Монтажни куќи

Pa vo Sk ce zemes samo ednosoben stan za okolu 30.000 eura ama ovde ti treba i zemjiste na koe ce gradis a toa e dosta skapo od Aerodrom do Karpos 4 , ( mislam deka e tuka atraktivno mesto za ziveenje) pa ce iskoci druga matematika t.e poskapo od stanot a i gledam na pazar 3 prodavaat zemjiste se nekade nadvor od SK

Е добро, во тој случај, доколку се немаат темелите и плацот, е навистина проблематично и веројатно неисплатливо. Инаку просторот од Аеродром до Карпош 4 е само еден дел од Скопје. Јасно ми е дека е најатрактивен, но тоа не значи дека не постојат и други скопски населби во кои може да се живее убаво и кои одржуваат сосем редовна комуникација со потесното градско подрачје.
А за понудата на плацеви, ако имаш среќа и можности, ќе излезе некоја прилика...:smir:

pa ne mora vo skopje mozesh da si zemesh vo drug grad :) i ne mora da zemesh blisku vo centarot... Inache mi se dopagjaat kukite od HOT HOT

pa ne mora vo skopje mozesh da si zemesh vo drug grad :) i ne mora da zemesh blisku vo centarot... Inache mi se dopagjaat kukite od HOT HOT

Всушност, овие куќи многу повеќе одговараат за некои приградски, поодалечени од центарот населби. Во центарот во Скопје во иднина се` повеќе и повеќе ќе доминираат високи станбени и деловни згради.

Moнтaжните куќи се само едно од големите амерички срања.
Ќе даваш по 30 000 евра за дрвена куќа.Како прво ја уништуваш природната средина како второ се уништуваш себе.
На американците ум им фалит за да напрајш монтажна куќа ти требат незнам колку дрва да пресечиш и да праеја сите монтажни куќи сега шуми воопшто немат да постоеја.

Ќе даваш по 30 000 евра за дрвена куќа.Како прво ја уништуваш природната средина како второ се уништуваш себе.
На американците ум им фалит за да напрајш монтажна куќа ти требат незнам колку дрва да пресечиш и да праеја сите монтажни куќи сега шуми воопшто немат да постоеја.

drvena kuka ama EKO kuka , brzo se gradi , poeftina , polesna , e sega vek na traenje mu e mislam 50-60 god taka da ako ja odrzhuvash mozhi da stigne i do 80! I nz sho ne ti e jasno ovde..

Мислам дека 50% куќи во скандинавија се од овој тип.
И тоа години уназат се градат.
Да не чинеа немаше да ги градат и живеат во нив.
Во една куќа обична која ќе ја градиш ќе влезат исто голема количина на дрва (од оплат кровни конструкции врати дограми) така да дека ќе се уништеле шуми поради градење на вакви куќи е наивно тврдење. Таа не е куќа од дрво. Има во неа доста и други материјали. Ваквите куќи лесно се загреваат и најчесто се користат електрични панели или инвертори. Куќе од тула треба да баботиш 2 печки на ДРВА или парно на дрва да ја топлиш и во една сезона да потрошиш или 12 кубици дрва или неколку тона јаглен или нафта (со што ќе загадиш атмосфера).

Абе заптијо, тебе изгледа Америте ти се кошмар, па глупости тресеш..
Монтажните дрвени куќи не се само амерички стил, него и европски.. и во азија има многу народ што живее во вакви куќи..Или си гледал на филм дека ги има у УСА,па ајде...

Како се цените на хот-хот, паднаа ли значително од 2008 година? :)

Само споредете ги цените со овие кај нас за ваков тип на градба...

http://mkivanjica.com/cenovnik.htm

Аууу разлика во цена со нашиве понуди! Кога таа цена би се понудила и кај нас, монтажните куќи би биле уште поприфатливи. Сега, цената од 295 Евра за еден квадрат е речиси идентична со цената за конвенционална градба од 300 евра за квадрат! Предноста на конвенционалната градба е што може да се гради етапно т.е кога ќе допреш до кеш... :rolleyes:

Прво и основно како се движат цените кај нас навистина не сакам да коментирам , бидејки тоа ти е исто како да коментирам колку чини мобилен телефон да си купиш овде и у Франција и тоа со договор на 24 месеци.
Монтажната куќа е одлична работа бидејки со денешнава технологија можеш да добиеш мнооооооооооооооогу добар дил. Рецимо ако земеш монтажна куќа и однадвор целосно ја испрскаш со полиуретанска пена, добиваш првенствено одлична термоизолација, а како второ по вцрснувањето истата делува и како конструктивен елемент на градбата. Градбата БИ ТРЕБАЛО да е поефтина, а да не збориме за еко материјалите кои по дифолт се вградуваат во ваквите градби.

Вака сега,
Кои се предности и слабости на овие куќи?
Поисплатливи се овие или другите куќи бетон и цигла?
Некој од кајганава да не има ваква (освен CUNE)?
Изолацијата-подобра е на монтажните или на другите?
Ај сега засега доста е прашања :)
Иначе ептен се убави овие куќички, би сакал да имам една ваква :)

Uste nikoj ne odgovori na ovie prasanja
1.Дали е можно материјалите со кои се составува куќата да предизвикаат алергиски реакции?
2.Na kolku vreme ja ti farbas kucata ?
3.Moe prasanje e neli se vgraduvaat cevki za voda sto ako primer istite protecat vodata i drvo ne e bas dobra kombinacija kako e ova izvedeno kaj montaznite kuci ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom