Менструација

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не за џабе рекле “Поарно да е..ш отколку да те е..т“... Ја и двете ги правам ама немам црвени денови....

А бе универзале!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

natasa напиша:
Jas dobiv mnogu kasno denovi li se denovi duuuri na 16 god.uste malku i ne ke bev nevina a bez menzis :lol: :lol: :lol: znam deka e gadno tie nekolku dena vo mesecot ama za toa pak poveke ziveeme od mazite :lol: :lol: :lol: zatoa sto se procistuvame :wink:

Od sto se "procistuvas"?
Ne e mozno nekoj se uste vaka da ja tolkuva menstruacijata.

Menstruacijata ne ja procistuva krvta ili ne znam kakvo procistuvanje.
So nea se isfrla neoplodenata jajce kletka itn... Povtorete si. Mnogu e pogresno da kazes deka so menstruacijata se procistuvas toa ti e znak na neinformiranost.

123 напиша:
Menstruacijata ne ja procistuva krvta ili ne znam kakvo procistuvanje.
So nea se isfrla neoplodenata jajce kletka itn... Povtorete si. Mnogu e pogresno da kazes deka so menstruacijata se procistuvas toa ti e znak na neinformiranost.

123 ... mislam deka ti si neinformiraniot tuka. so sekoja zaguba na krv, organizmot ja nadoknaduva zagubata so sozdavanje nova krv, koja e chista. Zasto vikaat deka krvordaritelstvoto e dobro za da si ja procistis krvta. A dali ke izgubish krv daruvajki, ili preku menzis, nema golema razlika - edno shto pri menzis gubis pomalce krv :wink:

123, машко си? Ако си, не добиваш менструација и не си видел дека што и да е нешто се прочистува ... а башка муабетот на Стенмарк, браво бе од кај ти овие работи? :lol: :lol: :P

divine напиша:
123, машко си? Ако си, не добиваш менструација и не си видел дека што и да е нешто се прочистува ... а башка муабетот на Стенмарк, браво бе од кај ти овие работи? :lol: :lol: :P

Ne sum masko, zatoa i komentiram vo temava, ama ocigledno ne funkcionira.

Е па? Сега незнам што е финтава, или јас неам врска или ти уште немаш црвени денови ... без навреда, ама прв пат некој вака да каже :lol: 8)

123 напиша:
divine напиша:

Ne sum masko, zatoa i komentiram vo temava, ama ocigledno ne funkcionira.

Sto da funkcionira???? procitaj pogore shto napisav i prokomentiraj, ili ne funkcionira sfakjanjeto kaj tebe?? :wink:

Aj Divine pisi prvo zasto, poradi sto i kako nastanuva menstruacijata, pa posle ke pravime muabet.

@ Stenmarc
Me zbuni :wink: epten!!!
"Dobra" sporedba so krvodaritelstvo. Da znaeme uloskite i tamponite vo frizider da gi stavame pa namesto krv upotrebeni uloski ke daruvame.
Aj objasni mi zosto menstruacija ne koagulira?

123, јас си кажав дека може грешам, не се истрескав, па затоа тука сум уште дај ни една историја на менструацијата ...

123 напиша:
@ Stenmarc
Me zbuni :wink: epten!!!
"Dobra" sporedba so krvodaritelstvo. Da znaeme uloskite i tamponite vo frizider da gi stavame pa namesto krv upotrebeni uloski ke daruvame.
Aj objasni mi zosto menstruacija ne koagulira?

Ne znam dali, zosto i zosto ne koagulira ... ne sum videl - masko sum, a i ne me interesiralo :P
Inaku sporedbata so krvodaritelstvoto ti ja kazav za da sfatis sto mislam....
SEKOJA ZAGUBA NA KRV SE NADOPOLNUVA SO NOVA, taka da koga ke zagubis krv od menzis, organizmot na nadopolnuva nesto nejasno????

123 напиша:
Aj Divine pisi prvo zasto, poradi sto i kako nastanuva menstruacijata, pa posle ke pravime muabet.

Учителке, помина јули десетти, доста испрашување :wink:

Gledam deka ste pametni, nema sto da vi objasnuvam... Se znaete, neli!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom