Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Крајсис ја играв без проблеми,сецкања или било какви срања.А ако е толку тапа 8500 фино лепо зберете пари и купете ми нова да видам што било добро ебаве тоа.Реков дека сега за сега ми е ок и оваа што ја имам:helou:

Чекајте малку.

8500GT,има SM 3.0 и има DirectX 10.
Што значи,можете да ја пуштите во моментов,било која игра на пазарот.

Но,кога збориме во реални услови,вие можете само да ја пуштите,и ќе треба да имате екстремно јак процесор и рам,за да го надокнади другото.

Крајсис со 8500GT,ако ставиш се на low,на некој резолуција од 1024*768...фрејмрејтот ќе варира од 10 до 30 fp/s.
Што секако е лошо,но може да се истрпи.

Е сега,кога цените на една 8800ГТ и HD3870 се толку (смешно) ниски,мислам дека нема потреба од убедување дека 8500ГТ е графичката за вас.
Бидејќи 8500ГТ е low-end верзија уште откога излезе на пазарот...

E pa toa sakav da kazam deka e loso no deka moze da se istrpi >! Znaci veke ako si "zaglavil" so 8500GT moze da te turka uste nekoe vreme

Пред година време коа го мењав компјуторов за толку имав пари,8500гт,4,2 дуал кор процесор,250 хард,1 гига рам(никако да дојде ред да стаам уште 1 гига),19 инчен монитор и сега за сега ми врши работа.
А ако у меѓувреме открие Трамп дека сум му некој далечен роднина ке си зеам и ја појака графичка.:wink:

Скоро година користам 8500гт и до сега не сум имал проблеми со ниедна игра.

исто и јас про стрит ја тера без проблем на 1024х786 со анти алиасинг вклучен инаку со 512 ддр2 меморија е графичката

исто и јас про стрит ја тера без проблем на 1024х786 со анти алиасинг вклучен инаку со 512 ддр2 меморија е графичката

100%??? Не ти кочи (еве, нека сецка) ?

Што процесор и рам имаш?

abe ja iam 6.200 agp so 256 ddr2 1 gb ram 2.66 procesor amd i da vi kazam se cudam kako moze da mi fatat crajsis, call of duty 4 nekoj ne veruva ama dokazano e :>

abe ja iam 6.200 agp so 256 ddr2 1 gb ram 2.66 procesor amd i da vi kazam se cudam kako moze da mi fatat crajsis, call of duty 4 nekoj ne veruva ama dokazano e :>

И, до кај си на крајсис? Падна од авионот? Или уште не си до таму :)

точно така кико нвидиа сега иде на 200+ модели, 9ка серијата заврши со 9800.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom