Кој филм (во делови) има поубави 2-3 продолженија од првиот дел?

• Креатор на темата Креатор на темата Djore
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
1
Na mene ne moze da mi tekne na niedno podobro prodolzenie od prviot film sto e napraven, pa zatoa baram pomos!

kum dvete porodolzenia mene mi se bolji od prviot del

posle ajs ventura vtoriot del e bolji carlito's way e bolji od prviot del

Повеќето филмови што имаат продолженија без некое потесно поврзување, вторите делови им се лоши и се ништо повеќе освен бледа копија на првиот дел. Но, тие што во делови си тече приказната се добри сите што сум ги гледала и сите нивни делови:)
Пример: Матрикс, Лорд Оф Д Рингс, Стар Ворс ...:music3:

Alien,Mad Max,Blade 2(третиот не го рачунам за филм),X-Men,Batman итн.
Има доста подобри продолжетоци мада има и доста бледи обиди.

Lord of the rings 2 и 3 дел се далеку подобри од првиот. А посебно вториот

Tuka nekade e i moeto razmisluvanje so divine.
Dokolku stanuva zbor za edna prikazna podelena na nekolku delovi, togas toa se definitivno Lord of The Rings.

Isto taka, ne znam zosto gi zaboravate filmovite od bivsite YU prostori, tuka se sekako nezaboravnite Lude Godine, i toa vkupno 7 dela. Ona potoa, sto nosese ime Zikina Dinastija, bese rasipano.

Inaku, za mene, prviot del e nezamenliv kaj Mad Max, Terminator, Kum, Alien, itn itn.
Filmovite od tipot na Ajs Ventura i slicni nema da gi komentiram, zosto za mene toa i ne e nekoj film.

divine напиша:
Повеќето филмови што имаат продолженија без некое потесно поврзување, вторите делови им се лоши и се ништо повеќе освен бледа копија на првиот дел. Но, тие што во делови си тече приказната се добри сите што сум ги гледала и сите нивни делови:)
Пример: Матрикс

Ау, ова мислам дека ти е катастрофална грешка. Матрикс првиот дел е страва, другите 2 се некако извештачени. Воопшто не ми се допаднаа продолженијата.

Првиот дел беше навистина револуција, како приказната - така и ефектите.

Acid напиша:
Ау, ова мислам дека ти е катастрофална грешка. Матрикс првиот дел е страва, другите 2 се некако извештачени. Воопшто не ми се допаднаа продолженијата.

Првиот дел беше навистина револуција, како приказната - така и ефектите.
Се согласувам со тебе.Првиот ми е дефинитивно нешто што ми го промени животот.Иако сите 3 ми се закон,сепак во вториот и третиот дел некако е многу претерувано и малку неповрзано со првиот дел.

Абе, за кого како ... сите кажуваат дека биле претерани 2 и 3 дел од Матрикс, ама па првиот дел да не не е претеран? Незнам, до вкус е ... ако морам да издвојам од Матриксите 3-от ми е најдобар иако најпретеран ... сепак научна фантастика е филмов:) :wink:

Matrix двојката и тројката беа комплетно срање! X-Men 2 беше океј, додека најдоброто продолжение е Terminator: Judgement Day! Кецот е супер, но двојкава е страва! Тројаката беше комплетна утка.

Исто така и Индијана Џонс двојката повеќе го сакам од кецот.

DIE HARD !! !! !!
2 i 3 ne se podobro od 1 no se na isto ramniste. DIE HARD e ustvari film koj so prodolzenijata ne izgubil na kavlitet.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom