Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ја иам Ен 8600 GT и сум многу задоволен од неа.Сеа планирам негде у август да зеам 9800 гетеикс пошо ке го праам писиво за новите игри сеа шо ке искачаат.

Ја иам Ен 8600 GT и сум многу задоволен од неа.Сеа планирам негде у август да зеам 9800 гетеикс пошо ке го праам писиво за новите игри сеа шо ке искачаат.

Тогаш земи нешто GTX280 или GTX295 а не 9800. Ништо нема да направиш така.

Значи задња конфигурација што сум ја тестирал беше со MS-N250GTS-2D512-OC
нема игра што не ја тера
и тоа мислам дека ја тестирав со Е7400

Што значи со картица поефтина за 200% може да игра што му душа сака

GTX280 i GTX295 моментално се прескапи

Значи задња конфигурација што сум ја тестирал беше со MS-N250GTS-2D512-OC
нема игра што не ја тера
и тоа мислам дека ја тестирав со Е7400

Што значи со картица поефтина за 200% може да игра што му душа сака

GTX280 i GTX295 моментално се прескапи

Тоа, нема игра што не ја тера, сепак ти е малку претерано.За вистинско тестирање на графичка треба да тестираш на повеќе резолуции, со АА, без АА.Сепак повеќе би верувал на тестовите на Tomshardware, каде што пишува дека е картица од средна класа.
BTW, GTS250 е ребрендирана 9800GTX+.За тие пари е супер картица, но сепак не е во врвот.

Тоа, нема игра што не ја тера, сепак ти е малку претерано.За вистинско тестирање на графичка треба да тестираш на повеќе резолуции, со АА, без АА.Сепак повеќе би верувал на тестовите на Tomshardware, каде што пишува дека е картица од средна класа.
BTW, GTS250 е ребрендирана 9800GTX+.За тие пари е супер картица, но сепак не е во врвот.

Јас имам Асус GTS250 1GB DK, ја користам со 19" wide TFT монитор на 1440x900 резолуција, и да, сите можни игри (барем тие шо сум ги пробал :) ), ги фура со висок фрејмрејт (со и без АА). Мислам дека поентата на муабетов ви е дека GTX285/295 се одлични (но претерано скапи) картици, кои би ги купил кога би користел 22/24" монитор со нездрави резолуции над 1920x1080.

Јас имам Асус GTS250 1GB DK, ја користам со 19" wide TFT монитор на 1440x900 резолуција, и да, сите можни игри (барем тие шо сум ги пробал :) ), ги фура со висок фрејмрејт (со и без АА). Мислам дека поентата на муабетов ви е дека GTX285/295 се одлични (но претерано скапи) картици, кои би ги купил кога би користел 22/24" монитор со нездрави резолуции над 1920x1080.

Apsolutno tacno, no ti bate imas procesor ludnica :vozbud:

Kolku ja plati konfiguracijava ?

Процесорот игра мала до никаква улога во новите игри освем ако немаш
сли а тоа дека GTS 250 ги тера сите игри мало морген тера кол оф дјути
и халф лајф ејнџн игри дека ке тера Крајзис на 1680X1050 или 1920X1200
ке се прашаме еве нека не биде Крајзис Сталкер ? Фар крај ? можда
Дед Спејс спроед мене тие се игри кои што прават кеиф кога имаш
добра машин не би играл Кантер давадам 400 фпс нели..кеифот
е кога ке видиш како игра што има големо побарување лизга :vozbud:

Процесорот игра мала до никаква улога во новите игри освем ако немаш
сли а тоа дека GTS 250 ги тера сите игри мало морген тера кол оф дјути
и халф лајф ејнџн игри дека ке тера Крајзис на 1680X1050 или 1920X1200
ке се прашаме еве нека не биде Крајзис Сталкер ? Фар крај ? можда
Дед Спејс спроед мене тие се игри кои што прават кеиф кога имаш
добра машин не би играл Кантер давадам 400 фпс нели..кеифот
е кога ке видиш како игра што има големо побарување лизга :vozbud:

Добро бре, го прочита ли мојот пост убаво, реков за резолуција 1440x900 (native резолуција за 19" tft wide монитор), тера без проблем СВЕ. Пошо не спомнав игри претходно еве: Far Cry 2, Crysis Warhead, Fallout 3, Overlord 2, Call of juarez 2 итн. со сите подесувања на макс си тера без проблем. За повисоки резолуции веќе си бара 260-ка, 285/295 или ati 4870/90. Толку :smir:

Моја препорака моментално е 4890, затоа што има многу убава цена, 11.000ден.
GTX295 е 25.000ден.

GTX295 со Core i7 и 4 GB рам ке играш игри и во наредните 5 години а може и више

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom