Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба мала помош, незнам што да изберам и која графичка е подобра:

GeForce 8800GTS 640 GDDR3

или

Sapphire ATI 2900XT 512 GDDR3

Ми треба ИСКЛУЧИВО професионално мислење и помош од луѓе кои знаат што е разликата и што е добро!

До тие што не се многу искусни, НЕ Е СЕ ДО РАМОТ!

Поздрав!

Nvidia за играње, ATI за работа. Тоа е моето искуство после 3 Nvidia картички и 5 ATI картички кои ги имам користено.

А јас би имал дилема меѓу NVidia 8800gt 512 и ATI/AMD 3870, а не тие што ги наведе.

Јас би зел во моментов ATI 3850, треба да е околу 160 еур.

Nvidia за играње, ATI за работа.

Каква црна работа бре? Графичките се за игри и САМО за игри!

За работа се Quadro и FireGL али тие се од 1500 евра па нагоре и оди најди ги у нашава државичка.

Каква црна работа бре? Графичките се за игри и САМО за игри!

За работа се Quadro и FireGL али тие се од 1500 евра па нагоре и оди најди ги у нашава државичка.

Поголема глупост немам слушнато! Затоа не се зема од секого компјутер оти нит разликува нит го интересира што продава и кој квалитет е, како компири да продава.

Ај да чујам за што друго служи графичка освен за играње?

Баш пред некое време му објаснував на еден тип што сакаше да земе 8800GTS за видео обработка, чоекот ке се заебеше ако ја земеше....
Во тоа он шо сакаше да го работи, графичката учествува со 10-20%, целиот терет паѓа на процесорот и рамот. Да не е истава збунка и со тебе?

Те молам кажи ми што работа можам да работам со јака графичка, пошо еве демек неам врска.

Ај да чујам за што друго служи графичка освен за играње?

Баш пред некое време му објаснував на еден тип што сакаше да земе 8800GTS за видео обработка, чоекот ке се заебеше ако ја земеше....
Во тоа он шо сакаше да го работи, графичката учествува со 10-20%, целиот терет паѓа на процесорот и рамот. Да не е истава збунка и со тебе?

Те молам кажи ми што работа можам да работам со јака графичка, пошо еве демек неам врска.

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14414&oliver=4846

Незнам зошто ги тестираат картичкиве во вакви програми кога се само за играње.

Сори. Човек учи додека е жив. Јас мислев дека овие апликации најдобро работат под Quadro/FireGL али глеам и обичниве картици добро се држат во OpenGL апликации.

Иначе ми текна и за квалитет на слика, читав нешто дека новиве 2ки на АТИ ваделе подобри бои и контраст од Нвидиа, али неам АТИ картица да споредам.

И не продавам компири, знам кое што квалитет има и слично, ти одма агресивно ме нападна ко врска да неам........:nerv:

Извини, ама ме изнервира малце преска, на таа констатација, со оглед дека досега сум имал
1x 3DFx Voodoo
3x Nvidia
5x ATI картички

и секогаш подобра слика и бои имале ATI, посебно за припрема за печат и оштрина на слика.

Графичка која ќе ги издржи овие новиве чудовишта од игри... мислам да му се вратам на гејмингот. Цена: околу 70-100 евра.

Совет, асл плс.

Графичка која ќе ги издржи овие новиве чудовишта од игри... мислам да му се вратам на гејмингот. Цена: околу 70-100 евра.

Совет, асл плс.
За тие пари графичка каква шо бараш мислам дека нема да најдеш.
Сепак ги оставам дилериве да ти препорачаат нешто.

Совет, асл плс.

8600GT, стотче. 2600XT исто стотче.

Повеќе по игрите сум, а имам 128 интегрирана и 256 РАМ, и у план сум сеа да ставам 1 гига. Поефикасно ќе е или да си чувам парите?

Со интегрирана ништо не праиш, а повеќе рам е секогаш добредојден, не само за игри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom