НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Одложена поканата за Македонија, ќе се чека официјалната седница

Грција на вечерата, која предмалку завршила во Букурепшт успеала да ја одложи поканата за влез на Македонија во НАТО, јави специјалниот известувач на Нетпрес од Букурешт.
Сите 25 земји членки биле за доставување на покана за членство на земјава во Алијансата, но Грција остро се спротивставила на тоа, со изговор дека неможе да прифати ништо се додека не се реши проблемот со името.
Дефинитивната одлука за упатување на покана за влез на Македонија во НАТО се очекува да биде донесена утре на официјална средба на лидерите на земјите членки на Северноатлантската алијанса.
Нетпрес пред четири часа објави дека поканата се одлага.

Не е ништо конечно.

Седите мадро, да не ви е модро.

Башка кој слуша шпански министер бла бла бла...

Кога ќе чукне часот, сите ќе знаеме за сигурно.
Cuka casot, Grcija sto e clenka normalno ke dobie podrska sprema zemja sto ne e clenka i toa tie toa.
Da si ja trgnime aspiracijat za clenstvo posle ova, nema potreba za molenje.
Ke bidam makedonec i ako treba ke me snema kako makedonec.

Добро бе...на кој к*р личиме ние бе? Шо кој к*р бе секој си играт со нас ко шо ќе му прднит? До кога ќе не маткаат вака, ко копиљаци некои? Да ти ебам поддршките, да ти ебам реформите...Вени да си исечиме и пак нема да му сме добри. Е ради овие говнава подолу од нас. Од кога знајме за нас, не ебат, мамата нивна буљашка...

Да дае господ цела ГЕЈЛАДА да ИСЧЕЗНЕ , мамето нивно еј ! аффф

Споко,уште ништо не е решено.Кога го чуете от устата на председатела на НАТО на собранието тогава ке е официално.Све може да стане за 12-24 саати.

Ako SAD navistina sakase ke dobievme pokana...tie od Kosovo napravija drzava, a ne pak ova...

Никогаш нема да влеземе ниту во ЕУ ниту во НАТО додека 100% не ги задоволиме барањата на Гејлада.

Ако Македонија не добие членство

Американците за инает ке ја финансират Македонија и помагат на секој можен начин мој предпоставка

Ќе видиме што ќе се случи.

Иако повеќе сакав вето од ова, вака е попедерски.

Али атињански циган увек игра така, одпозади.

Почекајте да заврши самитот, после ќе видиме што како.

Ако е вето - прекин на преговори итд итд...
Ако е одложена поканата - стварно не знам...
Ако не примат под БЈРМ - од трн на глог, ама сега бираме помало од две зла...

Не знам, како и да е, вето можеби е најдостоинствено за нас.

Споко,уште ништо не е решено.Кога го чуете от устата на председатела на НАТО на собранието тогава ке е официално.Све може да стане за 12-24 чаша.

Точно!

Караманлис во моментов е на средба со Буш, допрва вечерва ќе се гледа со Британците и Канаѓаните. Притисокот врз Грција е од сите страни!

Не можам да верувам дека еден претседател на АМЕРИКА, така лесно ќе се откаже од изјавата која ја кажа сабајлево, дека Македонија ќе влезе во НАТО.

Ајде да видиме...

Дај боже да грцките педери стават вето, МАКЕДОНИЈА да си остане МАКЕДОНИЈА...

Ако не примат под БЈРМ - од трн на глог, ама сега бираме помало од две зла...
Наводно нашите дипломати прифаќале и таква работа, демек да не примат под фајронт (фајром де) ама не прифатиле (кој? не знам).

Odlozena pokana znaci dur ne se najdi reshenie so Grcija ke nema da vlezime, toa znaci nikogash ili ke morame duhot da si go prodademe.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom