Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
zdravo momci bratucetmi saka da kupuva kompijuter od set se dvoumit za edna od tri graficki sega ke vi gi pisam pa ve molam za odgovor koja od tie 3 ke mu brka rabota privremeno za godina ili 2 za igri sega sto se izlezeni vaka :
asus radeon HD6670 - asus radeon HD6450- asus gforce gt610 i procesor Intel G2020 Ivy Bridge Pentium Core 2.90GHz, 2 Cores, 2Threads, 3MB Cache, 64bit, DDR3-1333MHz, Thermal Power: 55W, Socket 1155, Box, BX80637G2020

Здраво. Обиди се да пишуваш кирилица, по-прегледно е.

Кажи му на братучед ти да купи графичка со DDR5 меморија, а не со DDR3. Бидејќи му е за игри, препорачливо е со DDR5. Да пишеше барем буџетот кој му е, и какво напојување има.

znam deka treb ddr5 ama nema tolku pari sega. ima 20000 den zatoa prasav koja od ovie graficki ke mu brka rabota privremeno 1 ili 2 god pa posle ke pojaca pojaka graficka radeon hd 7770 znaci od ovie graficki privremeno napojuvanje cooler master 450 wati real power

ovaa dali e dobra kosta 6000 ASUS HD7750-1GD5, Radeon HD7750, PCI-E 3.0, Memory Size 1GB, Memory Type DDR5 128 bit, Engine CLK(MHz) 820, Memory CLK(MHz) 4.6GHz, Slot/ Size 2 slot, DVI 1x Dual-link DVI-I (HDCP support), P/N 90-C1CS10-L0UAY0BZ

Извинете ме ке излезам малце од темава кој каква графичка користи и како е задоволен, сакам да прашам дали графичката делува на брзината на компијутерот... освен процесорот, ме интересира дали мојата делумно моќна графичка го прави мојот компијутер по брз за разлика од мој другар што има појак процесор а по слаба графичка, а во вој случај неговиот е доста по спор ... во молам за одговор, фала ви однапред !!!

Извинете ме ке излезам малце од темава кој каква графичка користи и како е задоволен, сакам да прашам дали графичката делува на брзината на компијутерот... освен процесорот, ме интересира дали мојата делумно моќна графичка го прави мојот компијутер по брз за разлика од мој другар што има појак процесор а по слаба графичка, а во вој случај неговиот е доста по спор ... во молам за одговор, фала ви однапред !!!

Зависи за што станува збор, што работиш на компјутерот, за кои апликации/програми станува збор.

Графичката игра улога само кај игрите инаку околу нормална работа процесорот е битен само и рам меморијата на компјутерот.

Зависи за што станува збор, што работиш на компјутерот, за кои апликации/програми станува збор.

па за сурфање игри понекогаш ништо нарочито.... само сакав да знам дали има ефект на брзината на компијутерот, или брзината ја прави само процесорот..

па за сурфање игри понекогаш ништо нарочито.... само сакав да знам дали има ефект на брзината на компијутерот, или брзината ја прави само процесорот..

За сурфање генерално не влијае, во игри секако дека влијае мада пак зависи за кои игри станува збор, т.е. дали ќе осетиш иста разлика во перформанси во сите игри, одредени захтеваат доста повеќе процесорска моќ.
А генерално ако збориме за да осетиш голема разлика во брзина во скоро секој сегмент, замени го механичкиот хард диск со SSD, е тогаш ќе ти се препороди компјутерот. Механичките хард дискови ака HDD се најспориот дел во една конфигурација, и затоа ако правиме муабет за брзина на подигање на OS и вклучување на програми не се осетува скоро воопшто разлика меѓу Core 2 Duo и Core i7 да речеме.

кога би купивал лаптоп би преферирал со појак процесор и слаба графичка, или моќна графичка и послаб процесор, правам муабет за процесор inter core i3 3117U

кога би купивал лаптоп би преферирал со појак процесор и слаба графичка, или моќна графичка и послаб процесор, правам муабет за процесор inter core i3 3117U

Пак ќе ти кажам, зависи што ќе правам на компјутерот.

Прво запрашај се што ќе правиш на лаптопот и за што го купуваш. Најважно ти е тоа.

Доколку ти е за сурфање, филмови, музика, нешто работа во офис, тогаш немаш потреба од графичка.

Ако сакаш да играш игри, особено нешто позахтевно како пуцачина гледај обавезно да земеш лаптоп со GDDR5 меморија, и не се пали на количината на РАМ. Подобро 1 гига ДДР5, отколку 2-3 гига ДДР3.

Имај на ум дека ако земеш лаптоп кој има вградена графичка, истиот повеќе ќе грее и најверојатно ќе има помал век батеријата, односно помалку работни часа ќе поминеш на таа батерија помеѓу полнења.

Колкава е разликава во цени на графичкиве помеѓу дилерска и продажна? Постои можност да земам некаква, па ме интересира дали е голема разликата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom