџиското возење паркирање и сечење на улици на пет метра од пешачкиот премин (последново го мислев за пешковците:pos:)
3. Градењето без усул (урбанистише мафија). Грозоза. Се гради без концепт, без паркинг простор, све тоа после кога ќе се досели на тротоари ке мора да се качува.

Циганите што се закануваат дека ќе те плукнат ако не им дадеш пари...ОДВРАТНО!
Идиотите што свиркаат не сите типки!
"Фраерите" што кога поминуваш на пешачку додаваат гас... Уф како би им ја учукала една....
Тоа што пред зграда кај мене нема никогаш место за НАШАТА кола... А нема ни како да влезеш во зграда! Сите влезови затрупани со коли!

Пијаничишта односно дечишта коа ке видам како ке се начукаат и ке прават глупости ке се влечат по тротоари ке паѓаат по улица...и уше многу работи ама сеа не ми текнуваат

Ме нервираат авганистанците пошо кога ќе дојдат од печалба, одма купуваат коли, и ми возат 200 на сат по улиците, се замислуваат го освоиле светот, а таму ми изиграваат лабараториски глувчиња.(секоја чест на исклучоците, ама малку ги има),:)
Ме нервира што пред мојата зграда паркот им служи како паркинг,
ме нервираат мрсулци, кои се пијанчат и прават глупости по градот,
ме нервира тоа шо немаме еден асален парк
ме нервира тоа што на кејот циганите ни ги собраа клупите.
*ова важи за Куманово:)

Ме нервираат црвените семафори.
Ѓупците шо трчаат по тебе,па ако не му дајш пари те плукат или ќе ти се закачат за нога и не те пуштат.
Загаденоста.Многу е загаден градот,не се диши.
*Ова за Скопје
А и Битола ме нервират ѓупците.И таму е иста приказна.
И ископаните улици.Нема здрава улуца значи.
И недоволниот број на паркинг места.

Сообраќајот, загаденоста, урбаната мафија.. и некои 300000 жители вишок. :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom