Апел за подобро утре

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Ам во тој случај не ти е понижување да легнеш со суштество создадено од ребро? Што не одиш со мажи?

Па создадено е за да ја задоволува секоја наша желба, така да не:baeh:

A кога веќе мешате и вера,не заборавајте дека сите луѓе се еднакви пред Бога!:smir:

Па создадено е за да ја задоволува секоја наша желба, така да не:baeh:

А кај го пишува тоа баш би сакала да се информирам? Не за друго за да поднаучам кај ми е местото во општеството :pos::pos:

Samo edno nesto ne mi e jasno, ako celo vreme od samo nastanuvanje spored evolucija mazot e pojakiot i popametniot pol,poveke moze da opstane i e zasluzen za se sto e postignato vo covestvoto na sekoe mozno pole, zosto togash u zadnjve godini progresivno doaga do namaluvanje na maskiot pol (procentualno gledano poveke zeni ima), a i istotaka i zenite vo prosek prilicno podolgo ziveat od mazite?
Jebiga izgleda evolucija zaebala nesto a:)

Eпа повеќе има женски од машки поради депопулација на машкиот пол од различни причини. Во светските и граѓанските војни биле убиени голем број на машки и поради тоа денеска има повеќе женски. Жените имаат подолг животен век бидејќи денешната социајално-здравствена состојба доведува до тоа повеќе цигари пушат машките отколку женските , а исто така и кај мажите поради “љубовта’’ кон храната се јавуваат често и покачен холестерол и слични такви болести ..

Ова е само доказ дека женските не се подобри од машките ... Али сепак , повнимателни се ! :) Иако јас мислам дека се еднакви .. Ying & Yang :)

Hmmmmmmm, bidejki mazite poveke pushat cigari i se ishranuvaat poloshi, zatoa se bolje od zenite i se povnimatelni so toa.....wtf???sto bi mojot profesot na faks rekol:Diskrepanz:)

Sakav da ja bojkotiram temava edno vreme zoshto smetam deka nema mesto za diskusija ama sepak kje repliuciram zashto vekje stvarno mi e preku glava od nekoj vakvi "kvazi provokatori" koi kje otvorat tema znaejkji deka site kje gi iznervira ama barem za moment kje bide interesen i lugjeto kje mu pishuvaat.juhhuuu!
Shto se odnesuva do Nikola kje go parafraziram Venko Andonovski
"Lugje koi se za "zdraviot" selski duh i razum, koi sedat po doma i si potprdnuvaat od domashniot grav, i za koj kulturata,literaturata, razvojot i sovremenata misla kje ostanat "uvozno sranje" koe i se zakanuva na zdravata selska razmisla."

Hmmmmmmm, bidejki mazite poveke pushat cigari i se ishranuvaat poloshi, zatoa se bolje od zenite i se povnimatelni so toa.....wtf???sto bi mojot profesot na faks rekol:Diskrepanz:)

Не ми го свати многу постот нели ?? :) Зошто пушат повеќе , и поради лошата исхрана затоа и побрзо и повеќе машки умираат .. И во тој аспект женските се подобри , ама машките надополнуваат во други работи (Ваљда...)
И затоа не ми е битно дали е машко или женско , битно е човек.. :)

Едит : Имам направено грешка во горниот пост , сакав да кажам место
Ова е само доказ дека женските не се подобри од машките
Ова е само доказ дека женските не се подобри од машките само поради тоа што ги има повеќе ..
:smir:
A повнимателни се однесуваше на женските не на машките... :)

zosto togash u zadnjve godini progresivno doaga do namaluvanje na maskiot pol (procentualno gledano poveke zeni ima), a i istotaka i zenite vo prosek prilicno podolgo ziveat od mazite?
Jebiga izgleda evolucija zaebala nesto a:)
Па како нема да живеат подолго, помисли само колку мажи работат заебани професии (рудари на пример) кои го намалуваат животниот век. Тоа нема врска со еволуцијата, туку со битката на жените за некоја си измислена еднаквост, ама еднаквост како што тие си ја имаат замислено според тоа што им одговара.

Кога ќе се борат со сите сили за правото да копаат во рудник, да бидат механичарки и слично, тогаш ќе бидат еднакви :)

Уствари, никој не им брани, ама нешто не им се станува рудар, повеќе ги влече да бидат манекенки, танчерки, масерки...така се живее до сто и една.

Па како нема да живеат подолго, помисли само колку мажи работат заебани професии (рудари на пример) кои го намалуваат животниот век. Тоа нема врска со еволуцијата, туку со битката на жените за некоја си измислена еднаквост, ама еднаквост како што тие си ја имаат замислено според тоа што им одговара.

Кога ќе се борат со сите сили за правото да копаат во рудник, да бидат механичарки и слично, тогаш ќе бидат еднакви :)

Уствари, никој не им брани, ама нешто не им се станува рудар, повеќе ги влече да бидат манекенки, танчерки, масерки...така се живее до сто и една.

Shto sme nie krivi shto intelektualnite sposobnosti ni se porazvieni od fizickite?Zatoa ima povekje profesorki od profesori.A ima i se'povekje manekeni,tanceri i sl ne se sekiraj, ednakvosta pocnuva i vo toa pole da bide zastapena.
Da gi razgledame polinjata vo koi zenskite ne se ednakvo zastapeni(osven,neli, vo rudarskata industrija):
Kolku zeni seriski ubijci?Kolu zeni kriminalci?Kolku zenski delikventi?Kolku zeni pijanici?Kolku zeni tepaci?Kolu zeni pijani vozaci?-Procentot e daleku pomal!

Никола ставовите што ги имаш во сајбер светот се контроверзни, но не сум сигурен колку овие теореми и ставови ги применуваш во секојдневието.
Не дека секој маж не размилува на овој начин, но едноставно не функционираме така.

Жените размислуваат поинаку и поинаку функционираат. Тешки контроверзии се а и самите се свесни за тоа-нити они се разбираат а глупо би било ние да се обидеме да ги разбереме.

Знам една убава поговорка: happy wife happy marrige.
Значи сега вака не се замарам , но утре кога ќе имам семејство свесен сум дека жената е столб на секое семејство.
Да јас сум мачо бла бла и носам главни одлуки и бла бла се тоа, ама ако сакам среќен живот без главоболки и безпотребни секојдневни замарања тогаш мора жената да биде среќна!

Ќе ја сакам и почитувам и во најтешките моменти. Но ако ми го повреди егото и машкоста на било каков начин тогаш машки ќе ја измлатам за да заврши на хирушко.
Јебига сакаат еднаков третмане па дел од еднаквоста е тоа. Машките кога се навредуваат тоа завршува со крвави тепчаки затоа што се повредува најсветот нешто кај нив.
Жените нема што да барат таму, но за жал премногу се мешаат кај што не треба и прават работи што мажите ги прави дасе чуствуваат како гомна.
Е па и ние знаеме како жените да се чуствуваат како гоВно.

Но ова се само теории безвезни.

Во овој моменти девојчиња се девојчиња и во нив сум заинтересиран. А со девојчиња немам намера да се замарам со комплексни прашања.

Кога ќе се борат со сите сили за правото да копаат во рудник, да бидат механичарки и слично, тогаш ќе бидат еднакви :) Уствари, никој не им брани, ама нешто не им се станува рудар, повеќе ги влече да бидат манекенки, танчерки, масерки...така се живее до сто и една.

Еднаквост во тој смисол на зборот може да има само и само ако жените рамноправно учествуваат во одбрана на државата и поредокот во случај на војна или немири.

Значи не збориме тука дали една жена ќе избере да биде автомеханичар на пример. Рамноправност ќе има само ако активно се очекува од неа и ако таа се присили да гине доколку затреба, исто како што тоа од машките се бара и тие се вежбаат за таква евентуалност, и им се врежува во потсвеста и гените.

Јас не се сложувам со Никола. Многу убаво разбирам што сака да каже (иако е вулгарен) и точно е дека како пол имаме проблем. Но треба човек да е стратег и да мисли долгорочно, што добива а што губи. Сходно, треба да се постапи обратно од тоа што го заговара Никола, треба жените да ги тинтариме во рамките на новата, наметната "нормала". Ние машките сме махери за адпптација, треба да ја искористиме таа природна предност (без разлика што ќе мислат жените за нас, и така не мислат добро).

Никола, размисли и ќе видиш дека тоа е најдоброто решение, иако е наметнато од нужда. Точно, цената ќе биде голема за машките, но и крајната добивка.:wink:

Другари, до кога ќе трпиме суштества со мозок ко брбушка од коза, да не заебаваат и да не ни даваат?
Абе јас сум маж, јас не треба да барам, треба да земам.
Ќе ми се лигави некоја, да си збориме, да се разбираме.

Мори соблекувај тоа гаќите да ти го бапнам, ме здоболе за глупостите кои ги тропаш.
До кога ќе бидеме заложници на добро смислената шема за убивање на машкоста?
Машки сме или што сме ебате, дај да дигнеме глас и да покажеме кур.

До кога ќе се водиме по застарени учебници и глупи теории воведени во комунизмот, дека и жените треба да имаат права како и мажите? Доста со ретроградни идеи.

Сега ако мислите дека е лошо, замислете што ќе биде со влез на Македонија во ЕУ.

Отворете кој било весник од самопрогласените просперитетни земји и што ќе прочитате? Како да се однесуваш со кучката, како да ја доведеш до оргазам, ко такво нешто да постои. Абе машко треба да ја ебе ебе да и покаже што ти е маж, па жената ако сака задоволство треба да си го најде во тие неколку минути одредени од мене.

Еманципацијата на жената ништо убаво нема донесено. Тој процес е почеток на крајот на човештвото. Се помалку среќни луѓе, се повеќе проблеми.

Има сега и случаи без преседан каде девојки се пушатаат на машки.
Симболот на машкост се губи.
Штета што западните општества го институционализираат женското самоволие.

Добро не негирам дека има и позитивни моменти.
Има конкуренција, има можности разни, пичката нема толкава цена ко порано. Курви на секој чекор, девојките даваат пред брак.

Не мора да се даваат на пример десет овци и педесет дукати за жена, сега е многу поефтина. Барем на почеток.

За жените-

Не е убаво да се лажат луѓе. Не е убаво да се извртува вистината.

Кој би имал полза од тоа?
Жените, кои ќе се почувствуваат подобро мислејќи дека и тие се способни за работи од машката сфера?

Не е ли тоа нова форма на деградација на личноста, нешто од тип на давање на поубава коска на куче? Како се согласни воопшто жените на однос базиран врз фалсификати, прогони и манипулации.

Јас да сум женско ќе го сметам за подигрување денешното мислење на западните општества, како и на екс комунистичките земји, дека улогата на жената не треба да биде најмногу во кујна-пазар-купатило-спална насока.

Знаете со самозалажување и слични пласибо ефекти, нема да постигнете ништо. Еден ден ќе се освестите и ќе си речете, абе каде отиде животот? Наместо да имам 8 дечиња кои ќе ги гледам и со кои ќе се радувам, работев како доктор во болница, иако никогаш не сум го сакала тоа, иако знам дека не ме бива за тоа, а единствена причина зошто станав беше притисокот од системот, дека и жените треба да работат. И сега на 50 години, знам дека сум пропуштила многу. Немам ни деца, бидејќи бев премногу себична и мислев само за себе. Немам ништо имам само една лага, еден лажен живот кој го креираа други за мене.

Замислете се девојки, вреди ли да страдате на тој начин?

Од биолошката реалност не се бега, жените се и ќе бидат, прво мајки, второ сопруги, трето добри готвачки.

Тоа ви е во крв, тоа ви е во природа, а против природата не се оди.

За мажите-

Истепај ја жената кога ќе се вратиш од работа. Ти не знаеш зошто, но таа добро си знае. Во жена верба да немаш.

Се чудам од каде толкав револт во машкиот популизам, а контроверзно на тоа толкава храброст да ни се уништува родот со толку невистини:)
Јас мислам дека драг колега Никола на утро, треба сам да си учукаш една гледајќи се на огледало, белким девојката ќе добие бакнеж и убав збор од тебе:)

Еднаквост во тој смисол на зборот може да има само и само ако жените рамноправно учествуваат во одбрана на државата и поредокот во случај на војна или немири.

Значи не збориме тука дали една жена ќе избере да биде автомеханичар на пример. Рамноправност ќе има само ако активно се очекува од неа и ако таа се присили да гине доколку затреба, исто како што тоа од машките се бара и тие се вежбаат за таква евентуалност, и им се врежува во потсвеста и гените.

Јас не се сложувам со Никола. Многу убаво разбирам што сака да каже (иако е вулгарен) и точно е дека како пол имаме проблем. Но треба човек да е стратег и да мисли долгорочно, што добива а што губи. Сходно, треба да се постапи обратно од тоа што го заговара Никола, треба жените да ги тинтариме во рамките на новата, наметната "нормала". Ние машките сме махери за адпптација, треба да ја искористиме таа природна предност (без разлика што ќе мислат жените за нас, и така не мислат добро).

Никола, размисли и ќе видиш дека тоа е најдоброто решение, иако е наметнато од нужда. Точно, цената ќе биде голема за машките, но и крајната добивка.:wink:
Si zaboravil kolku zeni partizanki imalo, koj gi neguval ranetite vojnici, koj im shiel uniformi....:salut:

Tреба да се вратиш на овој пост, и да видеш колку ви се повеќе развиени интелектуалните способности

Ok super e da nabrojuvash vaka koj shto izmislil.Ama go zaboravash kontekstot, koj e mnogu vazen.Znaesh li kolku zeni pisateli se krijat pod mashki psevdonim? Znaesh li kolku zeni bile osudeni kako eretici t.e. veshterki zatoa shto se zanimavale so nauka?Znaesh li koja e Jovanka Orleanka i kako zavrshila,Si se zaprashal li kakvi bile pravata na zenite koga mazite izmisluvale stvari? Isti kako i onie na Nikola.Zenata morala da sedi doma i da cuva deca vo skoro site zemji.Taka da lesno e da se rasfrlash so informacii, a teshko da ja sogledash sushtinata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom