Дефинирајте го Господ!

• Креатор на темата Креатор на темата AceCaleb
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека е веќе претеризам тоа што го правите, си играте со работи то не се за играње. Остајте тие прашоци и омекшивачи, земете малку помолете се мош па има уште надеж за оние што хулат на Бога ........
Ги следиме стапките на Господ.
И тој си играл со работи кои не се за играње.
( ова е точно под претпоставка да Господ постои )

Ги следиме стапките на Господ.
И тој си играл со работи кои не се за играње.
( ова е точно под претпоставка да Господ постои )

Но бидејќи ти препоставуваш дека Господ не постои тогаш тоа не е точно, т.е. вие си играте со работи кои се за играње или не си играте со работи не се за играње и не ги следите неговите стапки.

Бог не е цркви, попови, манастири, калуѓерки и шо ти знам јас. Бог е надчовек, сила која е над се.

ne znam sto e bog i koj e ama neznam od kade hrvatite najdoja BOG za zdravo ili cao kako sakate gledam po ova tv BOG BOG i si vikam mame da vi ebam ustasko ist jazik imate so srbite i sto aj sega ke go prepravate da se razlikuva a mene taka glupo mi zvuci toa BOG koga imaas da reces CAO

Bog e sozdatelot na se! NAs tatko! A inaku ako poveke te interesiraat Negovite karakteristiki, Isus e Negov pretstavnik a i nie sme sozdadeni spored Negoviot obraz.
Bog e licnost so emocii, volja,pa duri vo Biblijta pisuva deka Bog e ljubomoren Bog.
Da ne dolzam, se sto e Isus i kakov e Isus takov e i Tatkoto.

„Бог„ е духовно битие, едностано до неделивост, неограничено, сеприсутно, семоќно, многумилостиво, долготрпеливо, безпочетно, бескрајно, дарежливо, неопишлило во својата суштина, надприродно, надлогично, Творец и прарпичина на се видливо и невидливо. „А „Господ„ Му е името.

Бог е чичко со долга бела брада кој живее на небото и тој кога се капи тогаш на земјата врне а кога е лут и вика тогаш грми.

Него го неќат рокерите и зато пеат песни за гробои и ѓаволи.

Бог е чичко со долга бела брада кој живее на небото и тој кога се капи тогаш на земјата врне а кога е лут и вика тогаш грми.

Него го неќат рокерите и зато пеат песни за гробои и ѓаволи.

И има дачелински управувач за плазма од 20x20 метри, на која секој канал е секој човек, посебно :)

Бог сам себе си се созда изговарајќи го сопственото име. Се создаде од ништо со силата на сопствениот збор.

Човек е мало дете со сладолед во рака и игра ку*от како сака со светот :pipi:

"... kaj Nego eden den koj sto spored vaseto merenje e kolku 1000 godini " (Es-Sexhde 5)
Ова би го издвоил како најсмешно од извадоците што ги нареди. И да, сигурен сум дека и планините се движат. Баш го видов Водно сабајлево како се помести и легна на другата страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom